reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Witajcie koleżanki! Dołączam do Was:)Moja 1 ciąża, termin na 01.11. Miałam trochę przygód z lekarzami od początku ciąży, ale mam nadzieję, że już znalazłam odpowiednią lekarkę poleconą przez koleżanki niedawno rodzące:)Miałam tydzień temu lekkie krwawienie, więc jestem na Luteinie. Też jestem na L4, bo mam pracę w handlu, w której teraz jestem już zbędna:) U mnie ciąża objawiła się krwotokiem z nosa, także i przez to lekarka kazała mi iśc na zwolnienie. Pięknej niedzieli i udanych spacerków, ja już po jednym z nich jestem. Po obiedzie planuję kolejny:)

Fajnie, że nas jest coraz więcej

f2w39n73te1rwg8n.png

reklama
a jestescie aktywne? uprawiacie jakies sporty?
dzisiaj jest tak piekna pogoda ze wzielismy rowery i pojechalismy z chlpcami na wycieczke.
oszczedzalam sie i np pod gorke podprowadzalam rower
chyba nie ma przeciwwskazan do jazdy na rowerze do momentu az brzuszek sie pojawi?
Ja zawsze byłam aktywne a odkąd wiem o ciąży to wszystko zostawiłam... Gin zalecił mi i to na pismie [emoji33][emoji33][emoji33] spoczynkowy tryb życia i powrót do jakiejkolwiek aktywności dopiero od 2giego trym... nawet basen odpada bo mam skłonności do infekcji :(:(

Tak więc jestem kanapowym leniem :( staram się kiedy mogę dużo chodzić, ale też nie forsuje się. Wytrzymam jeszcze kilka tygodni a potem zacznę delikatne ćwiczenia.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, po wczorajszym incydencie z plamieniem strasznie się niepokoję nadal... Martwię się ponieważ na SOR nie zrobili mi USG, tylko stwierdzając po badaniu, że to pewnie wina polipa, który się pojawił na szyjce, odesłali do domu z receptą na Duphaston na wszelki wypadek..
Dzisiaj nadal lekko plamię i odczuwam bóle w okolicy krzyża.
Zastanawiam się czy czekać na tą moją umówioną wizytę w środę, czy może powinnam jednak jechać do innego szpitala i domagać się USG dzisiaj?
Boję się o fasolkę... :(

Adrianna- ja miałam podobną sytuację tydzień temu wieczorem. Zaczęłam lekko plamić krwią i przestraszyłam się i pojechaliśmy z mężem na SOR na oddział ginekologiczny. Dodam, że leczę się u endokrynologa na niedoczynność tarczycy- byłam już u lekarki mam zwiększoną dawkę tabletek itp. I na SORZE poczekałam chwilę zszedł lekarz i zrobił mi Usg dopochwowe i stwierdził, że z maleństwem oki ale widzi jakiś krwiaczek. Odrazu zapisał luteinę 2razy dziennie dopochwowo, zakaz seksu i kazał w tygodniu zgłosić się do swojej lekarki. I powiedział, że na wczesnym etapie każde plamienie, krwawienie nie może być zaniedbane, tylko zaczerpnąć porady ginekologa. We środę miałąm wizytę u lekarki, na usg nie widziała żadnego kriwaka, ale luteinę mam dalej brać i uważać. Jakby się coś działo to jechać i muszą mnie zbadać itp. Rozumiem twój lęk, ja tydzień temu to samo przeżywałam.

@evli2 no właśnie może jakby mi zrobili to USG wczoraj to byłabym spokojniejsza... a tak to cały czas się stresuję, czy aby na pewno jest wszystko ok.

Rozumiem Cię Adrianna, bo ja po tym usg odetchnęłam, a czekając myślałam że zwariuje. Na szczęście serduszko biło i to mnie uspokoiło. Ale dziwne, że Usg ci nie zrobili.

Ja zawsze byłam aktywne a odkąd wiem o ciąży to wszystko zostawiłam... Gin zalecił mi i to na pismie [emoji33][emoji33][emoji33] spoczynkowy tryb życia i powrót do jakiejkolwiek aktywności dopiero od 2giego trym... nawet basen odpada bo mam skłonności do infekcji :(:(

Tak więc jestem kanapowym leniem :( staram się kiedy mogę dużo chodzić, ale też nie forsuje się. Wytrzymam jeszcze kilka tygodni a potem zacznę delikatne ćwiczenia.

basen tez sobie odpuscilam wlasnie przez infekcje ale dlugie spacery i delikatnie rower bede robic
jutro zapytam moja lekarke czy steperek moge, bez forsowania sie

@Antonia2016 a u mnie na odwrot, poprzednie ciaze strasznei wyczulone na zapachy, do lodowki podejsc nie moglam, perfumow uzywac a teraz spoko, czuje wszystko mocniej ale nie drazni mnie tak bardzo
choc jak wczoraj posmakowalam zelki to pierwszy raz tak bardzo mi smakowaly, tak intensywny smak jakiego nigdy nie czulam a do tej pory zelki mogly lezec kilogramami i nie tknelabym

witamy nowa mame:)

Nie właśnie. W tamtych nie było tak źle :( może już stara jestem... w tamtych zazeralam mdlosci majac apetyt na wszystko teraz mniej jem bo nic mi się nie chce. Właśnie spalam 2h, jest mi słabo, ledwo na nogach się trzymam. Wstałam zrobić obiad ale nadal źle się czuje. Męskie zapachy dezodoranty,żele itd tragedia. W poprzedniej ciąży tak nie miałam. Obie były takie same a teraz? Ugh...

xnw40tc7sy506vxn.png

Oj to dobrze, ze idziesz na zwolnienie to sobie odpoczniesz [emoji6] dzieciaki się pewnie ucieszą, ze mama będzie w domku [emoji4]
U mnie dokładnie odwrotnie ...

Witajcie koleżanki! Dołączam do Was:)Moja 1 ciąża, termin na 01.11. Miałam trochę przygód z lekarzami od początku ciąży, ale mam nadzieję, że już znalazłam odpowiednią lekarkę poleconą przez koleżanki niedawno rodzące:)Miałam tydzień temu lekkie krwawienie, więc jestem na Luteinie. Też jestem na L4, bo mam pracę w handlu, w której teraz jestem już zbędna:) U mnie ciąża objawiła się krwotokiem z nosa, także i przez to lekarka kazała mi iśc na zwolnienie. Pięknej niedzieli i udanych spacerków, ja już po jednym z nich jestem. Po obiedzie planuję kolejny:)

Witamy ! [emoji4]

U mnie tez z extreme to tylko spacerki na razie [emoji12]

Dziewczyny, po wczorajszym incydencie z plamieniem strasznie się niepokoję nadal... Martwię się ponieważ na SOR nie zrobili mi USG, tylko stwierdzając po badaniu, że to pewnie wina polipa, który się pojawił na szyjce, odesłali do domu z receptą na Duphaston na wszelki wypadek..
Dzisiaj nadal lekko plamię i odczuwam bóle w okolicy krzyża.
Zastanawiam się czy czekać na tą moją umówioną wizytę w środę, czy może powinnam jednak jechać do innego szpitala i domagać się USG dzisiaj?
Boję się o fasolkę... :(

Jedz kochana. Musza zrobić usg aby poznać przyczynę plamien.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry