reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

ja chyba niestety będę musiała zacząć, bo na piersiach już mam delikatne rozstępy to co będzie na brzuchu po ciąży...
Ja smaruje od 4 miesiąca masłem zwiększającym elastyczność skóry w ciąży z perfecty.
1495534796-aaaaaa.jpeg

reklama
@akpuroks nawet na rozpisce badań w ciąży zawsze jest info o cytologii więc to raczej powinien być standard :/

@89Katia ja przestałam prasować jak dowiedziałam się o ciąży, nie lubię tego więc miałam dobrą wymówkę, jak urodzi się listopadowe dziecię to max rok będę prasować i po sprawie choć czytałam, że wystarczą nawet pierwsze trzy miesiące ;)

@ann9 jak taka sytuacja w pracy to może lepiej kontynuuj L4, co do ZUS to trudno powiedzieć, dużo się słyszy o kontrolach no i podobno zwracają uwagę na nagłe zmiany w pracy czy duże podwyżki ale ja znam tylko jeden przypadek gdzie ZUS nie chciał wypłacać zasiłku więc może nie jest tak źle :) ja zacznę się smarować ale zwykłą oliwką lub olejem kokosowym, niczego innego mi nie potrzeba zresztą po poprzedniej ciąży nie mam żadnych pamiątek ;)

@Monika8.11 tylko pierwsze USG miałam przez pochwę, teraz już tylko brzuszek ale dodatkowo bada ginekologicznie bo sprawdza szyjkę czy PH ale myślę że wyniki moczu wskazują na stany zapalne

@LayDeeK u mnie 17tc i też czekam na konkrety znak z brzucha a tak wieczorami jakieś delikatne smyranie ;)

@Kaska_96 w pierwszej ciąży ruchy poczułam dopiero ok. 19tc tak więc spokojnie czekaj :)

@Ilona 88 piękny widok!

@Mycha07 akurat grzebanie tam w późniejszym etapie ciąży jest bardzo dobre bo szyjkę warto kontrolować a co do brania to trochę uogólniasz, ja nic nie biorę, podobnie moje przyjaciółka która szczęśliwie ma termin na grudzień a nawet wylądowała w szpitalu z plamieniami, coraz więcej lekarzy uważa, że te wszystkie luteiny to bardziej placebo i właśnie nie przepisują jak leci [emoji14]

A ja smaruje brzuszek, piersi i uda oliwka bambino co drugi dzien. Skóra się taka fajna gladziutka i elastyczna zrobiła :)

3jgx43r8ceekwbv1.png

a to różnie z tymi lekarzami, ja poszłam do babki na pierwszą wizytę, i babka miała totalnie wywalone na mnie i ciążę i przypisała, tak po prostu bez jakiejkolwiek pytań wiedzy, poszłam do dwóch innych a oni że czemu to biore po co dlaczego?? tacy zdziwieni i zeby nie brać, ciekawe, co jakbym do niej dalej chodziła :)

To ja już w domu po amniopunkcji. Leżę i tak zostanie do wieczora :D w czwartek kontrola. Nawet nie czułam nic... Teraz tylko pozostało czekać za wynikiem.
Kciuki za wyniki [emoji110]️a teraz odpoczywaj :)

Dla tych dziewczyn co lubią Kaszuby, ;)To mój widok z tarasu:)
[emoji7][emoji7][emoji7]

Katia ja juz chyba wszystkie odcinki obejrzalam ;) juz pozniej, sama wiedzialam przyczyne [emoji14] ciekawe czy sa nowe odcinki, poki co czeka mnie praca I psychicznie meczy mnie juz to, ze ciagle cos sie za mna wlecze

Monika8.11 mysle, ze bys wiedziala, ze masz infekcje, swedzenie, pieczenie, wiecej sluzu... ja sie ciesze, ze nikt mi miedzy nogi nie zaglada, im mniej grzebania tam tym lepiej :) Jakos ciezarne na wyspach rodza zdrowe dzieci, a nikt ich cala ciaze nie bada ginekologicznie. W polsce jakos tak strasznie duzo tego, tych badan, pomijam ze prawie kazda ciezarna musi cos brac ;)

Ale z tym edytowaniem postow to tez troche bezsensu, bo ja.nigdy nie czytam wstecz, wiec jak ktos edytuje to juz tego.nie bede widziec ;) zreszta mi to kompletnie nie przeszkadza ;)

Izabella to tak jak ja po irlandzku ;)

Na ruchy najlepuej poczekac do 20tyg! Wczesmniej nie ma co panikowac, czesto mozna je pomylic z ruchami jelit lub innymi organami ;) ja mam 17tc nadal nic nie czuje :) cos tam sie rusza ale narazie ciezko powiedziec czy to jelita czy dziecko ;)
Kaska przy blizniakach, mysle ze nawet I pozniej, bo dzieci sa mniejsze? Niz w pojedynczej ciazy.

Wciągnął mnie ten program niesamowicie :D

Dobra dziewczynki zbieram sie na wizyte pewnie troche poczekam jak nie jestem planowa;-) dzisiaj tylko papierologia od doktorka jest mi potrzebna wiec pewnie obejdzie sie bez badania i usg moze serduszka da posluchac;-)
Powodzenia!!!

@akpuroks nawet na rozpisce badań w ciąży zawsze jest info o cytologii więc to raczej powinien być standard :/

@89Katia ja przestałam prasować jak dowiedziałam się o ciąży, nie lubię tego więc miałam dobrą wymówkę, jak urodzi się listopadowe dziecię to max rok będę prasować i po sprawie choć czytałam, że wystarczą nawet pierwsze trzy miesiące ;)

@ann9 jak taka sytuacja w pracy to może lepiej kontynuuj L4, co do ZUS to trudno powiedzieć, dużo się słyszy o kontrolach no i podobno zwracają uwagę na nagłe zmiany w pracy czy duże podwyżki ale ja znam tylko jeden przypadek gdzie ZUS nie chciał wypłacać zasiłku więc może nie jest tak źle :) ja zacznę się smarować ale zwykłą oliwką lub olejem kokosowym, niczego innego mi nie potrzeba zresztą po poprzedniej ciąży nie mam żadnych pamiątek ;)

@Monika8.11 tylko pierwsze USG miałam przez pochwę, teraz już tylko brzuszek ale dodatkowo bada ginekologicznie bo sprawdza szyjkę czy PH ale myślę że wyniki moczu wskazują na stany zapalne

@LayDeeK u mnie 17tc i też czekam na konkrety znak z brzucha a tak wieczorami jakieś delikatne smyranie ;)

@Kaska_96 w pierwszej ciąży ruchy poczułam dopiero ok. 19tc tak więc spokojnie czekaj :)

@Ilona 88 piękny widok!

@Mycha07 akurat grzebanie tam w późniejszym etapie ciąży jest bardzo dobre bo szyjkę warto kontrolować a co do brania to trochę uogólniasz, ja nic nie biorę, podobnie moje przyjaciółka która szczęśliwie ma termin na grudzień a nawet wylądowała w szpitalu z plamieniami, coraz więcej lekarzy uważa, że te wszystkie luteiny to bardziej placebo i właśnie nie przepisują jak leci [emoji14]

Ja lubię prasować, ale przez pierwszy trymestr nie chciało mi się strasznie, później te plamienia i zrobiły się okropne zaległości. Mnie relaksuje prasowanie :) poza tym jestem okropna bałaganiara i ubrania muszę mieć na wieszakach, bo inaczej w dwa dni robię burdel w szafie :p tylko ubrania małego składam równiutko i układam na polkach :)

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Uff, ja już po glukozie :D nie było tak źle, sama glukoza cytrynowa plus świeżo wciśnięta cytryna i było do przeżycia. Mimo, że ja niczego nie słodzę i trochę się obawiałam reakcji organizmu :p
Za to dzidzia taka ruchliwa po tym napoju, że warto było chociażby dlatego to wypić :D

Co do cytologii to ja też miałam robioną na ostatniej wizycie. Czekam na wyniki.
I zawsze, na każdej wizycie mam robione badanie ginekologiczne najpierw a potem podglądamy dzidzię na USG :)

Piękna pogoda znowu!!

@LayDeeK zainspirowalas mnie pomyslem na leczo, tez dzis zrobie. Nakupilam caly wozek warzyw i pierwszego w tym sezonie arbuza :) tylko jak wróciłam i wtargalam te zakupy do domu to wena mi odeszla na gotowanie :D

@Ilona88 zazdroszcze widoku, piękne Kaszuby!!!

Ja tez zadnych ruchow nie czuje. Dzis 15+5. Zazdroszcze Wam. Ale u mnie pierwsze dziecko, wiec pewnie jeszcze troche minie zanim poczuje.

Mnie po kazdym usg lekarz bada ginekologicznie. Tzn sprawdza tylko czy szyjka zamknieta i czy macica miekka i wyglad śluzu.

Ja smaruje sie czasem balsamem z rossmana dla mam ale jak skbie przypomne :D

@shaggy teraz bedzie dobrze, super ze juz jestes po, duzo wypoczynku :)

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja czuję ruchy synka właśnie teraz czy któraś z was też jest kawoszką a ciąża spowodowała że nawet zapach kawy z daleko sprawia,że macie odruch wymiotny? Ja tak mam teraz i w poprzedniej ciąży miałam tak samo. Dlatego jak czytam wasze posty ze kawke sobie szykujecie to mi cieknie slinka bo sobie mysle o tych chwilach z kawka rano. Mi sie kawa zawsze kojarzy z relaksem

Co do tv to ja setny raz ogladam Przyjaciol na comedy central. I czytam K.Bondę.

O! O znowu synek sie rusza! Chyba wie ze o nim pisze;)

Do góry