reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
cześć dziewczyny ☺

piękna pogoda na Śląsku ☺

trzymam kcuki za dzisiejsze wizyty ☺
mi lekarz nie robił cytologi w ciąży bo miałam wynik z grudnia 2016 .
Dziewczyny a was lekarz bada ginekologicznie? Mnie nie badał wogóle tylko na początku usg dopochwowe a od 10 tc usg przez brzuch i to wszystko .

ja na obiad dziś robie zupe szpinakową ☺

miłego dnia ☺
Na każdej wizycie jestem badana. Dostaje informacje że ciąża się rozwija, szyjka w porządku itp. Ale za to nie mam ust, bo moja nie ma u siebie w gabinecie.

Co do ruchów dziecka. Teraz na piatkowej wizycie lekarz zapytal czy czuje. Nie czuje, ale powiedzial ze ok ze to taki czas kiedy moge zaczac czuc i ze gdyby pierworodka mu powiedziala ze w 15/16tc czuje to by powatpiewal. A w koleknych ciazach juz wczesniej kobieta moze wyczuwac.

Napisane na 5080X w aplikacji Forum BabyBoom

Dla tych dziewczyn co lubią Kaszuby, ;)To mój widok z tarasu:)

Załączniki

• 20170523_113844.jpg
    20170523_113844.jpg
    727,5 KB · Wyświetleń: 82
Co do ruchów dziecka. Teraz na piatkowej wizycie lekarz zapytal czy czuje. Nie czuje, ale powiedzial ze ok ze to taki czas kiedy moge zaczac czuc i ze gdyby pierworodka mu powiedziala ze w 15/16tc czuje to by powatpiewal. A w koleknych ciazach juz wczesniej kobieta moze wyczuwac.

Napisane na 5080X w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję za wszystkie informacje. Czuję się spokojniejsza ;)

Dziewczyny czuje wyrazna rybke w brzuchu jestem pewna na 100% ze to to;-) wczesniej czulam ale mniej intensywnie i nie bylam pewna a teraz normalnie bomba;-) jescze troszke i beda kopniaki;-)
Super :) Buźka od razu się cieszy co nie? Ja też z przymrużeniem oka do tego podchodziłam, ale teraz ewidentnie czuć jak dzidziuś się wierci. Dzisiaj rano mnie tak powitał jak odwlekałam moment wstania.

reklama
Katia ja juz chyba wszystkie odcinki obejrzalam ;) juz pozniej, sama wiedzialam przyczyne [emoji14] ciekawe czy sa nowe odcinki, poki co czeka mnie praca I psychicznie meczy mnie juz to, ze ciagle cos sie za mna wlecze

Monika8.11 mysle, ze bys wiedziala, ze masz infekcje, swedzenie, pieczenie, wiecej sluzu... ja sie ciesze, ze nikt mi miedzy nogi nie zaglada, im mniej grzebania tam tym lepiej :) Jakos ciezarne na wyspach rodza zdrowe dzieci, a nikt ich cala ciaze nie bada ginekologicznie. W polsce jakos tak strasznie duzo tego, tych badan, pomijam ze prawie kazda ciezarna musi cos brac ;)

Ale z tym edytowaniem postow to tez troche bezsensu, bo ja.nigdy nie czytam wstecz, wiec jak ktos edytuje to juz tego.nie bede widziec ;) zreszta mi to kompletnie nie przeszkadza ;)

Izabella to tak jak ja po irlandzku ;)

Na ruchy najlepuej poczekac do 20tyg! Wczesmniej nie ma co panikowac, czesto mozna je pomylic z ruchami jelit lub innymi organami ;) ja mam 17tc nadal nic nie czuje :) cos tam sie rusza ale narazie ciezko powiedziec czy to jelita czy dziecko ;)
Kaska przy blizniakach, mysle ze nawet I pozniej, bo dzieci sa mniejsze? Niz w pojedynczej ciazy.

Do góry