estrelicia
Fanka BB :)
Na normalnej umowie o pracę jest 5 miesięcy macierzyńskiego plus 1 dodatkowy miesiąc dla ojca, za cały czas 80% pensji. Na zwolnieniu tak samo jak u nas 100%, ale tutaj cholernie ciężko dostać zwolnienie w ciąży, musi być naprawdę powiklana.@89Katia uwielbiam sukienki z vubu na zdjęciach ale nigdy nie odwazylam sie kupic, bo sie balam kiecke przez neta brac. Mam od nich jedna narzutke i jestem mega zadowolona i taka bluzke koszulowa w serca, byla mega hitem swego czasu na tej stronie, z niej juz jestem mniej zadowolona bo wzielam S a byla duzo za duza, do tego material sliski taki i nieprzepuszczajacy powietrza. Ale na ciąże jak znalazl, taka luzniejsza, brzuch sie zmieści bez problemu
@Lornetka super ze juz po badaniach. Ja tez myslalam ze amniopunkcja to max dwa dni sie oszczedzasz i koniec, a tu jednak poważniej.. Ale chociaz wypoczniesz, najważniejsze zeby wszystko bylo dobrze
@estrelicia no to widac ze w kazdym kraju inaczej z tymi umowami. A jak jest tam z macierzynskim np?
Wlasnie dzwonili do mnie ze szpitala, ze sa juz wyniki prenatalnych, jitro pojade odebrac, bo dzis w pracy siedze. Trzymajcie kciuki, mam lekkiego stresa
Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie sytuacja jest inna, bo nie mam stałej pensji, tylko procent od tego co wypracuje i nieregulowane godziny pracy. Normalnie super sprawa, w ciąży tak sobie. Nie pracuje, nie zarabiam. Ale zdecydowałam się na to od początku, bo z pensji męża też przezyjemy, a ja sobie nie wyobrażam wrócić do pełnej pracy z 5-miesiecznym dzieckiem. Jak trochę podrosnie, to ustawie sobie pacjentów np po poludniami, albo w jakąś sobotę, tak żeby trochę pracować, ale przede wszystkim być z dzieciatkiem