reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Oj no widzisz Katia. Ja też się dwa razy nacielam niestety przegapilam zwrot i leżą w szafie.
Ja mam wyniki tej glukozy nieszczęsnej, no i mam nadzieję, że nie jest źle, ale chyba nie jest za dobrze.
Pierwszy pomiar 93 norma do 99
Drugi (po godzinie) 140 norma do 140
Trzeci (po 2 godz) 101 norma do 99
Jak myślicie?

pewnie będziesz miała powtarzane i teraz glukoza 75 g, zamiast 50 ja tak miałam w 1 ciąży....

reklama
ja wpierw miałam 50 g, a że mniej więcej blisko normy było, to miałam wtedy powtórzyc z 75g

Witam wszystkie listopadowe mamusie ,jestem tu nowa gratuluje wszystkim wyczekanym i upragnionym :)jestem obecnie w 13 tyg i 4 tc. termin mam na 17 listopad,jestem już po prenatalnych 6dni moja dzidzia wtedy miała 6cm podczas usg fikała koziołki:)co do płci to jeszcze nie zobaczylismy ale skrycie marzymy o córeczce ponieważ mamy już 7letniego Synka:)
Witaj Mati1607. Ja tak jak i ty jestem tu nowa i co lepsze tez mam termin na 17 Listopad który wypada w dzień urodzin mojego męża

Witam wszystkie listopadowe mamusie ,jestem tu nowa gratuluje wszystkim wyczekanym i upragnionym :)jestem obecnie w 13 tyg i 4 tc. termin mam na 17 listopad,jestem już po prenatalnych 6dni moja dzidzia wtedy miała 6cm podczas usg fikała koziołki:)co do płci to jeszcze nie zobaczylismy ale skrycie marzymy o córeczce ponieważ mamy już 7letniego Synka:)
Witaj Nati1607 .tak jak ty jestem tu nowa i co lepsze mam termin tak jak ty na 17 lutego i to jest dzień ur mojego męża

Oj no widzisz Katia. Ja też się dwa razy nacielam niestety przegapilam zwrot i leżą w szafie.
Ja mam wyniki tej glukozy nieszczęsnej, no i mam nadzieję, że nie jest źle, ale chyba nie jest za dobrze.
Pierwszy pomiar 93 norma do 99
Drugi (po godzinie) 140 norma do 140
Trzeci (po 2 godz) 101 norma do 99
Jak myślicie?

Kiedy masz teraz wizytę z tymi wynikami?

@89Katia u mnie tez tragedia. Ten oversize to chyba na słonia a nie xs.. Ale musze zagadac z teściową, bo jest krawcową czy da sie ją jakos uratowac, zwęzić. Jakby sie dalo to bym ja zostawiła, bo jak brzuch urosnie to moze by przeszlo. Albo pokombinować z przewiazywaniem paskiem. Nie zrobilam zdjecia bo nie bylo czego, teraz wyglada jak wór na ziemniaki :/

U mnie polozna kosztuje 400zl, wiec w sumie nie tak zle jak widze w innych miastach.

Co do glukozy to nigdy nie mialam, niestety zupelnie sie nie znam. Moze będą chcieli powtórzyć badanie, bo te wyniki to tak na granicy jednak..

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz mi to chyba nie pasuje krój oversize. Nosze ubrania raczej dopasowane.

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Ja chciałabym synka bo mam córce tez w wieku 7 lat.która urodziłam tez w listopadzie

Już teraz w poniedziałek, a co myślisz o nich?

U mnie były jakieś inne normy. Pamiętam, ze po 2h po obciążeniu 75 norma byłaś o 140, a ja miałam 139,8 czyli na granicy. Moja ginekolog powiedziała, ze nie mam cukrzycy i jest ok. Z kolei moja znajoma miała wynik 141 przy normie 140 lekarz to zlekceważył, a ona miała później koszmarna cukrzyce ciążowa, która w dwoch kolejnych ciążach była coraz gorsza... z tym nie ma żartów...

A wczoraj co jadłaś przed badaniem? Ja przed badaniem najadłam się (a raczej nazarlam) placków ziemniaczanych i myśle, ze one tez mi teoche zawyżyły cukier.

Ja na wszelki wypadek mierzyłem sobie glukometrem przez kilka dni jaki mam poziom cukru i było ok, wiec byłam spokojniejsza.

Myśle, ze dla własnego spokoju dobrze mieć glukometr przy podwyższonym i niepewnym wyniku glukozy i mierzyć sobie. Jak zobaczysz, ze wyniki po posiłkach są spoko, to nie ma się czym martwić :)

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

reklama
@sylwakaq90 myślę, że badanie do powtórzenia albo od razu wizyta w poradni :/

@Mycha07 uważam, że niedługo skończy się interes położonym bo coraz więcej jest na serio aniołami bez brania żadnej dodatkowej kasy, muszą tylko te pozostałości z PRL skończyć pracować ;)

Ubrania w biedrze od jutra, gazetka "Mama i ja",'w aplikacji blixa jest :)

@89Katia generalnie mówią żeby przed badaniem jeść normalnie czyli tak jak jemy bez oszukiwania bo to sprawdza jak organizm radzi sobie z cukrem a wiadomo, że cukrzyca ciążowa jest niebezpieczna :/

Do góry