reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Oj no widzisz Katia. Ja też się dwa razy nacielam niestety przegapilam zwrot i leżą w szafie.
Ja mam wyniki tej glukozy nieszczęsnej, no i mam nadzieję, że nie jest źle, ale chyba nie jest za dobrze.
Pierwszy pomiar 93 norma do 99
Drugi (po godzinie) 140 norma do 140
Trzeci (po 2 godz) 101 norma do 99
Jak myślicie?

pewnie będziesz miała powtarzane i teraz glukoza 75 g, zamiast 50 ja tak miałam w 1 ciąży....

reklama
ja wpierw miałam 50 g, a że mniej więcej blisko normy było, to miałam wtedy powtórzyc z 75g

Witam wszystkie listopadowe mamusie ,jestem tu nowa gratuluje wszystkim wyczekanym i upragnionym :)jestem obecnie w 13 tyg i 4 tc. termin mam na 17 listopad,jestem już po prenatalnych 6dni moja dzidzia wtedy miała 6cm podczas usg fikała koziołki:)co do płci to jeszcze nie zobaczylismy ale skrycie marzymy o córeczce ponieważ mamy już 7letniego Synka:)
Witaj Mati1607. Ja tak jak i ty jestem tu nowa i co lepsze tez mam termin na 17 Listopad który wypada w dzień urodzin mojego męża

Witam wszystkie listopadowe mamusie ,jestem tu nowa gratuluje wszystkim wyczekanym i upragnionym :)jestem obecnie w 13 tyg i 4 tc. termin mam na 17 listopad,jestem już po prenatalnych 6dni moja dzidzia wtedy miała 6cm podczas usg fikała koziołki:)co do płci to jeszcze nie zobaczylismy ale skrycie marzymy o córeczce ponieważ mamy już 7letniego Synka:)
Witaj Nati1607 .tak jak ty jestem tu nowa i co lepsze mam termin tak jak ty na 17 lutego i to jest dzień ur mojego męża

Oj no widzisz Katia. Ja też się dwa razy nacielam niestety przegapilam zwrot i leżą w szafie.
Ja mam wyniki tej glukozy nieszczęsnej, no i mam nadzieję, że nie jest źle, ale chyba nie jest za dobrze.
Pierwszy pomiar 93 norma do 99
Drugi (po godzinie) 140 norma do 140
Trzeci (po 2 godz) 101 norma do 99
Jak myślicie?

Kiedy masz teraz wizytę z tymi wynikami?

@89Katia u mnie tez tragedia. Ten oversize to chyba na słonia a nie xs.. Ale musze zagadac z teściową, bo jest krawcową czy da sie ją jakos uratowac, zwęzić. Jakby sie dalo to bym ja zostawiła, bo jak brzuch urosnie to moze by przeszlo. Albo pokombinować z przewiazywaniem paskiem. Nie zrobilam zdjecia bo nie bylo czego, teraz wyglada jak wór na ziemniaki :/

U mnie polozna kosztuje 400zl, wiec w sumie nie tak zle jak widze w innych miastach.

Co do glukozy to nigdy nie mialam, niestety zupelnie sie nie znam. Moze będą chcieli powtórzyć badanie, bo te wyniki to tak na granicy jednak..

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz mi to chyba nie pasuje krój oversize. Nosze ubrania raczej dopasowane.

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Ja chciałabym synka bo mam córce tez w wieku 7 lat.która urodziłam tez w listopadzie

Już teraz w poniedziałek, a co myślisz o nich?

U mnie były jakieś inne normy. Pamiętam, ze po 2h po obciążeniu 75 norma byłaś o 140, a ja miałam 139,8 czyli na granicy. Moja ginekolog powiedziała, ze nie mam cukrzycy i jest ok. Z kolei moja znajoma miała wynik 141 przy normie 140 lekarz to zlekceważył, a ona miała później koszmarna cukrzyce ciążowa, która w dwoch kolejnych ciążach była coraz gorsza... z tym nie ma żartów...

A wczoraj co jadłaś przed badaniem? Ja przed badaniem najadłam się (a raczej nazarlam) placków ziemniaczanych i myśle, ze one tez mi teoche zawyżyły cukier.

Ja na wszelki wypadek mierzyłem sobie glukometrem przez kilka dni jaki mam poziom cukru i było ok, wiec byłam spokojniejsza.

Myśle, ze dla własnego spokoju dobrze mieć glukometr przy podwyższonym i niepewnym wyniku glukozy i mierzyć sobie. Jak zobaczysz, ze wyniki po posiłkach są spoko, to nie ma się czym martwić :)

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

reklama
@sylwakaq90 myślę, że badanie do powtórzenia albo od razu wizyta w poradni :/

@Mycha07 uważam, że niedługo skończy się interes położonym bo coraz więcej jest na serio aniołami bez brania żadnej dodatkowej kasy, muszą tylko te pozostałości z PRL skończyć pracować ;)

Ubrania w biedrze od jutra, gazetka "Mama i ja",'w aplikacji blixa jest :)

@89Katia generalnie mówią żeby przed badaniem jeść normalnie czyli tak jak jemy bez oszukiwania bo to sprawdza jak organizm radzi sobie z cukrem a wiadomo, że cukrzyca ciążowa jest niebezpieczna :/

Do góry