reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja rodzilam na Wyspanskiego ;) chodze do dr Lasatowicza ;)

Bezkonserwantow polozna mozesz wykupic w kazdym szpitalu, wystarczy poszukac na necie osob ktore korzystaly z tej opcji i dadza namiary ;)
Ze znieczuleniem jest wiekszy problem, ale wiem, ze w Gliwicach jest taka opcja, bo kolezanka rodzila ostatnio z zzo ;) pewnosc co do znieczulenia masz tylko w prywatnych klinikach, ale tam z kolei nie ma tak dobrego zaplecza w razie komplikacji...

Ja tez polecam poduszke ciazowa :)
Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja koleżanka rodziła w Gliwicach, była niby zadowolona, ale po jej opowieściach- chyba srednio. Dostała niby znieczulenie, a po znieczuleniu od razu oksy, wiec mowila, ze te znieczulenie nic nie dało. Poród zakończył sie cesarka.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ubranka ciążowe w Biedronce od 15 do 21 maja. Ściągnijcie sobie aplikacje na telefon Blix. Tam są wszystkie gazetki dostępne :)

Dziewczyny o co chodzi z tym wykupieniem poloznej? Czy naprawde, zeby byc dobrze traktowamym podczas ogromnego bolu I wysilku trzeba placic?

Masakra ze mna, jestem tak niezdarna, ze boje sie ze zrobie sobie krzywde, dzis dotknekam paluchami wrzacej kuchenki I niezle sobie sparzylam! Ciagle smaruje chlodzacym zelem, bo piecze. Moja skleroza siegnela juz szczytu! Jeszcze sie zastanawialam czemu krazek.jest goracy, skoro nic nie gotowalam, po 30min przypomnialo mi sie ze przrciez nastawialam na nim wode....

Bezkonserwantow przy znieczuleniu zewnatrzoponowym, dostaje sie oksytocyne, bo znieczulenie troche hamuje, a oksy powoduje skorcze ale nie powinna czuc bolu, chyba, ze za malo jej dali. Mi tak przy drugim dali ale po jakims czasie znowu czulam bol, wiec dostalam.kolejna dawke

Ja taz kocham bez [emoji173]️... i właśnie tego mi brakuje na ogrodzie. Ale ... mam wolne do końca tygodnia wiec jutro OBI i będzie bez [emoji41]
Teraz uciekam na ogród, na leżak z książka.
Dużo słoneczka moje kochane mamusie [emoji274][emoji274][emoji274]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja poczułam lato i zrobiłam chłodnik [emoji76]

Ewka, Ja mieszkam w Zorach na jednym z osiedli :), także i tak pewnie niedaleko mamy do siebie:)

Laydeek słyszałam dużo dobrych opinii o tym szpitalu w Katowicach:
Bezkonserwantów no ja własnie tez panikowałam, a to ponoć najgorsze co mozna zrobić podczas porodu, dlatego teraz zamierzam zapisać się do szkoły rodzenia i wiedziec jak oddychać, bo przy porodzie, ja w ogole nie oddychałam tak jak powinnam , bo się tyko darłam, a później dziecku spadało tętno.

Ewka, orientujesz się czy gdzies w okolicy jest jakas szkola rodzenia, darmowa, lub płatna, kiedys na szpitalu była, ale nie wiem czy dalej praktykują.:) :baffled:

Co do wykupienia położnej to słyszałam, że poród staje sie dużo bardziej komfortowy, bo taka położna jest na każde Twoje zawołanie :) w Mysłowicach wykupienia kosztuje 600zł...
na Łubinowej w katowicach ta cena juz powala 1000zł--

Mam sukienkę :(
Moje pierwsze rozczarowanie z vubu :( prześwituje. Wyglądam w niej okropnie. Nieformatowo. Złe. Paskudnie. Nawet nie będę robić zdjęcia. Już ja spakowałam i zwrócę. Jak ona pierwotnie kosztowala niby ponad 100zl to proponuje puknąć się w czoło :(

@Iska90 jak u Ciebie?

Oj no widzisz Katia. Ja też się dwa razy nacielam niestety przegapilam zwrot i leżą w szafie.
Ja mam wyniki tej glukozy nieszczęsnej, no i mam nadzieję, że nie jest źle, ale chyba nie jest za dobrze.
Pierwszy pomiar 93 norma do 99
Drugi (po godzinie) 140 norma do 140
Trzeci (po 2 godz) 101 norma do 99
Jak myślicie?

reklama
@89Katia u mnie tez tragedia. Ten oversize to chyba na słonia a nie xs.. Ale musze zagadac z teściową, bo jest krawcową czy da sie ją jakos uratowac, zwęzić. Jakby sie dalo to bym ja zostawiła, bo jak brzuch urosnie to moze by przeszlo. Albo pokombinować z przewiazywaniem paskiem. Nie zrobilam zdjecia bo nie bylo czego, teraz wyglada jak wór na ziemniaki :/

U mnie polozna kosztuje 400zl, wiec w sumie nie tak zle jak widze w innych miastach.

Co do glukozy to nigdy nie mialam, niestety zupelnie sie nie znam. Moze będą chcieli powtórzyć badanie, bo te wyniki to tak na granicy jednak..

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry