reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja pije, wprawdzie rzadko moze 1 na dzien bo raczej nie przepadam, wole owocowe, ale gdybym lubiła to raczej bym sie ograniczała moze do robienia sobie słabszej.
A wiecie jak to jest z tymi malinami i sokami malinowymi? Eksperci niby sie wypowiadają, ze nie maja negatywnego wplywu, wrecz stabilizują mięśnie macicy, a w necie pelno wypowiedzi, ze prowadza do poronienia i powoduja skurcze. Ktoras cos wiecej moze wie?

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Chodzi o liscie malin a nie herbate z owocow

Napisane na LG-K520 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A to nie chodzi przypadkiem o napary z liści malin? Ja swoje soki malinowe normalnie piję [emoji16]

w57v3e3kfucyl84a.png
Dokladnie tak:)

Ja piję 2-3 z cytryną i imbirem. Robię sobie taką, żeby miała ładny kolor, ale nie za mocna i nie siury [emoji14]

A jak to jest w końcu z kawą? Moja gin powiedziała mi, że mam nie pić kawy... to nie piję... ale jak mam spadek energii do minimum, to taka mała kawka by mnie urtatowała... To jak z tą kawa jest?

Z tych informacji, która ja mam to dotyczy to samych liści z malin. Czy w ogóle ktoś daje liście do soku z malin?? o_O Ja rzadko kupuje w sklepie soki malinowe, moja mama robi pyszne, więc mam pewność, że są zdrowe i z samych malin.

Dziewczyny, a jak u Was kwestia ćwiczeń? Ćwiczycie teraz? Czy przestałyście? Gin wpisała mi zalecenie do spoczynkowego trybu życia, nie wiem co to dokładnie oznacza, czy to wyklucza lekkie ćwiczenia? Wolałabym jednak móc chociaż 1-2 w tyg trochę się poruszać (mało intensywnie) albo chociaż popływać... Mam wrażenie, że od kąd nie ćwiczę, to wszystko mi się rozlewa :p
Na yb na kanale babyboom sa fajne cwiczenia dla ciezarnych do domu, ale nie wysilkowe, raczej rozciagajace, sprobuj, plywanie jest bardzo zdrowe w ciazy, plywalam przez cala pierwsza

@89Katia, @gosjulka85 chętnie się podzielę! Mam cały garnek :D mój mąż szczególnie nie przepada :o więc właściwie tylko ja je wciągam :biggrin2: a fasolke po bretonsku też bym zjadła... zanim dowiedziałam się o ciazy już miałam na nią chec :p chyba będę musiała nauczyć się robić bo jeszcze nigdy jej nie robiłam :p

@89Katia, @gosjulka85 chętnie się podzielę! Mam cały garnek :D mój mąż szczególnie nie przepada :o więc właściwie tylko ja je wciągam :biggrin2: a fasolke po bretonsku też bym zjadła... zanim dowiedziałam się o ciazy już miałam na nią chec :p chyba będę musiała nauczyć się robić bo jeszcze nigdy jej nie robiłam :p

Jak można nie przepadać za gołąbkami???? [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33] hehe

Akurat fasolki po bretońsku nie cierpię, także podziękuje za takie smaczki :)

@gosjulka kogo w końcu wybrałaś do prowadzenia ciąży?
Muszę wypróbować surówkę z tym selerem :) cała resztę robię tak samo :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@89Katia nie mam pojęcia to pierwsza osoba którą znam i nie lubi:p u moich rodziców zawsze jadł bo jak mówił był głodny:p mój Tata jak się dowiedział (u mnie w rodzinie wszyscy uwielbiają:-) :)) to prawie zawału dostał i powiedział że już u nich więcej gołąbków nie dostanie hehe :D
Ja w fasolce lubię tylko fasolke i ten sos pomidorowy:p bo kiełbasy nie tkne:p

Ł wczoraj kupił 2 ciasta na dzień kobiet tamte jadłam wczoraj to było dobre pozatym że słodkie ale te drugie dzisiaj jak spróbowałam to aż mnie zemdlilo :baffled:

@89Katia nie mam pojęcia to pierwsza osoba którą znam i nie lubi:p u moich rodziców zawsze jadł bo jak mówił był głodny:p mój Tata jak się dowiedział (u mnie w rodzinie wszyscy uwielbiają:-) :)) to prawie zawału dostał i powiedział że już u nich więcej gołąbków nie dostanie hehe :D
Ja w fasolce lubię tylko fasolke i ten sos pomidorowy:p bo kiełbasy nie tkne:p

Ł wczoraj kupił 2 ciasta na dzień kobiet tamte jadłam wczoraj to było dobre pozatym że słodkie ale te drugie dzisiaj jak spróbowałam to aż mnie zemdlilo :baffled:
To ja z fasolki po bretońsku nie cierpię ... fasolki :D resztę zjem

Dla mnie słodkie może nie istnieć. MIĘCHO! To to, czego mi potrzeba :D
Znowu mam napadu głodu. Aaaaaaa!!

Jak można nie przepadać za gołąbkami???? [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33] hehe

Akurat fasolki po bretońsku nie cierpię, także podziękuje za takie smaczki :)

@gosjulka kogo w końcu wybrałaś do prowadzenia ciąży?
Muszę wypróbować surówkę z tym selerem :) cała resztę robię tak samo :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tzn mi ciąże będzie prowadziła dr. ŻACZEK. Ona w Kutnie przyjmuje. Mam kawałek do niej ale jak dla mnie jest najlepsza. A Ty u kogo?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak ja bym chciała mieć wstręt do słodkiego! Ja bym mogła jeść ciasta na śniadanie, obiad i kolacje!
Fasolkę lubię, a gołąbki tylko takie domowe jak jest dużo mięsa, te kupne to sam ryż. Ale przyznam szczerze - biorę od Mamy, sama nigdy nie robiłam, przeraża mnie to majsterkowanie przy kapuście;)

Do góry