reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Nie ma? Szkoda :( ale i tak pojadę bo coś na obiad muszę kupić.

@sylwkaq90 a to dobrze ważne żeby pozory stwarzala hehe :) a że groźna nie jest to tylko na plus :) my właśnie chcemy owczarka żeby pilnował domu a przynajmniej by tak się wydawało komuś z zewnątrz :D no i też bardzo nam się podobają.

@Anusiak1507 pisz co u Ciebie :)
U mnie niestety nie... I nawet nie widać że np rozkupione. Szkoda. Miałam wziąść dresy

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
@Mimi2330 dzięki za wsparcie :) pije herbate i wode z cytryną. Mąż ma mi wracając kupić chrzan mocny. Podobno wąchanie działa przeciwbakteryjnie. Tantum Verde psikam, podobno nie szkodzi i płukam nos solą.... ale czosnku chyba nie tkne, bo mi strasznie żołądek podrażnia.

@Karolka2106 tak jak posalam nie mam plamien krwawien zadnych boli zadnych objawow ciazowych oprocz brzuszka ;-) juz jest taka ladna kuleczka nie wyglada jak ciaza spozywcza;-) waga bez zmian a jem tyle ze sie smieje ze pekne;-) wszyscy mnie odwiedzaja i przynosza same pysznosci dzisiaj mama podrzucila nam pstraga pieczonego i nalesniki z serem i musem truskawkowym;-)
Za bardzo sie forsowalam mowiono mi ze mam sie oszczedzac ale zawsze cos bylo wazniejsze niz ja i moje samopoczucie. Teraz najwazniejsze jest malenstwo... I ja...;-) corcia ma swietna opieke bo tatus jest pelnoetatowym tatusiem;-) chyba moge fruwac z tego dobrego samopoczucia przesylam Wam moje sloneczne fluidy;-)

Ale jest pięknie!! Chociaż w drodze do labo zrobiło mi się chwilowo słabo przez to słońce :p

Kurcze poszłabym na jakiś spacer z moim psiakiem, ale czuję, że mam dzisiaj twardy brzuch znowu :(
biorę duphaston, nospe, magnez w końskich dawkach, staram się leżeć jak najwięcej a i tak ostatnio mi twardnieje często... zaczynam się tym trochę martwić :(

Co do seksu to niestety... też mamy zakaz... ehhh.. a najgorsze, że ochota jest :p

U mnie niestety nie... I nawet nie widać że np rozkupione. Szkoda. Miałam wziąść dresy

hchy43r8h8l5x99d.png
Może jeszcze będą. Możliwe że biedronki mają różne terminy wystaw. A patrzyłaś może do gazetki?

@Karolka2106 tak jak posalam nie mam plamien krwawien zadnych boli zadnych objawow ciazowych oprocz brzuszka ;-) juz jest taka ladna kuleczka nie wyglada jak ciaza spozywcza;-) waga bez zmian a jem tyle ze sie smieje ze pekne;-) wszyscy mnie odwiedzaja i przynosza same pysznosci dzisiaj mama podrzucila nam pstraga pieczonego i nalesniki z serem i musem truskawkowym;-)
Za bardzo sie forsowalam mowiono mi ze mam sie oszczedzac ale zawsze cos bylo wazniejsze niz ja i moje samopoczucie. Teraz najwazniejsze jest malenstwo... I ja...;-) corcia ma swietna opieke bo tatus jest pelnoetatowym tatusiem;-) chyba moge fruwac z tego dobrego samopoczucia przesylam Wam moje sloneczne fluidy;-)
Cudowne wiadomości. :) Ale pysznosci Ci serwuja, mniam mniam. :) Ja tez trochę odetchnelam jak zaczął się drugi trymestr. :)

@Mimi2330 dzięki za wsparcie :) pije herbate i wode z cytryną. Mąż ma mi wracając kupić chrzan mocny. Podobno wąchanie działa przeciwbakteryjnie. Tantum Verde psikam, podobno nie szkodzi i płukam nos solą.... ale czosnku chyba nie tkne, bo mi strasznie żołądek podrażnia.
Mi wczoraj gin powiedział, bo mam straszny katar, przez który kaszlę co chwilę, że mogę brać rutinoscorbin, wit. C i woda morska do nosa.

A tak ogrodowo:

jakie kwiaty sadzicie na balkonach i tarasach?

Ja od kilku lat lobelie niebieską i pelargonie w 2 kolorach, a na jesień chryzantemy białe/kremowe/żółte z wrzosami w rożnych odcieniach. Lubie mieszane kwiaty w skrzynkach. Może czas coś zmienić :)
U mnie musza być surfinie, które szalenie kocham :)

@89Katia :-) plamien nie ma lezakowalam grzecznie caly czas;-) dzisiaj pierwszy raz wyszlam ;-) taka piekna pogoda ;-)
Czuje juz II trymestr jest bajecznie;-) oby tak dalej...
Rany ale mam do nadrobienia...;-)
Całe szczęście!!

hej! u mnie po usg też wszystko ok. Przeziernosć 1,4 mm, wyniki na te różne trisomie wychodzą z niskim prawdopodobieństwem. Zrobiłam test Pappa bo lekarz zaleciła, wyniki za tydzień. Maluszek w usg wychodził na 12 tydzień i miał 5,4 cm :) niestety płci lekarz nie chciał zdradzić powiedział, że na tym etapie nie ma co zgadywać.....
Samo badanie przebiegło szybko i sprawnie, ale strasznie byłam zdenerwowana bo sie przeziebiłam... Katar mam zatokowy ehhhh no całe te paskudne tygodnie człowiek przetrwał, a jak piękna pogoda to ja chora :( humor mam zepsuty, siedze w domu i sie martwie zeby nic dziecku nie było i od smarkania juz mnie brzuch boli.
pozdrawiam Was i życzę lepszego samopoczucia niż moje.

bu :(
Gratuluje udanej wizyty! :) Chrzan jest dobrym naturalnym antybiotykiem :) współczuje tego przeziębienia, bo w ciąży to prawdziwa katorga :(

@89Katia a jak Ty sie kochana czujesz?

Podobnie jak Ty- bajecznie :) słońce dodaje skrzydeł. Powoli włączam aktywności domowe, ale z rozsądkiem. Sama siebie stopuje jak zaczynam coś za szybko i zbyt gwałtownie robić. Ale ja już tak mam - wszystko robię szybko. Muszę się przestawić :) ale jest super!

No trochę muszę tego brać,w ciąży jestem dzięki in vitro i przez tego krwiaka też dawka taka jaka jest .
Wiadomo, ze jak trzeba to trzeba. Dla dzidziusia zrobi się wszystko.

Ale jest pięknie!! Chociaż w drodze do labo zrobiło mi się chwilowo słabo przez to słońce :p

Kurcze poszłabym na jakiś spacer z moim psiakiem, ale czuję, że mam dzisiaj twardy brzuch znowu :(
biorę duphaston, nospe, magnez w końskich dawkach, staram się leżeć jak najwięcej a i tak ostatnio mi twardnieje często... zaczynam się tym trochę martwić :(

Co do seksu to niestety... też mamy zakaz... ehhh.. a najgorsze, że ochota jest :p

Ile masz skończonych tc? Ostatnio Mycha pokazała, ze w skończonym 15tc mogą pojawić się skurcze przepowiadające. Ale najlepszym lekarstwem na nie jest odpoczynek. Także nie szalej z aktywnością :) weź przykład z @sylwkaq90 i skocz na hamaczek czy balkon i łap witaminki :)

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

reklama
@89Katia dzisiaj według usg 14+6. W sobotę jak byłam na usg to widziałam na monitorze nawet ten okropny skurcz, aż dzidziol nie miał miejsca przez to. Lekarz co prawda powiedział, że nie ma to wpływu na przebieg ciąży, ale że mam brać te leki i prowadzić oszczędny tryb życia. No nic... właśnie pozostaje mi tylko balkon chyba w ten cudowny dzień :)

Do góry