reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

kruszynka28 zgodnie z tym co piszesz to jeśli ja nie ubiorę sie dostatecznie i przeziebie sie to powinnam płacić za swoje leczenie? Podobnie osoby otyłe powinny płacic gdy zachorują na cukrzycę, osoba ktira spowodujd wypadek powinna płacić za leczenie poszkodowanych itd. Jesli nie ma w kraju czegos takiego jak odszkodowania dla osob poszkodowanych przez szczepienia to nie ma nawet co wspominać, by osoba ktora zachoruje na jakas chorobę na ktora nie jest zaszczepiona, miała za swe leczenie płacić. To musiałoby działać w obie strony. Ale tak jak mowię takze w innych przypadkach jw.
W zeszłym roku do znanej mi grupy dzieci dziecko zaszczepione na krztusca przynioslo ta chorobe, wskutek czego kilkoro dzieci zachorowało. Kto powinien ponieść koszty leczenia?
Po to placimy wszyscy niemale skladki by w razie choroby, porodu czy innych mieć darmowa opieke.

oar89n7312bz9t17.png

reklama
Dla mnie temat porodu (sn/cc), karmienia (kp/mm), szczepienia (tak/nie) to bardzo indywidualna sprawa każdej z nas i róbmy tak jak nam serce i rozum podpowiadają.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
zgadzam się, dyskusje na te i inne tematy łaczą sie bardzo z emocjami i mogą skłócić najlepszych przyjaciół.

oar89n7312bz9t17.png

A ja wlasnie sprawdzalam ciuszki Po chlopakach, rozmiar 56. Jakie to Male! Juz zapomnialam Jak malenkie sa noworodki. Ehh sie rozmarzylam...

Iska ja tez mam Takie ciagniecie na Dole w pachwinie, czasami ciagnie az do polowy Uda Ale mysle ze to normale, moze wiazadla sie rozciagaja

Bejbi fajne Menu. Moze zamiast flaczkow zurek Bo chodzi za mna Ale schaby fajnie brzmia. I ta Rukola, mniam

Napisane na ZTE Blade L6 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Ja wlasnie zastanawiam sie jak to bedzie z zimowym dzieckiem jak je ubierac i wogole tetaz zastanawialam sie jaki rozmiar kombinezona bedzie dobry jednak dluga przerwa w rodzeniu dzieci nie jest fajna ;-)

Rzecz ktora najbardziej mnie stresuje to karmienie przy corci stracilam szybko pokarm ze wzgledu na jej pobyt w szpitalu wogole od samego poczatku byly problemy bo nie umiala ssac kapturki tez srednio pomagaly ahh moze tym razem bedzie lepiej.

Nawet porodu sie tak nie obawiam ;-)

Anusiak jesli bedziesz miala jakies pytania to pisz, bo moze bede akurat znala odpowiedz ;) Czytalam dwie ksiazki nt.kp po tym jak mialam duze problemy z wykarmieniem najstarszego syna. Pozniej dwojkę mlodszych karmilam troche ponad dwa lata.
Warto juz w szpitalu zawołac polozna ktora zajmuje się pomocą przy karmieniu. Zwykle sa to bardzo mile panie choc sa wyjatki jak wszedzie ;)

oar89n7312bz9t17.png

Dziewczyny, ja już nie mogę tak funkcjonować. Mdli mnie od rana do wieczora. Drażni każdy zapach. Nie mam czasu dla dziecka. Najchętniej lezalabym w sypialni zamknięta ,z otwartym oknem. Nie mogę jeść. Jedynie co mi wchodzi to jajka i pomidory. Jak długo jeszcze to potrwa??? Jestem bezsilna.
Biedna :( u mnie chyba najgorsze za mną, już ciut lepiej. Który masz tc?

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
Do góry