reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

@shaggy ja się w właśnie tez zastanawiam nad turystycznym, bo teściowa mi nagadala ze dziecko nie bedzie sie tak obijac jak w drewnianym, ale nie podobają mi sie te lozeczka tak do uzytku na codzień. No bo jak dziecko zaczyna wstawac to sobie pomaga łapiac sie tych szczebelkow a w turystycznym jak to zrobi?
@ewelinanice bardzo fajne to lozko z tapczanem :)

Dziewczyny, ja nie mam skurczy wlasnie, nawet bezbolesnych, tylko czuje tak jakby macice twardą (kulke) jak sie pomacam po brzuchu, leżąc na plecach. Ale wzielam magnez, pobiore tak co drugi dzien po jednej tabletce, bo nie chce tez przesadzic z ilością, a na wizycie sie dopytam lekarza czy to normalne :)

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
co do skurczy to lepiej zapytać lekarza bo ja miałam skurczy bezbolesne w 24 tygodniu i musiałam leki brać
Dokladnie, ja w jednej I drugiej miala wczesne skurcze wykrywane na ktg, ale jessli nie robi sie przy nich rozwarcie to spoko ;) mi nawet czop caly wypadl jak bylam na zakupach, niby powinnam rodzic a po miesiacu I tak wywolywali, bo nic sie nie dzialo, rozwarcie mialam na 2cm , ale porod samoistnie nie nastapil. Nastawiam sie ze I tym razem nie bedzie mi dane rodzic w normalny sposob tylko po terminie przez oksytocyne.

@iśka90 to dobrze że nie masz skurczy a co do macicy to na internecie wyczytałam że jak sie położy na plecach to powinnaś ją wymacać ale jaka ma być to nie pisało ☺

@iśka90 jak urodziłam córke to miałam na początku łóżeczko drewniane , zmieniłam na turystyczne dla mnie wygodniejsze jest bo łatwo przestawić, dziecko sie nie obija i ma swoje wyjście no i można zabrać ze sobą ☺ a co do wstawania to moja Emilka nie miałam z tym problemu ale można też kupić takie rączki które nakłada sie na łóżeczko i dziecko na tym sie podciąga

@89Katia śliczne ubranka ☺ ja nie kupuje narazie bo nie wiem jaka płeć a tak mnie ciągnie

co do łóżeczka to ja znalazłam super i raczej sie na nie zdecyduje : łóżeczko dostawne z chicco jest super możesz połączyć je z łóżkiem rodziców ( na początku będzie to super rozwiązanie ) , regulacja wysokości, można pochylić jak dziecko ulewa, jest na kołach więc można przewozić i łatwe w transporcie ☺
Wkleisz fotkę albo linka. Zaciekawiło mnie.

iśka90 moja lekarka w sumie bez przyczyny specjalnej poleciła mi 2 x 1 tabl. magnezu, wiec tym bardziej nie przesadzisz z iloscia. A ten tabletkowy magnez to wchlania sie slabo cos ok.20% zalecanej dawki

oar89n7312bz9t17.png

łózeczka prwnie kupowac nie będę i maluszek będzie spał z nami bo nie widzi mi się wstawanie x razy w nocy karmienie, odkladanie i tak kilkakrotnie. O wiele lepiej sie wysypiam z dzieckiem kiedy nawet nie wiem ze karmie ;) wystarczy szerokie łóżko.
Dziecko lubi byc otulane tak do 1 miesiaca zycia pozniej lubi juz poruszac nozkami i raczkami i bawić się w ten sposob. Noworodek otulony czuje sie bezpieczniej bo jest mu ciasno jsk w brzuszku mamy. Ja jakos rozkow mało uzywałam.. Najcześciej owijałam kocykiem po prostu i to szczegolnie do usypiania bo dziecko owinięte nie czuje ze sie je odkłada.

oar89n7312bz9t17.png

@Monika8.11 o rany do kogo na zjednoczenia chodzilas? Ja do Katowic na Dab a w sumie na Jozefowiec chodze... Ja ze zjednoczenia nie trawie lekarzy...
Ja corke rodzilam w Katowicach ale teraz mieszkam w chorzowie lekarze pracuja na strzelcow i w sumie spacerkiem to do szpitala w 7 minut dojde...

reklama
Do góry