reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
@89Katia dbaj o siebie kobieto, korzystaj z tego, że jesteś na L4 i nie przemęczaj się, będzie dobrze :)

@Anusiak1507 z tą alergią to prawda, jak ja byłam miesiąc temu chora to internista sprawdzał moją morfologię bo bodajże podwyższone enzynofile oznaczają, że choroba może mieć podłoże w alergii. Nam różek może się przydać ze względu na jesienno/zimowe porody, niektóre dzieci lubią być mocno opatulone i wtedy otulacz to super sprawa, można też użyć np. dużej pieluszki bambusowej, u mojego syna nie było to akurat potrzebne.

@shaggy dziwna farmaceutka, ja brałam właśnie magnez z potasem i z tego co wiem to takie combo jest dobre dla ciężarnych. Czapeczek praktycznie nie używałam, może na samym początku jak synek miał ciemieniuchę ale na pierwsze miesiące na po kąpieli pewnie się nam przyda, max 2 sztuki ;) łóżeczko turystyczne mam, zabieram na wakacje czy do babci ale drewniane łóżeczko jednak bardziej stabilne i innego na codzień bym nie brała.

Żadnych dostawek do łóżka nie planuję, moje dziecko zawsze spało oddzielnie, dosłownie kilka nocy spędziło w naszym łóżku i to był koszmar bo dorosły się nie wyśpi za cholerkę ;) a to dostawne to mam wrażenie, że przyzwyczai właśnie dziecko do spania z rodzicami [emoji14]

Jestem po wizycie, wszystko w porządku, fasolinda ma 72mm i cały czas utrzymuje się kilka dni młodsza ciąża, dziś termin na 8 listopada czyli na moje urodziny [emoji23] serduszko biło 166/min, o dziwo długość kości udowej i główka też praktycznie wychodzą na ten sam termin, niestety płci nie udało się zobaczyć :( dostałam wydruki wyliczeń a zdjęcia już nie ale się nie przejmuję bo zależało mi tylko aby dobry specjalista spojrzał na moją fasolkę, u mojej ginki jestem już za 11 dni i wtedy będę dokładanie oglądać maluszka :)

ja też chce zobaczyć na żywo te łóżeczko musze poszukać chyba w katowicach jest możliwość ☺ łóżeczko super to i wszystkie maluchy z forum będą w nim spać

Cześć dziewczyny :) Trzymam kciuki żeby bóle i plamienia przeszły a łożysko się przykleilo :) będzie dobrze:) w aptece jak powiedziałam że chce magnez (bo ciezarna) to mi powiedziała że bez potasu bo nie wolno :/ rożek świetna sprawa bo nawet na łóżku się zostawi maleństwo i tak może spać no i stabilnie tak jak z rąk do rąk idzie ;) A czapeczek dużo kupujecie? bo znajomi wogole nie zakładali w domu tylko po kąpieli na noc a w dzień nie. A wy jak robicie? I mam pytanie co myślicie o turystycznym łóżeczku? Mam znajoma która miała zwykle a potem je wywalila a wystawiła turystyczne. Bo miękkie i się synek tak nie obijal. poza tym też są takie ładne i przeciągnąć do innego pokoju się da. Co mamuśki sądzicie?:)
Ja czapeczek w domu nie używałam za wiele. Właśnie po kąpieli. Nawet zalecają żeby nie trzymać dzieci w czapeczkach. Ja miałam zwykłe łóżeczko a turystyczne tylko na wyjazdy. Te co miałam turystyczne to nie nadawałoby się na co dzień. Ale są bardziej wypasione stabilniejsze. Pewnie kto co woli.

reklama
Do góry