reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Taka dawka magnezu i nospy przed biopsją.. A clexane i acard bo mając 20 l miałam zator i zawał płuca i to przez antykoncepcje hormonalną stąd taka decyzja lekarza bo w ciąży hormony szaleją i mogłabym się przekręcić... A jak się czuję? Hmm jakoś się trzymam, we wt mam biopsje a później 3tyg czekania na wynik ale trudno... Poczekam i mam nadzieję że ten cały trud się opłaci i maluszek będzie zdrowy.. Może to kogoś zdziwić ale codziennie się modlę może to mi pomaga... Wierzę że Matka Boska mi pomoże... Pozostało mi tylko wierzyć że jakoś to będzie. A płaczem nic nie wskóram, tylko spuchnięte oczy później mam. Czekając na wynik polecę do Oslo na tydzień do mojego :) więc jakoś zleci, lekarz nie widzi przeciwwskazań więc może norweskie krajobrazy dadzą mi psychicznie odpocząć :) nie mogę się załamywać, a nic więcej niż brać leki chodzić na badania, odwiedzać wszystkie poradnie - zrobić nie mogę, to tyle ile mogę dać na razie mojemu maluszkowi. Mówię do niego żeby był silny i walczył bo mama walczy. Może zdarzy się cud i maluch będzie całkiem zdrowy.. Zobaczymy

3jgx3e3knay5jlei.png
Trzymaj się Marika! I tak jesteś bardzo silna, bardzo podziwiam. Dobrze że wyjedziesz, na pewno pomoże zmiana otoczenia. Czymś innym choć na trochę zajmiesz myśli. Wierzę że będzie dobrze.

U mnie w biedrze wszystko było, kupiłam rogala, dresy i legginsy bo piżamy mi się nie podobały a T-shrt był 1 wzór jakiś taki mdły :) najbardziej się cieszę z dresów i legginsów, bo już w żadne portki się nie mieszczę :D

8p3oskjo0pcw85oz.png

Przy pedicure zacielam lekko klienta na pięcie (po prostu użyłam za dużo siły a miał bardzo gruba i sucha skórę) i niestety ale zaczęła lecieć krew. Zatamowalam krwawienie, klient nie miał pretensji (przynajmniej na to wyglądało) a wczoraj późnym wieczorem jak wróciłam z pracy nagrał się na sekretarkę że chce rozmawiać z szefowa. No o szefowa napisała do mnie że klient chce się poskarżyć na moja prace i chce znać moja wersję. Wiec jej odpowiedziałam jak było a ona na to że nie miało prawa się to stać i ma tylko nadzieję że on tego nie rozpowszechni w prasie. I tysiąc pytań do mnie co zrobiłam z krwawieniem itd. dzisiaj ma z nim rozmawiać.
Ojejku każdemu się może zdażyć. Ale żeby z takiego czegoś robić zaraz aferę. To świadczy tylko o tym kliencie. Wredny człowiek i tyle. Mógł już tego nie rozdmuchiwać.

Ale się poryczalam [emoji24] wzruszajacy filmik.
To dla tych, które czasami maja wątpliwości czy dają radę jako mamy
Link do: "Normalny dzień" oczami mamy i dziecka. Zdziwisz się, jak bardzo się różnią!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Tez sie poryczalam,wzruszajace.

Dziewczyny pomozcie, dzisiaj po sikaniu zaczal mnie piec pecherz...pewnie to zapalenie,pojde do lekarza ale poki co to czym to moge na szybko zaleczyc? Ktos cos sprawdzonego zna? Czy tylko zurawina i pic duzo wody?

Mnie wczoraj tak noga bolala ze az sie poplakalam. Powinnam csly dzien lezec ale maz pracuje na popoludniowki w tym tyg wiec musze zajac sie czterolatka...czyli plac zabaw,spacer a ona jezdzicna hulajnodze, a w domu mamo pobaw sie ze mna,mamo ja chce jesc,zrob mi cos i tak w sumie na nogach caly czas. Ale ciesze sie ze juz za chwile stuknie 16 tydzien.
Wczoraj przedszkolanka corki pogratulowala mi ciazy bo corka sie wygadala:-D
co ptawda i tak widac juz brzuszek wiec zadna tajemnica,ale milo mi sie zrobilo. Corka dopiero od 2 mcy chodzi tu do przedszkola. W poprzednim tak sie nie zwierzala.

Zycze wszystkim milego dnia i bez bolów a tym polującym na rzeczy ciazowe z biedry powodzenia,sama za chwile sie wybieram na takie polowanie:D

Dziewczyny pomozcie, dzisiaj po sikaniu zaczal mnie piec pecherz...pewnie to zapalenie,pojde do lekarza ale poki co to czym to moge na szybko zaleczyc? Ktos cos sprawdzonego zna? Czy tylko zurawina i pic duzo wody?

Mnie wczoraj tak noga bolala ze az sie poplakalam. Powinnam csly dzien lezec ale maz pracuje na popoludniowki w tym tyg wiec musze zajac sie czterolatka...czyli plac zabaw,spacer a ona jezdzicna hulajnodze, a w domu mamo pobaw sie ze mna,mamo ja chce jesc,zrob mi cos i tak w sumie na nogach caly czas. Ale ciesze sie ze juz za chwile stuknie 16 tydzien.
Wczoraj przedszkolanka corki pogratulowala mi ciazy bo corka sie wygadala:-D
co ptawda i tak widac juz brzuszek wiec zadna tajemnica,ale milo mi sie zrobilo. Corka dopiero od 2 mcy chodzi tu do przedszkola. W poprzednim tak sie nie zwierzala.

Zycze wszystkim milego dnia i bez bolów a tym polującym na rzeczy ciazowe z biedry powodzenia,sama za chwile sie wybieram na takie polowanie:D
Ja przed ciążą bardzo często miałam zapalenie pęcherza, teraz na szczęście jakoś się trzymam, ale z doświadczenia mogę polecić herbate żurawinową i wszystko co zawiera żurawinę. Często pomagała bardziej niż tabletki. Chociaż i tak lepiej wybrać się do lekarza, bo nie ma sensu się męczyć.

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie wróciłam z Biedronki i poduszek było mnóstwo, także jedną zgarnęłam, ale obeszłam cały sklep i nie widziałam żadnych ciuchów :/

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Byłam przed praca po 8,10 i były 5 tych rogaliki i dosłownie może z 10 ciuszków po 1 z każdego rozmiaru dorwałam pidzamke i spodnie na lato bo bluzka jeden wzór miała brzydka była zobaczę później w domku czy będą na mnie dobre jak nie to oddam albo sprzedam
Marika dasz rade jesteś silna kobieta; **

Karola zdazaja się przecież takie sytuacje a ten facet odrazu aferę robi ranyy....

Może zrób sobie nasiadówki z rumianku? i jak coś powinnaś się udać do lekarza nawet rodzinnego i do tego zrobić badanie moczu, może to jakaś infekcja...

reklama
A ja byłam w Biedronce i też lipa :( znalazłam tylko 2 poduszki ciążowe i to tyle z tego co dla Mam.
Szkoda, bo tez się nastawiłam na dresy... do dziewczyn które już kupiły poduszkę, czy materiał jest faktycznie taki "miły" jak pisze na opakowaniu? :p

A tak wygląda poduszka:

Załączniki

• 20170518_123638.jpg
    20170518_123638.jpg
    127,5 KB · Wyświetleń: 75
Do góry