reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Zrezygnowalam z kawy rozpuszczalnej już w pierwszej ciąży bo mi kupa zaleciala:D i się na inke przeżycilam ta rozpuszczalna a nie w torebkach i sobie teraz już chwałę bo zdrowa. Może nie stawia na nogi jakoś ale przywyklam już. herbaty pije jak piłam czyli ok 2 szkl dziennie. Jutro rano pierwsza wizyta :O

@akpuroks to nie takie trudne tylko trochę pracochłonne :) ponoć slodkie to na dziewczynkę hehe :) choć to luźna teoria. Bardziej wierzę w tą z przyrostem bety że jeśli rośnie mało do 2x co 2 dni to chłopiec a jak po górnych granicach 2,5-3,5x to dziewczynka :) ponoć wielu osobom się sprawdziło :)

Jak ja bym chciała mieć wstręt do słodkiego! Ja bym mogła jeść ciasta na śniadanie, obiad i kolacje!
Fasolkę lubię, a gołąbki tylko takie domowe jak jest dużo mięsa, te kupne to sam ryż. Ale przyznam szczerze - biorę od Mamy, sama nigdy nie robiłam, przeraża mnie to majsterkowanie przy kapuście;)

Gołąbki nie robi się wcale tak trudno :) najgorzej jest się do tego zabrać :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ale duzo nabazgrałyście:)
Wypowiem się we wszytskich poruszanych kwestiach
1. Herbata z malin/sok nie szkodzą tylko napar z liści/łodyg. Tzn też nie do końca szkodzą, dziewczyny piły przed porodem:), żeby był lżejszy - czy był lkżejszy - nie wiem:)
2. Piję kawę, ale też kontroluje cisnienie, bo w poprzedneij ciązy w 3 trymestrze mialam problemy z cisniem - teraz poki jest ok pije. Uwielbiam latte:) kiedyś jeździłam do kawiarenek, ale od kiedy mam ekspres do kawy moge sie nia delektowac w domu:)
3. Ćiwczę. Poki dobzre sie czuje to cwicze, do tego duzo spacerujemy z corka. Ćwiczenia takie nieobciazajace miesni brzucha - jest tego sporo na yt.
4.Uwielbiam gołąbki - ale jeszcze nigdy sama nie robiłam - zawsze dostaję wałówke od mamy:D

Poza tym boli mnie głowa, ale to chyba ze zmeczenia - mała wczesnie wstala, pozniej pare spraw do zalatwienia, ale teraz spi a ja wypoczywam:)

reklama
A znacie chinski kalendarz płci? U wieksosci moich koleżanek się sprawdzil[emoji12]

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

Znam :) z synem się sprawdził :) teraz tez pokazuje Synusia [emoji169] ciekawe :)

Kilka tyg temu wśród moich koleżanek był szał ma wróżbę z obrączka :) tam mi wychodzi syn i córka :) to tak w ramach zabawy i relaksu :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry