reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Borysiatko ja też się bardzo stresowałam, u mnie wody się uzupełniały ale leciały też cały czas, dobrze, że zatrzymali mnie w szpitalu bo akcja porodowa zaczęła się po ok 20 godz i to tak nagle że ledwo mnie dowiezli na porodówkę i po 10 min urodziłam.też dostałam sterydy na rozwoj płucek i mały całe szczęście sam oddychał. Teraz to rozbrykany 21 miesięczniak :-)

reklama
@89Katia, bardzo współczuję tego stresu :/ ale do poniedzialku na pewno sie rozkręci, to dopiero 6.3 t, masz tez bardzo niewielka roznice miedzy USG a wynikiem z OM, wiec wg mnie to tez dobrze :) Moze sprzet byle jaki i dlatego tez tak widać. Musi byc dobrze!!

No to teraz ja wam sie zamelduje. Jestem po wizycie, z OM mam 6t6d, a USG wyliczyło 6t5d, więc praktycznie idealnie :) serce jest, na USG jest napisane FHR 121, więc to chyba ta częstotliwość (z tego wszystkiego nie zapytalam czy to dobry wynik). Martwi mnie trochę, ze włączył dopplera, czyli ten podsłuch tętna, no ale cóż, przeciez to lekarz w końcu, powinien sie lepiej znac ode mnie. Chociaż jesli o mnie chodzi, bardzo mnie wzruszył ten dźwięk :)
Dzis jeszcze o 17:35 idę na USG piersi, bo kazal mi zrobic.
Nastepna wizyta jest 21.04 ale powiedzial, zebym wpadla do niego do szpitala 11 kwietnia i posłuchamy jeszcze serduszko, zebym przez swieta nie musiala sie zamartwiać. Prenatalne będę mieć 28.04 w szpitalu w ktorym bede rodzić. Ahaaa, no i dostałam dupka 2 x dziennie po 1 tabletce :)

Matko, oby do konca ciąży bylo tak wspaniale.. :)
Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje dobrych wieści

Ja tez poniedziałek, chyba bede pierwsza, bo 8.45

f2w39n73te1rwg8n.png
Ja będę chyba ostatnia 17.00 ,mam wizytę
Metoda Shettlesa została obalona [emoji3] Najnowsze badania producenta Baby Comp pokazują zupełnie odwrotna zależność [emoji6]
I tez uważam, ze to w największej mierze zależy od faceta.

Gabrika tak się cieszę [emoji7][emoji7][emoji7]
mój dziś mówił, zeby uważać przy współżyciu właśnie do około 12t wiec ja tez mam bana, nie będę ryzykować [emoji6]

Urodzinowe ? [emoji4] najlepszego kochana [emoji253][emoji322][emoji512]

Witaj ... na pewno teraz będzie wszystko dobrze [emoji6] życzę powodzenia !

Katja dobrze, ze masz wizytę w poniedziałek, zobaczysz wtedy cudowna fasolkę z pięknie bijącym [emoji173]️ będzie dobrze ... musi być !!!

Iska super wieści ... oby tak dalej [emoji106][emoji6]

Ja tez po wizycie dziś. Wreszcie odetchnęłam, wszystko pięknie [emoji3][emoji3][emoji3] Fasolinka ma 7,4mm 6t4d czyli dokładnie tak jak wychodzi z owulacji. 2 dni młodsza niż z OM.
Serduszko pięknie bije ... aż nie mogę uwierzyć, ze tak bije we mnie [emoji7]
Dostałam listę badań do zrobienia oraz mam brać Pregne plus (już zakupiłam).
Następna wizyta za 3 tygodnie.

No i teraz najlepsze ... powiedzieliśmy synowi i reakcja początkowa zaskakująca ... nie chce, nie dotknę, będzie przeszkadzać itp itd (a chciał rodzeństwo). Dopiero po jakiejś godzinie zaczął dopytywać, co było super fajne, i ostatecznie jest ok, tak nieśmiało się cieszy ... [emoji4

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje dobrych wyników; )

Dobry; ) Ja dziś jakaś senna jestem a jeszcze musze w ogarnąć domek troszkę dziś jutro też bo mamy gości na wekend...;/i znów mam schizy ze będzie krew na bieliźnie...ja chcę poniedziałek

@pudrowaona5 to w poniedziałek wchodzimy razem :) ja tez o 17 :)

I ja również padam ze zmęczenia, chociaż miałam już jedna drzemkę godzinna. Mieszkanie Ogarnelam z samego rana i teraz mogę jeszcze chwilkę odpocząć. Zaraz po synka lecę.

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Borysiatko ja też się bardzo stresowałam, u mnie wody się uzupełniały ale leciały też cały czas, dobrze, że zatrzymali mnie w szpitalu bo akcja porodowa zaczęła się po ok 20 godz i to tak nagle że ledwo mnie dowiezli na porodówkę i po 10 min urodziłam.też dostałam sterydy na rozwoj płucek i mały całe szczęście sam oddychał. Teraz to rozbrykany 21 miesięczniak :-)
Moja mała ma 20mcy:)

Antonia2016 mi w pierwszej ciąży żylaki wyszły dopiero ok 28 tc głównie pod kolanami i na łydkach, zaczęłam nosić lecznicze rajstopy uciskowe i nie było tak źle. A w drugiej ciąży to już ok 18-19 tc i to wszędzie całe nogi i nawet tam w środku, masakra, mieliśmy zakaz przytulanek, poród miałam w 34+5tc bo zaczęły mi sie sączyc wody, całe szczęście z synkiem wszystko ok.
I cofnely się czy zostały te żylaki?

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
Do góry