reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Dziewczyny!
Ja dzisiaj rano miałam genetyczne :D :D w końcu się doczekałam :D
oglądaliśmy maluszka ponad godzinę, bo uparciuch (po mamusi :D) nie chciał się do nas w ogóle odwrócić :p po czym w ogóle poszedł spać i miał wszystko w poważaniu :p
no ale w końcu się udało wszystko pomierzyć i jest całe 7 cm szczęścia <3
wszystko wygląda ok, teraz jeszcze tylko testy z krwi :)

Zobacz załącznik 805340
Jaka fajna foteczka:) Super że wszystko ok.

Hej dziewczyny ☺ ja tak z innej beczki...pewnie większość z Was jak nie wszystkie jesteście mezatkami. My z A. Slubu nie mamy mimo, ze jesteśmy 10 lat ze sobą a od 9 zareczeni...porażka.. Tak się życie nam ulozylo, ze rodzice w szczególności A. Nie było w stanie nam nigdy zrobić wesela a samym nam było ciężko uzbierać, bo my tacy pechwi jak finansowo wychodzimy na swoje i zaczynamy coś odkładać, to zawsze coś się wydazy, ze wszystko się nam rujnuje tak jak teraz na początek roku A. miał wypadek samochodowy i całą kasę poleciała, on przez jakiś czas nie pracował i żyliśmy tylko z mojej wypłaty. Jak zaszlam w ciążę z Lena to mówiłam że nic chce z brzuchem iść do ołtarza, bo będzie gadanie o wogle jakoś tak. LENA SIE urodziła, czas leciał a my tak żyliśmy. Chcieliśmy 2 dziecko bardzo i się udało, ale tak mysle ze jak już jest te 2 w drodze to żeby chociaż wziąć ślub cywilny skromny z obiadem dla najbliższych z 20-30 os a w przyszłości jak się pouklada wszystko to weźmiemy masz wymarzony kościelny z fajnym weselem...chociaż nie wiem czy kiedykolwiek to nastąpi.
I właśnie ja nawet nie wiem jak ugryźć to, żeby wyszło dobrze taki cywilny z obiadem, może któraś z Was miała lub była N czymsc podobnym ??

Ooo, temat mi bliski ostatnimi czasy! Ja tak mówię na swojego do wszystkich, że mąż, ale też jesteśmy zaręczeni, nie mamy ślubu. Wprawdzie nasz staż jest krótki bo rok jesteśmy narzeczeństwem, a 2 lata razem.
W zasadzie to daty ustalonej jeszcze nie mieliśmy, ale teraz też się zastanawiamy jak to zrobić. Myślimy właśnie nad cywilnym najpierw, a kościelny może razem z chrzcinami żeby wziąć, bo wesela dużego też nie chcemy, przyjęcie jakieś na max 60-70 osób, bo mamy ogromną rodzinę no i to by byli i tak najbliżsi. A z drugiej strony jak byśmy robili cywilny to też trzeba by zaprosić razem z rodzicami i rodzeństwem ze 20-30 osób i znowu się robi imprezka, a nie chcemy robić dwóch imprez rok po roku, bo to raczej bez sensu. Nawet wpadliśmy na pomysł, żeby wziąć ten cywilny samemu tylko ze świadkami a rodzinę normalnie zaprosić już na ten kościelny. No nie wiem, kurde też niezły mamy dylemat :D

Witajcie dziewczyny, zadko pisze, ale czytam was codziennie, dziś jednak proszę o poradę... Czy któraś z was goraczkowala w ciąży? Jestem teraz w 14 tyg, od nocy boli mnie ucho, gardło i głowa, rano odwiedziłam aptekę dostalam syrop dla kobiet w ciąży i tantum verde, niestety od dwóch godzin goraczkuje 37,5. Leżę pod kołdra by to wypocic ale nie wiem jak mogę sobie jeszcze pomóc... Mojego ginekologa mam w poniedziałek ale boję się by ta gorączka nie szła w górę i by maleństwu nie zaszkodziła.

@Antonia2016 ja też rodziłam w maju i potwierdzam, że to dobry moment, na ciepełko człowiek już jest w formie choć picie nadal odpada ;)

@Mabi również na rozmiar 56/62 nic nie kupuję, mam ciuszki po synku więc to nawet bardziej uniwersalne niż po dziewczynce :)

@nikuss3006 ja bez ślubu choć akurat mi się żaden nie marzy ale ze względów prawnych planuję cywilny tylko na pewno po ciąży, myślałam tak za rok w czerwcu :)

@89Katia my braliśmy hipotekę bez małżeństwa i nie było żadnego problemu :)

Ostatnia edycja:
My wzięliśmy ślub cywilny i zrobiliśmy skromny obiad w domu. Na dzien dzisiejszy zalujemy że nie zrobilismy jakiejs zabawy.
Kiedyś marzylam o ślubie kościelnym, białej sukni i dużym weselu, a teraz to już chyba mi przeszło. Może dlatego że już nie jestem tak za kościołem.

Gdzie można kupić Bawarię? Bo szukałam i nigdzie nie znalazłam :D

Witajcie dziewczyny, zadko pisze, ale czytam was codziennie, dziś jednak proszę o poradę... Czy któraś z was goraczkowala w ciąży? Jestem teraz w 14 tyg, od nocy boli mnie ucho, gardło i głowa, rano odwiedziłam aptekę dostalam syrop dla kobiet w ciąży i tantum verde, niestety od dwóch godzin goraczkuje 37,5. Leżę pod kołdra by to wypocic ale nie wiem jak mogę sobie jeszcze pomóc... Mojego ginekologa mam w poniedziałek ale boję się by ta gorączka nie szła w górę i by maleństwu nie zaszkodziła.
Ja goraczkowalam w ciazy. Mi lekarz przepisal paracetamol 3x dziennie po 2 tabletki. Na zbicie temperatury. Do tego jadlam czosnek i pilam syrop z cebuli. No i lozko. Lezalam pod koldra przez tydzien.
Trzymaj sie :)

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry