reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Witajcie :) Co za piękny dzień. Żyć się chce :) :)

Witam tez jestem Listopadowa mamusia .i to po raz drugi.co lepsze termin mam w dniu urodzin męża

Dzień dobry i witamy :)

@lena_89 acha rozumiem :) ... wiesz dla mnie nie było to takie oczywiste teraz, ponieważ mimo problemów w tym temacie w pierwszej ciazy profesor nie sprawdzał tego w ten sposób ... zatem rozumiesz [emoji6]

@Mycha07 to opinia mojego lekarza, nie moja [emoji6]

@sylwkaq90 powodzenia w starciu z glukoza [emoji12]

A ja dziś czuje ruchy ... bez wątpliwości [emoji7][emoji7][emoji7] ... i się tym delektuje

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Te ruchy to coś cudownego!! Też się nimi delektuje, ale czuję rzadko. Ale wczoraj podczas badania i po badaniu dzidziuś tak słodko szalał. Bałam się zmienić pozycję, żeby go nie spłoszyć :p

89Katia- skąd w takim razie krew???

Napisane na Lenovo K10a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie miałam krwi. Ani troszeczkę. Miałam plamienia koloru kawy z mlekiem. Nie wiadomo skąd te plamienia. Być może krwiak się ewakuował. a może tak moja uroda.

Chłopaki już w drodze do żłobka i pracy. Wczoraj u endokrynologa dostałam euthyrox w malutkiej dawce, bo moje tsh nie jest bardzo wysokie (2,3), ale przed ciążą miałam guzek na tarczycy i ten leki niby może pomóc. Dostałam też skierowanie na usg tarczycy i kontrola u endo za 6-8 tygodni.

Z tego wszystko zapomniałam pogratulować wczoraj udanych wizyt. Cieszę się, że rośniecie zdrowo :)
Dziś ktoś ma wizytę?

Pięknego dnia Wam życzę!!! :)

reklama
Nie doczytałam jeszcze wszystkiego. Gratuluję wszystkim cudownych wiadomości po wizytach.

A ja wczorajsze popoludnie i wieczór (wróciliśmy około 22) spędziłam na oddziale ratunkowym szpitala dziecięcego. Moje młodsze dziecię w szkole na wf na placu zabaw spadło z huśtawki na rękę. Jak mąż go przywiózł ze szkoły płaczącego z takim bólem ręki, do której się nawet dotknąć nie dał to myślałam że jakieś skomplikowane złamanie.
Obejrzał go najpierw chirurg. Rtg nie wykazało żadnych uszkodzeń kości. A że ręka dalej mega boląca przy każdym ruchu, skierowali nas na oddział do ortopedy. On też nic nie znalazł. A że boląca to usztywnił łubką gibsową i za 2 dni znowu kontrola czy wszystko ok.
Dziewczyny my to jesteśmy rodzina połamańców w tym roku. Ja złamana ręka w styczniu (do tej pory leczę), starszy syn skręcona noga, młodszy zbity palec u ręki w szynie. Normalnie załamka jak go zobaczyłam wczoraj. Niech to już się skończy.

@leonkaa matko kochana.... Biedny syn! Musiał sie naprawdę nieźle potłuc. Oby za dwa dni było już lepiej.
Faktycznie w tym roku dajecie się wykazać chirurgom. Teraz już musi być lepiej.

Witam.ja od paru dni w końcu jestem szczęśliwa. W 7 tyg a później w 10 na usg było puste jajo.dostałam skierowanie do szpitala na zabieg .ponieważ miałam problem z ubezpieczeniem musiałam trochę poczekać .gdy nadszedł 13 tydz poszłam prywatnie i okazało się ze jest dzidziuś i ponoć był od 6 tyg.dlatego był oburzony a ja jestem strasznie szczęśliwa. Rok się staraliśmy i jest udało sie
Super :) Gratulujemy i witamy :)

Witajcie :) Co za piękny dzień. Żyć się chce :) :)

Te ruchy to coś cudownego!! Też się nimi delektuje, ale czuję rzadko. Ale wczoraj podczas badania i po badaniu dzidziuś tak słodko szalał. Bałam się zmienić pozycję, żeby go nie spłoszyć
Katia jak super się ciebie czyta taką radosną :)

A co do ruchów to są na chwilę obecną delikatne, więc trzeba więcej polegiwać odpoczywać wtedy czuć :) Ja zauważyłam na sobie że jak jestem w ruchu to nie czuję, a jak usiądę poleżę to wtedy. Wczoraj w szpitalu jak długo siedziałam to się maluch uaktywnił. Chociaż tyle przyjemności w takim miejscu ;)

Witam w ten piękny poranek :)
Dziś zamierzam pojechać po kwiatki na balkon, bo już korby dostaje od tego odpoczywania. Obsadzę w końcu balkon. Na 18 mam wizytę u mojego gina, co się super złożyło, bo 2 dni po amniopunkcji trzeba sprawdzić stan wód owodniowych. Przez to odpoczywanie wszystkie próby komunijne obstawia mąż, więc aż tak narzekać nie mogę :) Teraz robię kawę i znów odpoczynek, no może jeszcze pranie nastawię jak wczorajsze już suche :)

@leonka wspolczuje biedactwo [emoji17] oby szybko przeszło i dziecię szybko wróci do formy.
Z tymi ruchami mam identycznie ... jak chodzę to nic a jak leżę to się uaktywnia [emoji4]

Ja dziś witam Was z kawka i bułeczka z serem i dżemem [emoji6] jak miło ... wolne ma swoje uroki chodź pewnie uznacie mnie głupia ale będzie mi brakowało pracy ... dobrze, ze na l4 dopiero w wakacje to przynajmniej starsze będzie ze mną w domu [emoji3]

@Lornetka udało Ci się z tymi próbami hehe [emoji39]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witam w ten piękny poranek :)
Dziś zamierzam pojechać po kwiatki na balkon, bo już korby dostaje od tego odpoczywania. Obsadzę w końcu balkon. Na 18 mam wizytę u mojego gina, co się super złożyło, bo 2 dni po amniopunkcji trzeba sprawdzić stan wód owodniowych. Przez to odpoczywanie wszystkie próby komunijne obstawia mąż, więc aż tak narzekać nie mogę :) Teraz robię kawę i znów odpoczynek, no może jeszcze pranie nastawię jak wczorajsze już suche :)
Trzymam kciuki [emoji4]

hchy43r8h8l5x99d.png

@Emsi* nie pisz mi tu o śniadanku.:) ja już siedzę z glukoza w brzuchu. Wypiłam prawie jednym duszkiem, nawet powiem, że była dobra. Kupiłam cytrynowa i była bardziej kwaśna niż słodka.
Na początku się czułam taka słaba, ale teraz wszystko wraca do normy.
Mile panie pytają się co jakiś czas czy wszystko w porządku. A ja bym się położyła spać. Nic nie spałam prawie, tak się stresowalam ta glukoza.. Próbowałam sobie przetłumaczyć, że to nic takiego, no ale.. Nie dało się :(
A zaraz będę po.. I w cale nie jest strasznie.
Miłego dnia dziewuszki :)

reklama
@Emsi* nie pisz mi tu o śniadanku.:) ja już siedzę z glukoza w brzuchu. Wypiłam prawie jednym duszkiem, nawet powiem, że była dobra. Kupiłam cytrynowa i była bardziej kwaśna niż słodka.
Na początku się czułam taka słaba, ale teraz wszystko wraca do normy.
Mile panie pytają się co jakiś czas czy wszystko w porządku. A ja bym się położyła spać. Nic nie spałam prawie, tak się stresowalam ta glukoza.. Próbowałam sobie przetłumaczyć, że to nic takiego, no ale.. Nie dało się :(
A zaraz będę po.. I w cale nie jest strasznie.
Miłego dnia dziewuszki :)

Obiecuje już nie będę hehe [emoji23]
Uff dobrze, ze nie taki diabeł straszny ...
a gdzie kupiłaś ta cytrynowa, normalnie w aptece ? Tez sobie kupię [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry