reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2017

U nas w lidlu miesiąc temu były ubrania ciążowe ale nawet nie przypuszczałam, że mogą mi się jeszcze przydać i nie kupiłam nic
ja wtedy kupiłam jedna bluzkę :) ciekawe jak się bedzie nosić.. sxkoda ze tylko raz czy dwa w roku sa jbrania ciazowe w lidlu i trzebaby byc rano wcześnie by cos dorwac w ogole

oar89n7312bz9t17.png

reklama
@gabrika doskonale się z Tobą zgadzam. Dla mnie tylko spodnie ciążowe i swoje bluzki...a i mam jeszcze 2 sukienki letnie i powinny styknac jak za wiele nie urosnę [emoji4]

@Monika260 bardzo mi przykro z powodu psiny [emoji17]
Gratuluje fasolki [emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w ciąży z Alankiem miałam tylko dwie pary spodni ciążowych ;) reszta to spodnie na gumce które trzymałam pod brzuchem i t-shirty oraz tuniki (miałam łatwiej, bo termin miałam na 5 lipca, więc zakup kurtki czy czegoś cieplejszego odpadał ;) ). W 8 mies poszłam do sklepu i chciałam kupić bluzkę na ramiączkach rozm L, a zakręciłam się tak, że wzięłam xs, ale chodziłam w niej jeszcze kilka dni przed porodem :D
Powiem Wam jeszcze, że zawsze upierałam się, że różnica wieku między mną, a moja siostrą jest tragiczna (4,5 r) i że najgorsze co może być to urodzić w zimie :D
Spotkała mnie taka niespodzianka, że Alanek będzie miał 4,5 r, a 22 listopada to już prawie zima :D

Kochane moje.. dopiero wróciłam z IP.
Najpierw przyjęła mnie Pani ginekolog, która początkowo kazała się nie martwić bo "takie brudzenia się zdarzają"... i zapytała czy jest to żywo czerwona krew. No to mówię, że raczej kawa z mlekiem ale razem z plamieniem pojawił się niepokojący mnie ból krzyża. Pani gin wzięla mnie więc najpierw na badanie, wziernikowanie itd. Przy badaniu pojawiła się krew... oczywiście zryczałam się jak głupia... Przeszłyśmy na USG. Na ekranie zobaczyłam moją fasolkę. Niestety Pani ginekolog została natychmiast wezwana na cesarkę.. Rzuciła tylko "serce bije ale prosze czekac". Czekałam chyba godzine... Po badaniu, które wykonała owa Pani byłam obolała jak mało kiedy... do delikatności było jej daleko... W końcu przyszedł do mnie inny lekarz, tym razem Pan. Całe szczęście... okazał się być bardzo delikatny, uspokoił mnie i wykonał dokładnie powtórne badania od początku. Rzeczywiście potwierdził się fakt, że pojawił się polip. Jednak on nie był przyczyną tych krwawień. Krwiaka również na usg nie znaleziono. Na szczęście dzidzia jest i to nawet większa niż wynika to z terminu OM. Serduszko bije prawidłowo. Zwiększona została dawka duphastonu. No i mam leżeć, odpoczywać i obserwować czy krwawienie się nie nasila. Jestem trochę spokojniejsza po USG, ale napis na karcie informacyjnej "poronienie zagrażające" jest straszny :(
Dziękuję kochane za kciuki i za rady :*
Mam nadzieję, że żadna z Was nie doświadczy takiego stresu.
Dbajcie o siebie!

Ja też mam z poprzedniej ciąży niewiele specjalnych ubrań, jedne leginsy, jedne jeansy, jakieś eleganckie spodnie i jedne dresy, resztę rzeczy nosiłam normalnie z tych co wcześniej :)

Oj tak, ten listopad nie napawa optymizmem, poprzednio rodziłam w maju i to był fajny moment bo nie za ciepło ani za zimno no i z synkiem mogłam wyjść na spacer od razu po wyjściu ze szpitala, co najważniejsze nie musiałam malucha ubierać w kilka warstw ale przynajmniej będzie teraz dla mnie coś nowego :D zresztą jako listopadowe dziecko nie powinnam narzekać ;)

Coraz więcej dobrych wieści, bardzo pozytywnie nam tu idzie :)

Adrianna oby następna wizyta w szpitalu była w listopadzie ;)

Ja boje sie, że nie będę umiała ubrać tego biednego dziecka tak żeby nie przegrzać go i żeby nie było mu za zimno...
Alanek urodził sie 28 czerwca, więc jak miał 5 dni to poszliśmy na pierwszy spacer tak :D

Załączniki

• P020713_13.51.jpg
    P020713_13.51.jpg
    520,6 KB · Wyświetleń: 79
Adrianna.em stresu się najadlas ale całe szczęście wszystko z fasolką ok, teraz odpoczywaj i oby plamienia i bóle się już nie pojawiły.

Ja z córką miałam termin na 1.11 ale postanowiła przyjść na ten świat 3 dni wcześniej. Listopad fajny miesiąc :-) akurat gondola posłuży całą zimę

Adrianna nie denerwować się i myśleć pozytywnie, a wszystko będzie dobrze! I odpoczywać:)

Ja jestem grudniową mamą (1.12 dokładnie) i jakoś nie było problemów z ubieraniem na spacer. Zasada: jedna warstwa więcej niż my i będzie ok. My wychodzilismy już na spacery jak mała miała 5 dni :)

@Emsi* & @itucha to jak Wam się brzuszek w bluzki mieścił? To dość luźne ubrania nosicie, czy jak?

Ja myślałam żeby przerzucić się na sukienki, można kupić teraz sporo ładnych i niekoniecznie ciążowych. Po cichu tez liczę ze co najmniej do maja będę mieścić się w te spodnie, które teraz mam. Ewentualnie wyciągnę z szafy ubrania z przed chudniecia może coś się nada [emoji85]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Emsi* & @itucha to jak Wam się brzuszek w bluzki mieścił? To dość luźne ubrania nosicie, czy jak?

Ja myślałam żeby przerzucić się na sukienki, można kupić teraz sporo ładnych i niekoniecznie ciążowych. Po cichu tez liczę ze co najmniej do maja będę mieścić się w te spodnie, które teraz mam. Ewentualnie wyciągnę z szafy ubrania z przed chudniecia może coś się nada [emoji85]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja juz teraz przerzucilam sie na sukienki a w dzinsach nie mam zamiaru chodzic. Chce podkreślać kobiecość i moj stan:)

m3sxskjo6qsoarci.png

Do góry