reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Emsi w Polsce mamy Święte Miasto? ;) nie wiedziałam :)

W Medeorze rodziła moje przyjaciółka prawie pół roku temu i była średnio zadowolona, ale trafiła na duże oblężenie. Teraz cos słyszałam, że można rodzić w Salve na NFZ, ale pewna nie jestem czy to prawda. No i jest jeszcze Pro Familia, ale oni nie dostali kontraktu NFZ i poród tam jest naprawdę drogi.

Kciuki za ciemne, grube krechy!!! :)

Wiesz jak to Muniek śpiewa 'jesteśmy ze świetego miasta - święty szczyt' [emoji3]

Dzięki za informacje. Popatrzę w necie. Moja przyjaciółka rodziła w tym Medeorze dwa lata temu i była zadowolona, stad pomyślałam, ze to dobry pomysł. No nic jeszcze mamy trochę czasu [emoji6]

Krechy na szczęście już piękne .... bardzo się cieszę [emoji7]

Oj, bardzo dużo przeszlas! Jesteś dzielna!!!

Ja też skłaniam się ku cc, niektórzy mówią ze to pójść ie na łatwiznę, ale ja wolę mieć bezpieczny poród.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Kochanie bezpieczeństwo przede wszystkim i to nie nasze ale dziecka jest najważniejsze. Ja się tak bardzo zawiodłam, ze teraz będzie jak ja chcę, niezależnie co inni o tym myślą [emoji6]
Całe życie będę zła na los ... wiec teraz wolę ryzyko ograniczyć do minimum.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moja siostra też rodziła kilkanaście godzin. Miała potem problemy z kręgosłupem, nie mogła chodzić... Drugi raz jak była w ciąży to lekarz prowadzący też zaproponował cc i wszystko poszło gładko. Jestem jak najbardziej za tym żeby kobieta miała komfort psychiczny.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

[emoji8] dokładnie ... każdy ma wolna wole i postępuje tak jak dla niego/niej najlepiej.

Witam nowe mamusie !

Dziewczyny mam takiego stresa :/ okresu brak, jutro rano zrobię test i niech się to wyjaśni bo zwariuję. Czy ja jestem nienormalna, ze chciałabym wiedzieć co jest grane?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

KaSia super praca :-) Rozumiem, że będziesz udzielała nam rad kosmetycznych ;)
Jeśli chodzi o stylizację i pielęgnację paznokci i oprawę oczu, jak najbardziej się polecam [emoji6]

w57v3e3kfucyl84a.png

Szew zdjęli w 36 tyg i odstawili tabelki na podtrzymanie ... No i od razu się zaczęło. Bóle mega ale przez szew zabliźniła się szyjka i poród w ogóle nie postępował. Niestety zamiast zrobić cesarkę wymęczyli mnie kupę godzin i na sile kazali rodzic ... efekt dziecko niedotlenione. Uwaga ... to było Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi, nie jakiś podrzędny szpital powiatowy.
Teraz terapie wszelkiego rodzaju i walczymy...

Reasumując, teraz tylko cc. Nikt mnie nie namówi, co więcej nie zmusi do porodu SN .... [emoji6]

Współczuję Ci przeżyć [emoji53] Ja też tylko i wyłącznie cesarka

w57v3e3kfucyl84a.png

Emsi jesteś z Łodzi? Ja tez :)
Ja rodziłam w Madurowiczu. CC z zaskoczenia (spadek tętna na ktg, a wiedzieliśmy, ze Mały jest poplatanyc w pępowinie i była groźbą niedotlenienia). Teraz tez będę rodzic CC.
O Matce Polce bloku ginekologiczno-położniczym tez mam jak najgorsze zdanie. Podobno zależy od piętra na jakie się trafi. Może przez te lata cos się zmieniło... Oczywiście cześć szpitala ratująca Maluchy jest cudowna, fantastyczna i godna polecenia.

Zrobiłam jeszcze raz test :) dwie grube krechy :)

Kasia ale fajnie z tym salonikiem! Zazdroszczę, ze masz prace, która kochasz. Wiem, ze po urlopie macierzyńskim ja również zacznę robić to, co lubię :) nie ma innej opcji :)

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014
Ja pewnie dużo szybciej wrócę do pracy, choćby na 1-2 klientki dziennie [emoji16]

w57v3e3kfucyl84a.png

reklama
Do góry