reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Nie słyszałam o cytrynowej :) dobrze wiedzieć

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Dziewczyny to pewnie glupie pytanie ale macie juz zlecone testy obciążenia glukoza? Moja polozna cos wspominała ze po 24 tygodniu będą je zlecać... dlaczego juz teraz musicie robić?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

@Emsi* i @Mimi2330 tak normalnie w aptece, jest fajna kwaśna. Nie wiem jak smakuje zwykła, ale ta jest jak najbardziej do przeżycia.

Dziewczyny to pewnie glupie pytanie ale macie juz zlecone testy obciążenia glukoza? Moja polozna cos wspominała ze po 24 tygodniu będą je zlecać... dlaczego juz teraz musicie robić?

Ja miałam już zlecona bo stwierdziła, że mam wysoka glukoze, bo miałam 95, ale dwa dni wcześniej robiłam do endokrynologa i miałam 82, no ale zrobię dla świętego spokoju.
Normalnie ta krzywa robią po 20tyg :)

@Emsi* nie pisz mi tu o śniadanku.:) ja już siedzę z glukoza w brzuchu. Wypiłam prawie jednym duszkiem, nawet powiem, że była dobra. Kupiłam cytrynowa i była bardziej kwaśna niż słodka.
Na początku się czułam taka słaba, ale teraz wszystko wraca do normy.
Mile panie pytają się co jakiś czas czy wszystko w porządku. A ja bym się położyła spać. Nic nie spałam prawie, tak się stresowalam ta glukoza.. Próbowałam sobie przetłumaczyć, że to nic takiego, no ale.. Nie dało się :(
A zaraz będę po.. I w cale nie jest strasznie.
Miłego dnia dziewuszki :)
A to teraz się powinno się robić test obciążenia glukozą? - kurcze coś mi lekarz wspominał, że później a ja już nie pamiętam ;/

@Emsi* i @Mimi2330 tak normalnie w aptece, jest fajna kwaśna. Nie wiem jak smakuje zwykła, ale ta jest jak najbardziej do przeżycia.

Ja miałam już zlecona bo stwierdziła, że mam wysoka glukoze, bo miałam 95, ale dwa dni wcześniej robiłam do endokrynologa i miałam 82, no ale zrobię dla świętego spokoju.
Normalnie ta krzywa robią po 20tyg :)

A to teraz się powinno się robić test obciążenia glukozą? - kurcze coś mi lekarz wspominał, że później a ja już nie pamiętam ;/
A to dlatego... mnie wyszło chyba 79 więc może uznali ze na razie nie ma potrzeby...popytam jeszcze na wizycie za tydzień.

Witam.ja od paru dni w końcu jestem szczęśliwa. W 7 tyg a później w 10 na usg było puste jajo.dostałam skierowanie do szpitala na zabieg .ponieważ miałam problem z ubezpieczeniem musiałam trochę poczekać .gdy nadszedł 13 tydz poszłam prywatnie i okazało się ze jest dzidziuś i ponoć był od 6 tyg.dlatego był oburzony a ja jestem strasznie szczęśliwa. Rok się staraliśmy i jest udało sie
O ludzie! Chcieli Ci usunac zdrowy plod?

Uff, to dobrze, że u mnie w labo też mają cytrynową glukoze, a dodatkowo wciskają jeszcze cytrynke jak ktoś chce :)

Apropos cytryny jeszcze to dzisiaj wkroczyłam w 15 tydzień i apka mi wyświetla, że moje maleństwo już jest wielkości właśnie cytryny :D

Mam nadzieję, że wszystkie jesteście dzisiaj pełne energii :) piękna pogoda za oknem ;)

reklama
Witam sie :)
Ja narazie zjdałam banana, nektarynke i paczka a czooo:p na słodko heh
Ogarniam chate i lece do carrefoura kupic Lenie domek dla lalek na dzien dziecka, niech juz leży i czeka- bedzie chociaz z głowy.

Jak nie dostaniecie glukozy cytrynowej, to mozecie kupic zwykła i wciskac sobie normalna cytrynke poprostu :) Ja bez ctryny bym nie wypiła :)

Jutro odbieram wyniki z prenatalnych. Nie moge sie doczekac juz wizyty u mojego gina, chce zeby sie wyjasnilo wszytsko, bo ciagle mam złe mysli, nawet nie kupuje nic dla dzidzi, bo nie wiem czy potrzebne...

W biedronce beda poduszki dla kobiet w ciazy za 69,90zł i pizamki i koszule nocne do karmienia za 39,99 i jeszcze leginsy ciazowe i bluzki 24,99zł :)

Od kiedy???:-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry