reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Myślę ze tak... w szpitalu pytalam lekarke i ona stwierdziła ze nie szkodzi ze wcześnie... jest szansa ze czuje dziecko ale każdy inaczej odczuwa...tak wiec Mycha07 jest mozliwe ze czujesz Maleństwo

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do torby to wiem ze wcześnie jeszcze, ale ostatnio doświadczylam tego jak facet ma ciężko odnaleźć sie w ciuchach czy kosmetykach... mojego męża ratowała córka bo on kompletnie zielony. Teraz mam wszystko przygotowane w jednej szufladzie żeby nie bylo powtorki z rozrywki.

No to u mnie podobnie bylo, jakz synem bylam ostatnio w szpitalu, to szeciolatka wiedziala wszystko gdzie co lezy ;)

Ja jestem pod stałą kontrola endokrynologa i ostatnie moje tsh, około miesiąca temu było 0,014. Endokrynolog nawet nie zmniejszył mi dawki letroxu. Powiedziała, że to dobre tsh :) jutro badam ponownie więc zobaczymy czy się trochę zwiększyło. To jest, że w tych pierwszych miesiącach tsh obniża też beta hcg stąd takie niskie.

Dziękuję, to mnie pocieszyła się, bo już się trochę martwiłam, a może się okaże że nie jest tak źle

To u mnie juz +4kg ale chyba efekt zajadania mdlosci w pierwszym trymestrze, teraz juz jem normalnie jak przed ciaza ;) nie mam napadow
Ja tam nigdy nie byłam szczupła wiec brak przyrostu wagi na razie to pewnie fakt ze organizm ma z czego brać.

Myślę, że warto powoli szykować wyprawkę tak żeby rozłożyć wydatki na dłuższy czas, co ma być to będzie, jeżeli coś by miało się wydarzyć to na pewno nie przez paczkę body czy łóżeczko do pokoju dziecięcego, poza tym jak będziemy mieć większe brzuchy i mniej sił to kompletowanie rzeczy nie będzie takie przyjemne ;)

Na kaszel polecam syrop z cebuli, miód, czosnek, witaminę C.

Na wizycie wszystko w porządku, maluszek ruchliwy, nóżki i rączki latały, na szczęście tętno spadło do 154b/min więc jestem spokojniejsza, fasolinda waży już 126g i jest uparta jak brat bo nie pokazuje co ma między nóżkami ;) więc czekamy do 6 czerwca ehhh

Umówiłam się na USG połówkowe na 13 lipca, będzie tam sprzęt na wypasie więc jestem bardzo zadowolona :)

Leonka, sprobuj ssac prawdziwy miod po lyzeczce co jakis czas, dobrze tez pic duzo wody, zeby nawilzac gardlo. Herbatka ciepla plus cytryna, inhalacje.... bym to sprobowala na poczatek

Mi sie wkoncu dzis udalo zaniesc probke moczu do lekarza... mam nadzieje ze nic nie bedzie, chociaz ciagle czuje parcie na pecherz, nawet po wysikaniu czuje ze mam pelny! Irytujace, ciagle chodze do kibla I sikam woda po troche.
Dzięki za rady, spróbuję.

reklama
Ja zamierzam kompletowac powoli gdzieś w okolicy wakacji - lipiec, sierpień, jak juz płec będzie pewniejsza, no i tez mam troche opory ze wzgledu na ostatnia ciąże. Ale jak ma sie cos stac to sie stanie bez wzgledu czy masz juz wyprawke, czy nie, takze to takie glupie gadanie.

Łapie mnie czasem taki bol w krzyżu ze musze sie natychmiast położyć, bo nie da sie tego przeżyć w innej pozycji. Po paru min puszcza, ale to jest okropne.. Mialam tak tez przed ciaza, e to chyba zwiastuje ze przy porodzie bole krzyżowe gwarantowane :/

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry