reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
@lena_89 nieźle ☺ fajną masz teściową hehe może chciała cie sprawdzić co odpowiesz

Co do coli to wczoraj napiłam sie pół szklanki bo takiego smaka miałam a tak nie pije gazowanego bo straszne wzdęcia mam
Mi też się zdarza pić colę. Niewiele rzeczy mi teraz smakuje a cola i owszem. To pocieszyłyście mnie dziewczyny.

Mnie wczoraj macocha uraczyla miodem pitnym. A że nie wiedziałam co to więc wzięłam buteleczke do domu. Patrzę a tam 16% alkoholu :-) macocha jest pielęgniarką, nieźle co? Hihi

xnw40tc7sy506vxn.png
Dobre dobre ;)

to chyba bliżej porodu mierzą? A każda kobietę, czy trzeba się upomnieć o to mierzenie?
Mi sie wydaje ze to przesad, nigdy mnie niczym nie mierzyli, I to bardziej chyba chodzi jesli ktos ma jakies nieprawidlowosci w miednicy, ale to pewnie dana osoba wie o takowych problemach. Strasznie mnie to irytowalo jak ludzie gadali ze moge miec problemy bo mam waskie biodra. Jestem przykladem ze to nie ma znaczenia, dziecko sie przecisnie ;)

Ja za to pamiętam swój pierwszy skurcz party :) Miałam wrażenie że mi kości w biodrach pękają :) Później już było.lepiej.
W ogóle to cały poród miałam bóle krzyżowe. Gdyby nie te bóle, podejrzewam że zniosłabym poród bez znieczulenia.
Dlatego teraz zapisuje się na masaże, dzięki którym nie ma boli krzyżowych. A wierzcie mi, że te są najgorsze!
Sam poród wspominam bardzo dobrze. Dostałam znieczulenie, ale tak naprawdę pomogło mi to może na 2-3 skurcze, bo zaraz dostałam partych. A nie te znieczulenie niestety już nie działa. Na porodówkę weszłam o 14:25, a o 18:25 Weronika była już z nami :)

@Mycha07 ja kupowałam na 50 cm a i tak za duże było ☺ ważne że dzieci zdrowe ☺

a co do porodu to ból pamiętam doskonale mimo że było to 5 lat temu ale jak Emilka sie urodziła to wszystko przeszło ☺
boje sie jak diabli bo wiem co mnie czeka ale i tak chce sn urodzić ☺

reklama
Synek też był owinięte pępowina ale poza dwoma godzinami dodatkowymi spędzonymi na porodówce nic złego nas na szczęście nie spotkało.

Jeżeli chodzi o prasowanie to dziecięce rzeczy prasowałam do 10 miesiąca, swoje tylko doraźnie a mój D. swoje ubrania sam ogarnia tak więc u mnie problemu nie ma ;)

@Mabi zgadzam się w 100%

@Danielkowa no właśnie mój największy strach to, że nie zdążę do szpitala albo, że będę miała wywoływany poród [emoji33]

Do góry