reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Witajcie :) Co za piękny dzień. Żyć się chce :) :)

Witam tez jestem Listopadowa mamusia .i to po raz drugi.co lepsze termin mam w dniu urodzin męża

Dzień dobry i witamy :)

@lena_89 acha rozumiem :) ... wiesz dla mnie nie było to takie oczywiste teraz, ponieważ mimo problemów w tym temacie w pierwszej ciazy profesor nie sprawdzał tego w ten sposób ... zatem rozumiesz [emoji6]

@Mycha07 to opinia mojego lekarza, nie moja [emoji6]

@sylwkaq90 powodzenia w starciu z glukoza [emoji12]

A ja dziś czuje ruchy ... bez wątpliwości [emoji7][emoji7][emoji7] ... i się tym delektuje

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Te ruchy to coś cudownego!! Też się nimi delektuje, ale czuję rzadko. Ale wczoraj podczas badania i po badaniu dzidziuś tak słodko szalał. Bałam się zmienić pozycję, żeby go nie spłoszyć :p

89Katia- skąd w takim razie krew???

Napisane na Lenovo K10a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie miałam krwi. Ani troszeczkę. Miałam plamienia koloru kawy z mlekiem. Nie wiadomo skąd te plamienia. Być może krwiak się ewakuował. a może tak moja uroda.

Chłopaki już w drodze do żłobka i pracy. Wczoraj u endokrynologa dostałam euthyrox w malutkiej dawce, bo moje tsh nie jest bardzo wysokie (2,3), ale przed ciążą miałam guzek na tarczycy i ten leki niby może pomóc. Dostałam też skierowanie na usg tarczycy i kontrola u endo za 6-8 tygodni.

Z tego wszystko zapomniałam pogratulować wczoraj udanych wizyt. Cieszę się, że rośniecie zdrowo :)
Dziś ktoś ma wizytę?

Pięknego dnia Wam życzę!!! :)

reklama
Nie doczytałam jeszcze wszystkiego. Gratuluję wszystkim cudownych wiadomości po wizytach.

A ja wczorajsze popoludnie i wieczór (wróciliśmy około 22) spędziłam na oddziale ratunkowym szpitala dziecięcego. Moje młodsze dziecię w szkole na wf na placu zabaw spadło z huśtawki na rękę. Jak mąż go przywiózł ze szkoły płaczącego z takim bólem ręki, do której się nawet dotknąć nie dał to myślałam że jakieś skomplikowane złamanie.
Obejrzał go najpierw chirurg. Rtg nie wykazało żadnych uszkodzeń kości. A że ręka dalej mega boląca przy każdym ruchu, skierowali nas na oddział do ortopedy. On też nic nie znalazł. A że boląca to usztywnił łubką gibsową i za 2 dni znowu kontrola czy wszystko ok.
Dziewczyny my to jesteśmy rodzina połamańców w tym roku. Ja złamana ręka w styczniu (do tej pory leczę), starszy syn skręcona noga, młodszy zbity palec u ręki w szynie. Normalnie załamka jak go zobaczyłam wczoraj. Niech to już się skończy.

@leonkaa matko kochana.... Biedny syn! Musiał sie naprawdę nieźle potłuc. Oby za dwa dni było już lepiej.
Faktycznie w tym roku dajecie się wykazać chirurgom. Teraz już musi być lepiej.

Witam.ja od paru dni w końcu jestem szczęśliwa. W 7 tyg a później w 10 na usg było puste jajo.dostałam skierowanie do szpitala na zabieg .ponieważ miałam problem z ubezpieczeniem musiałam trochę poczekać .gdy nadszedł 13 tydz poszłam prywatnie i okazało się ze jest dzidziuś i ponoć był od 6 tyg.dlatego był oburzony a ja jestem strasznie szczęśliwa. Rok się staraliśmy i jest udało sie
Super :) Gratulujemy i witamy :)

Witajcie :) Co za piękny dzień. Żyć się chce :) :)

Te ruchy to coś cudownego!! Też się nimi delektuje, ale czuję rzadko. Ale wczoraj podczas badania i po badaniu dzidziuś tak słodko szalał. Bałam się zmienić pozycję, żeby go nie spłoszyć
Katia jak super się ciebie czyta taką radosną :)

A co do ruchów to są na chwilę obecną delikatne, więc trzeba więcej polegiwać odpoczywać wtedy czuć :) Ja zauważyłam na sobie że jak jestem w ruchu to nie czuję, a jak usiądę poleżę to wtedy. Wczoraj w szpitalu jak długo siedziałam to się maluch uaktywnił. Chociaż tyle przyjemności w takim miejscu ;)

Witam w ten piękny poranek :)
Dziś zamierzam pojechać po kwiatki na balkon, bo już korby dostaje od tego odpoczywania. Obsadzę w końcu balkon. Na 18 mam wizytę u mojego gina, co się super złożyło, bo 2 dni po amniopunkcji trzeba sprawdzić stan wód owodniowych. Przez to odpoczywanie wszystkie próby komunijne obstawia mąż, więc aż tak narzekać nie mogę :) Teraz robię kawę i znów odpoczynek, no może jeszcze pranie nastawię jak wczorajsze już suche :)

@leonka wspolczuje biedactwo [emoji17] oby szybko przeszło i dziecię szybko wróci do formy.
Z tymi ruchami mam identycznie ... jak chodzę to nic a jak leżę to się uaktywnia [emoji4]

Ja dziś witam Was z kawka i bułeczka z serem i dżemem [emoji6] jak miło ... wolne ma swoje uroki chodź pewnie uznacie mnie głupia ale będzie mi brakowało pracy ... dobrze, ze na l4 dopiero w wakacje to przynajmniej starsze będzie ze mną w domu [emoji3]

@Lornetka udało Ci się z tymi próbami hehe [emoji39]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witam w ten piękny poranek :)
Dziś zamierzam pojechać po kwiatki na balkon, bo już korby dostaje od tego odpoczywania. Obsadzę w końcu balkon. Na 18 mam wizytę u mojego gina, co się super złożyło, bo 2 dni po amniopunkcji trzeba sprawdzić stan wód owodniowych. Przez to odpoczywanie wszystkie próby komunijne obstawia mąż, więc aż tak narzekać nie mogę :) Teraz robię kawę i znów odpoczynek, no może jeszcze pranie nastawię jak wczorajsze już suche :)
Trzymam kciuki [emoji4]

hchy43r8h8l5x99d.png

@Emsi* nie pisz mi tu o śniadanku.:) ja już siedzę z glukoza w brzuchu. Wypiłam prawie jednym duszkiem, nawet powiem, że była dobra. Kupiłam cytrynowa i była bardziej kwaśna niż słodka.
Na początku się czułam taka słaba, ale teraz wszystko wraca do normy.
Mile panie pytają się co jakiś czas czy wszystko w porządku. A ja bym się położyła spać. Nic nie spałam prawie, tak się stresowalam ta glukoza.. Próbowałam sobie przetłumaczyć, że to nic takiego, no ale.. Nie dało się :(
A zaraz będę po.. I w cale nie jest strasznie.
Miłego dnia dziewuszki :)

reklama
@Emsi* nie pisz mi tu o śniadanku.:) ja już siedzę z glukoza w brzuchu. Wypiłam prawie jednym duszkiem, nawet powiem, że była dobra. Kupiłam cytrynowa i była bardziej kwaśna niż słodka.
Na początku się czułam taka słaba, ale teraz wszystko wraca do normy.
Mile panie pytają się co jakiś czas czy wszystko w porządku. A ja bym się położyła spać. Nic nie spałam prawie, tak się stresowalam ta glukoza.. Próbowałam sobie przetłumaczyć, że to nic takiego, no ale.. Nie dało się :(
A zaraz będę po.. I w cale nie jest strasznie.
Miłego dnia dziewuszki :)

Obiecuje już nie będę hehe [emoji23]
Uff dobrze, ze nie taki diabeł straszny ...
a gdzie kupiłaś ta cytrynowa, normalnie w aptece ? Tez sobie kupię [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry