reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

@sylwkaq90 kciuki!!!!!!! :)

Ja piję jedną dziennie czarną herbatę z cytryną.
Zanim dowiedziałam się o ciąży to kupiłam sobie do picia miętę z cytryną. Pycha jest :) od tego zaczynam dzień :)

Jeśli chodzi o maliny to chyba faktycznie chodzi o napar z liści malin.

reklama
owoc malin jest ok, liście są niewskazane

a herbata poza obniżeniem wchłaniania kwasu foliowego (zielona też) to jeszcze ma teinę (jak kofeina) można pić byle nie hektolitrami

ja kocham czarną, ale lubię też inne i piję melisa, miętę, pokrzywe, lipę.
W ciąży roibos jest dobra

Jeśli chodzi o maliny, to też się naczytałam w poprzedniej ciąży że powodują skurcze, ale trzebaby ich było zjeść baaardzo dużo, a w herbacie z malin - malin niewiele

nie wiem czy dobrze pamiętam- ma któraś jakaś mutację w jednym z genów odpowiedzialnych za trombofilię?

Dziewczyny pijecie czarną herbatę? Jeśli tak to w jakiej ilości i czy może wpływać negatywnie?

Ja piję 2-3 z cytryną i imbirem. Robię sobie taką, żeby miała ładny kolor, ale nie za mocna i nie siury :p

Pije herbate czarna z cytryna i miodem, taka slabsza. Juz nie bede pic kawy, bo jakos mniej mi smakuje. Mam nadzieje, ze mozna herbate, bo co wypic ciepłego do sniadanka. Pije 1-2 dziennie

A jak to jest w końcu z kawą? Moja gin powiedziała mi, że mam nie pić kawy... to nie piję... ale jak mam spadek energii do minimum, to taka mała kawka by mnie urtatowała... To jak z tą kawa jest?

Ja pije, wprawdzie rzadko moze 1 na dzien bo raczej nie przepadam, wole owocowe, ale gdybym lubiła to raczej bym sie ograniczała moze do robienia sobie słabszej.
A wiecie jak to jest z tymi malinami i sokami malinowymi? Eksperci niby sie wypowiadają, ze nie maja negatywnego wplywu, wrecz stabilizują mięśnie macicy, a w necie pelno wypowiedzi, ze prowadza do poronienia i powoduja skurcze. Ktoras cos wiecej moze wie?

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Z tych informacji, która ja mam to dotyczy to samych liści z malin. Czy w ogóle ktoś daje liście do soku z malin?? o_O Ja rzadko kupuje w sklepie soki malinowe, moja mama robi pyszne, więc mam pewność, że są zdrowe i z samych malin.

Dziewczyny, a jak u Was kwestia ćwiczeń? Ćwiczycie teraz? Czy przestałyście? Gin wpisała mi zalecenie do spoczynkowego trybu życia, nie wiem co to dokładnie oznacza, czy to wyklucza lekkie ćwiczenia? Wolałabym jednak móc chociaż 1-2 w tyg trochę się poruszać (mało intensywnie) albo chociaż popływać... Mam wrażenie, że od kąd nie ćwiczę, to wszystko mi się rozlewa :p

Ja piję 2-3 z cytryną i imbirem. Robię sobie taką, żeby miała ładny kolor, ale nie za mocna i nie siury :p

A jak to jest w końcu z kawą? Moja gin powiedziała mi, że mam nie pić kawy... to nie piję... ale jak mam spadek energii do minimum, to taka mała kawka by mnie urtatowała... To jak z tą kawa jest?

Z tych informacji, która ja mam to dotyczy to samych liści z malin. Czy w ogóle ktoś daje liście do soku z malin?? o_O Ja rzadko kupuje w sklepie soki malinowe, moja mama robi pyszne, więc mam pewność, że są zdrowe i z samych malin.

Dziewczyny, a jak u Was kwestia ćwiczeń? Ćwiczycie teraz? Czy przestałyście? Gin wpisała mi zalecenie do spoczynkowego trybu życia, nie wiem co to dokładnie oznacza, czy to wyklucza lekkie ćwiczenia? Wolałabym jednak móc chociaż 1-2 w tyg trochę się poruszać (mało intensywnie) albo chociaż popływać... Mam wrażenie, że od kąd nie ćwiczę, to wszystko mi się rozlewa :p
Z ta kawa to roznie podaja, jedni ze mozna drudzy ze nie. Myślę, że jedna mala z duza iloscia mleka nie zaszkodzi. Przeciez herbata tez nie jest do konca ok.
A cwiczenia.. Hm.. Nie wiwm, ja aktualnie nic nie ćwiczę. Maz kupil mi na ostatnie urodziny rower i.. Zdazylam byc tylko raz :( hehe a i to juz bylam w ciazy. Chyba jeszcze w I trymestrze mozna co? Tak czytalam..

Witam wszystkie Mamusie :)
Jak tam Wam minął dzień Kobiet?

Ja słyszałam że to nie maliny szkodzą a liście z malin. :) Co do objawów ja trochę się tez zaczynam martwić bo brzuch już tak nie boli jak wcześniej piersi tylko przy dotyku.

Z ta kawa to roznie podaja, jedni ze mozna drudzy ze nie. Myślę, że jedna mala z duza iloscia mleka nie zaszkodzi. Przeciez herbata tez nie jest do konca ok.
A cwiczenia.. Hm.. Nie wiwm, ja aktualnie nic nie ćwiczę. Maz kupil mi na ostatnie urodziny rower i.. Zdazylam byc tylko raz :( hehe a i to juz bylam w ciazy. Chyba jeszcze w I trymestrze mozna co? Tak czytalam..

No ja mam własnie wrażenie, że 1 trymestrze powinno się raczej spokojnie, a po 12 tyg. można wykonywać ćwiczenia - oczywiście odpowiednie do obecnego stanu :)

@gabrika jakoś ochoty na kawę nie mam, ale pamiętam, że w pierwszej ciąży od II trymestru piłam jedną kawę z mlekiem (A raczej mleko z kawą :D ) tak dla smaczku.

Ćwiczenia? :D Nieee :D ale nie przez ciążę. Po prostu nie lubię ćwiczyć

reklama
Cześć ! Ją pije jedna kawę dziennie- kawa zdrowsza nawet niż herbata.
Czuję się bardzo dobrze tylko szybko spać mi się chce.
Póki co nie ćwiczę ale po lekarzy chyba ciut zaczne.
Co robicie dziś na obiad ?
Ja tradycyjny pierś z kurczaka smażona ziemniaczki i pyszna surówkę [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry