reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Ja miałam cytologie robioną w lutym, bo akurat wypadała mi wizyta, a dokładnie miesiąc później szłam potwierdzić ciążę i pani doktor stwierdziła, że skoro była i wyszła dobrze to nie będziemy powtarzać. Co do badań na wizytach, to na każdej mam usg dopochwowo, ale bez badania ginekologicznego.
Mój K. ma jutro urodziny i muszę jechać po prezent, ale zupełnie nie mam pomysłu. Dobrze, że jest akurat na delegacji w Łodzi i wraca w czwartek, bo mam dwa dni, żeby pomyśleć.

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
O proszę mój mąż też jutro urodziny :)

@Mycha07 ciebie też nie bada ginekologicznie? jestem troche zdziwiona bo w pierwszej ciąży lekarz badał mnie na każdej wizycie ale nie miał usg, teraz zmieniłam lekarza i ten tylko usg robi .
Usg przez brzuch nie sprawdzi szyjki chyba, mówił na początku że szyjke będzie sprawdzał ale nie mówił kiedy

o,mam ważne pytanie, jak zabezpieczacie się przed rozstępami? i wgl smarujecie już czymś brzuszki czy jeszcze za wcześnie?

Dobra dziewczynki zbieram sie na wizyte pewnie troche poczekam jak nie jestem planowa;-) dzisiaj tylko papierologia od doktorka jest mi potrzebna wiec pewnie obejdzie sie bez badania i usg moze serduszka da posluchac;-)

Katia ja juz chyba wszystkie odcinki obejrzalam ;) juz pozniej, sama wiedzialam przyczyne [emoji14] ciekawe czy sa nowe odcinki, poki co czeka mnie praca I psychicznie meczy mnie juz to, ze ciagle cos sie za mna wlecze

Monika8.11 mysle, ze bys wiedziala, ze masz infekcje, swedzenie, pieczenie, wiecej sluzu... ja sie ciesze, ze nikt mi miedzy nogi nie zaglada, im mniej grzebania tam tym lepiej :) Jakos ciezarne na wyspach rodza zdrowe dzieci, a nikt ich cala ciaze nie bada ginekologicznie. W polsce jakos tak strasznie duzo tego, tych badan, pomijam ze prawie kazda ciezarna musi cos brac ;)

Ale z tym edytowaniem postow to tez troche bezsensu, bo ja.nigdy nie czytam wstecz, wiec jak ktos edytuje to juz tego.nie bede widziec ;) zreszta mi to kompletnie nie przeszkadza ;)

Izabella to tak jak ja po irlandzku ;)

Na ruchy najlepuej poczekac do 20tyg! Wczesmniej nie ma co panikowac, czesto mozna je pomylic z ruchami jelit lub innymi organami ;) ja mam 17tc nadal nic nie czuje :) cos tam sie rusza ale narazie ciezko powiedziec czy to jelita czy dziecko ;)
Kaska przy blizniakach, mysle ze nawet I pozniej, bo dzieci sa mniejsze? Niz w pojedynczej ciazy.
Właśnie prowadząc ciąże w uk bardzo podobało mi się że nikt nie grzebie niepotrzebnie. Jeśli coś ciągnie, boli, skurcze itp to rozumiem ale po co to grzebać tam jeśli kobieta się dobrze czuje i nic jej nie doskwiera

xnw40tc7sy506vxn.png

o,mam ważne pytanie, jak zabezpieczacie się przed rozstępami? i wgl smarujecie już czymś brzuszki czy jeszcze za wcześnie?
Ja smaruję się od 2 miesiąca balsamem. Poprzednia ciąża skończyła się bez rozstępów, ale to moim zdaniem kwestia genów, moja mama po 2 ciążach nie miała rozstępów.

reklama
ja chyba niestety będę musiała zacząć, bo na piersiach już mam delikatne rozstępy to co będzie na brzuchu po ciąży...

Do góry