reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2017

Cześć ! Ją pije jedna kawę dziennie- kawa zdrowsza nawet niż herbata.
Czuję się bardzo dobrze tylko szybko spać mi się chce.
Póki co nie ćwiczę ale po lekarzy chyba ciut zaczne.
Co robicie dziś na obiad ?
Ja tradycyjny pierś z kurczaka smażona ziemniaczki i pyszna surówkę [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Robię to samo :D brak mi dziś weny na gotowanie i idę na łatwiznę. Jaką surówkę robisz? Myślałam o marchewce z jabłkiem i porem.

reklama
Ja nie wiem co zrobic na obiadek :( juz żyje wizyta! :happy2:
No ja mam własnie wrażenie, że 1 trymestrze powinno się raczej spokojnie, a po 12 tyg. można wykonywać ćwiczenia - oczywiście odpowiednie do obecnego stanu :)
Tak tak, jesli chodzi o cwiczenia to chyba masz rację. Ja mowie o jeździe rowerem, że pozniej nie mozna bo za duzo wstrząsów :rofl2:

Ja piję 2-3 z cytryną i imbirem. Robię sobie taką, żeby miała ładny kolor, ale nie za mocna i nie siury [emoji14]

A jak to jest w końcu z kawą? Moja gin powiedziała mi, że mam nie pić kawy... to nie piję... ale jak mam spadek energii do minimum, to taka mała kawka by mnie urtatowała... To jak z tą kawa jest?

Z tych informacji, która ja mam to dotyczy to samych liści z malin. Czy w ogóle ktoś daje liście do soku z malin?? o_O Ja rzadko kupuje w sklepie soki malinowe, moja mama robi pyszne, więc mam pewność, że są zdrowe i z samych malin.

Dziewczyny, a jak u Was kwestia ćwiczeń? Ćwiczycie teraz? Czy przestałyście? Gin wpisała mi zalecenie do spoczynkowego trybu życia, nie wiem co to dokładnie oznacza, czy to wyklucza lekkie ćwiczenia? Wolałabym jednak móc chociaż 1-2 w tyg trochę się poruszać (mało intensywnie) albo chociaż popływać... Mam wrażenie, że od kąd nie ćwiczę, to wszystko mi się rozlewa :p
Skoro lekarka zaleciła odpoczywać, Ja bym nie ryzykowała do końca 1 trymestru... A później wprowadzenie ćwiczeń skonsultowałabym z lekarzem [emoji6]

w57v3e3kfucyl84a.png

Uwielbiam gołąbki!! Ale wiecie co za mną jeszcze chodzi? Fasolka po bretońsku!!! [emoji7]
Zrobię w przyszłym tygodniu

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Za mną od 2 tygodni chodzą placki ziemniaczane :D nawet w sobotę 2 tygodnie temu zjedziliśmy kilka karczm gdzie podają pyszne placki i wyobraźcie sobie... wszystkie były zamknięte na jakies okolicznościowe imprezy :p Byłam mega wściekła ^_^

Zatem w ten weekend chyba zrobię je sama, przeżyję już ten zapach po plackach przez kilka dni w mieszkaniu :p

reklama
Do góry