reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

fajnie ☺ moja teściowa to mi nic nie pozwala na działce zrobić mam sobie siedzieć i odpoczywać

@Mycha07 fajnego dzidziusia miałaś 3,5 kg moja córka 2,350 nie wiedziałam jak ją chwycić

moje córki urodziły sie jak prawie z tej samej foremki :p 1. 3860 i 56 cm druga po 4 latach 3890 i 56 cm ...mam nadzieje ze tym razem zmienilismy foremke te do płci tez :p

reklama
Karolka ladnie pospalas :)

Mimi u mnie lunie lada chwila.... widzialyscie prognozy długoterminowe? Porażka [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mi sie wydaje ze to przesad, nigdy mnie niczym nie mierzyli, I to bardziej chyba chodzi jesli ktos ma jakies nieprawidlowosci w miednicy, ale to pewnie dana osoba wie o takowych problemach. Strasznie mnie to irytowalo jak ludzie gadali ze moge miec problemy bo mam waskie biodra. Jestem przykladem ze to nie ma znaczenia, dziecko sie przecisnie ;)
U nas to chyba norma...przed kazdym porodem w szpitalu mierzą nam rostaw kości ....:)

ìśka90 moj 1 porod trwał od przyjazdu do szpitala 3.5 godz., drugi 2 a trzeci 0.5 wiec teraz co bedzie?? ;) strach sie bać ;)
kolejne porody są coraz szybsze zwykle. Moja znajoma 5 dziecko urodziła w domu na korytarzu, bo nie zdazyli wyjechac do szpitala. Miala tylko dwa skurcze i pozniej parte. Ja sie uspokajam zd za scianą ciocia mojego m jest bylą połozną wiec jakby co... ale nie ma co myslec poki co ;)

oar89n7312bz9t17.png
zazdroszczę ....obydwie córki rodziłam dwa dni a przyjechałam na ostatnia chwile skurcz jeden za drugim ale rozwarcie nie szło .... buuu ale co tam...jak juz sie zobaczy tego małego brzdąca wszytsko sie zapomina

Karolka ladnie pospalas :)

Mimi u mnie lunie lada chwila.... widzialyscie prognozy długoterminowe? Porażka [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Oj tak aż się zastanawiam czy wszystko zemna ok :D

U mnie pogoda straszna :( szaro, pada, aż żyć się odechciewa :p

@ewelinanice ale podobne wymiary maluszków hehe :) super

moje córki urodziły sie jak prawie z tej samej foremki :p 1. 3860 i 56 cm druga po 4 latach 3890 i 56 cm ...mam nadzieje ze tym razem zmienilismy foremke te do płci tez :p

Faktycznie :D
Kiedy teraz masz wizytę?

W ogóle ktoś dziś wizytuje? :) pamietam, ze jutro jedna jest na pewno :)

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

witajcie co do mierzenia miednicy w ciąży, mi ja mierzyła wpierw położna jeszcze jakoś w 8 miesiącu, później w szpitalu, przed porodem do tego później usg. Ogólnie chodzi o to że jeśli kobieta jest bardzo drobna, wąska w biodrach i się okazuje że dziecko będzie duże i sporo ważyło wtedy cesarkę robią. Ja w pierwszej ciąży miałam poród naturalny, bóle zaczęły mi się po 10 rano co 7 minut przed 13 miałam co 3 minuty, a zero rozwarcia, ono się pojawiło po północy a urodziłam w środę o 12;16. Po porodzie przez 4 dni czułam się dobrze, nawet z szwy po rozciągnięciu krocza nie bolały dopiero problem zaczął się po 4 dniach jak one jakby się rozciągały, najgorzej było przy karmieniu. Ja osobiście uważam że dla dziecka jest najlepszy poród naturalny bo po tym dziecko jest zmęczone, a po cesarce dla dziecka to taki jakby szok, bo szybko on się odbywa, mam znajome które po cesarce miały problem z karmieniem. Cesarka to nie zabieg to poważna operacja, gdzie zostają rozcięte wszystkie powłoki brzuszne, później po niej część kobiet dochodzi szybko do siebie inne dłużej. Oczywiście każda z was może zdecydować jak chce robić, ogólnie nie ma czegoś takiego jak cesarka na żądanie, ale jeśli się chodzi prywatnie można się z lekarzem dogadać, ale taka moja mała rada te które z was się zdecydują rodzić w prywatnej klinice upewnijcie się czy oni posiadają odpowiedni sprzęt dla noworodków typu inkubator, bo część takich klinik nie posiada i jeśli coś po porodzie dzieje to odwożą matkę i dziecko do państwowego szpitala.

Faktycznie :D
Kiedy teraz masz wizytę?

W ogóle ktoś dziś wizytuje? :) pamietam, ze jutro jedna jest na pewno :)

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017
mam wizyte 9 maja bedzie to 12.0. tydzien ....juz mam takiego stracha ze dzisiaj cała noc sniła mi sie wizyta u ginekolago.... widziałąm mala dzidzia jak zywa cała obrosnieta czarnymi włosami eheh a p gin mi powiedziała ze nic nie widac co to jest ...a na koniec ze ladny chłopak rosnie heheh ... oby wytrwac do 9 tego :p

mam wizyte 9 maja bedzie to 12.0. tydzien ....juz mam takiego stracha ze dzisiaj cała noc sniła mi sie wizyta u ginekolago.... widziałąm mala dzidzia jak zywa cała obrosnieta czarnymi włosami eheh a p gin mi powiedziała ze nic nie widac co to jest ...a na koniec ze ladny chłopak rosnie heheh ... oby wytrwac do 9 tego :p
Hehe to niezły sen :)

Ja dzisiaj miałam straszne sny, to pewnie dlatego że czytając forum natknąłam się na temat poronien. I w nocy śniła mi się krew. :(
Teraz też się boję o Maluszka... nie wspomnę o tym że od początku ciąży po każdym wyjsciu z ubikacji jest konrola czy nie ma na bieliźnie plamek. Ten strach chyba się nie skończy. Czekam na prenatalne, do poniedziałku to już niedługo, może wtedy odetchne?

A zacznę się już chyba smarować, czytałam że nie ma sensu wydawać masę pieniędzy na drogie specyfiki przeciw rozstępom i kupiłam zwykła oliwke Bambino. Myślicie ze to dobry wybór? :p

Do osób które biorą dupka: do kiedy lekarz kazał Wam go brać?

reklama
Ja właśnie ostatnio rozmawiałam z moją Panią doktor ze raczej boję się to odstawić bo ogólnie mam rozwalone hormony to mi powiedziała że spokojnie mogę brać do 37tc

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry