reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

fajnie ☺ moja teściowa to mi nic nie pozwala na działce zrobić mam sobie siedzieć i odpoczywać

@Mycha07 fajnego dzidziusia miałaś 3,5 kg moja córka 2,350 nie wiedziałam jak ją chwycić

moje córki urodziły sie jak prawie z tej samej foremki :p 1. 3860 i 56 cm druga po 4 latach 3890 i 56 cm ...mam nadzieje ze tym razem zmienilismy foremke te do płci tez :p

reklama
Karolka ladnie pospalas :)

Mimi u mnie lunie lada chwila.... widzialyscie prognozy długoterminowe? Porażka [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mi sie wydaje ze to przesad, nigdy mnie niczym nie mierzyli, I to bardziej chyba chodzi jesli ktos ma jakies nieprawidlowosci w miednicy, ale to pewnie dana osoba wie o takowych problemach. Strasznie mnie to irytowalo jak ludzie gadali ze moge miec problemy bo mam waskie biodra. Jestem przykladem ze to nie ma znaczenia, dziecko sie przecisnie ;)
U nas to chyba norma...przed kazdym porodem w szpitalu mierzą nam rostaw kości ....:)

ìśka90 moj 1 porod trwał od przyjazdu do szpitala 3.5 godz., drugi 2 a trzeci 0.5 wiec teraz co bedzie?? ;) strach sie bać ;)
kolejne porody są coraz szybsze zwykle. Moja znajoma 5 dziecko urodziła w domu na korytarzu, bo nie zdazyli wyjechac do szpitala. Miala tylko dwa skurcze i pozniej parte. Ja sie uspokajam zd za scianą ciocia mojego m jest bylą połozną wiec jakby co... ale nie ma co myslec poki co ;)

oar89n7312bz9t17.png
zazdroszczę ....obydwie córki rodziłam dwa dni a przyjechałam na ostatnia chwile skurcz jeden za drugim ale rozwarcie nie szło .... buuu ale co tam...jak juz sie zobaczy tego małego brzdąca wszytsko sie zapomina

Karolka ladnie pospalas :)

Mimi u mnie lunie lada chwila.... widzialyscie prognozy długoterminowe? Porażka [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Oj tak aż się zastanawiam czy wszystko zemna ok :D

U mnie pogoda straszna :( szaro, pada, aż żyć się odechciewa :p

@ewelinanice ale podobne wymiary maluszków hehe :) super

moje córki urodziły sie jak prawie z tej samej foremki :p 1. 3860 i 56 cm druga po 4 latach 3890 i 56 cm ...mam nadzieje ze tym razem zmienilismy foremke te do płci tez :p

Faktycznie :D
Kiedy teraz masz wizytę?

W ogóle ktoś dziś wizytuje? :) pamietam, ze jutro jedna jest na pewno :)

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

witajcie co do mierzenia miednicy w ciąży, mi ja mierzyła wpierw położna jeszcze jakoś w 8 miesiącu, później w szpitalu, przed porodem do tego później usg. Ogólnie chodzi o to że jeśli kobieta jest bardzo drobna, wąska w biodrach i się okazuje że dziecko będzie duże i sporo ważyło wtedy cesarkę robią. Ja w pierwszej ciąży miałam poród naturalny, bóle zaczęły mi się po 10 rano co 7 minut przed 13 miałam co 3 minuty, a zero rozwarcia, ono się pojawiło po północy a urodziłam w środę o 12;16. Po porodzie przez 4 dni czułam się dobrze, nawet z szwy po rozciągnięciu krocza nie bolały dopiero problem zaczął się po 4 dniach jak one jakby się rozciągały, najgorzej było przy karmieniu. Ja osobiście uważam że dla dziecka jest najlepszy poród naturalny bo po tym dziecko jest zmęczone, a po cesarce dla dziecka to taki jakby szok, bo szybko on się odbywa, mam znajome które po cesarce miały problem z karmieniem. Cesarka to nie zabieg to poważna operacja, gdzie zostają rozcięte wszystkie powłoki brzuszne, później po niej część kobiet dochodzi szybko do siebie inne dłużej. Oczywiście każda z was może zdecydować jak chce robić, ogólnie nie ma czegoś takiego jak cesarka na żądanie, ale jeśli się chodzi prywatnie można się z lekarzem dogadać, ale taka moja mała rada te które z was się zdecydują rodzić w prywatnej klinice upewnijcie się czy oni posiadają odpowiedni sprzęt dla noworodków typu inkubator, bo część takich klinik nie posiada i jeśli coś po porodzie dzieje to odwożą matkę i dziecko do państwowego szpitala.

Faktycznie :D
Kiedy teraz masz wizytę?

W ogóle ktoś dziś wizytuje? :) pamietam, ze jutro jedna jest na pewno :)

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017
mam wizyte 9 maja bedzie to 12.0. tydzien ....juz mam takiego stracha ze dzisiaj cała noc sniła mi sie wizyta u ginekolago.... widziałąm mala dzidzia jak zywa cała obrosnieta czarnymi włosami eheh a p gin mi powiedziała ze nic nie widac co to jest ...a na koniec ze ladny chłopak rosnie heheh ... oby wytrwac do 9 tego :p

mam wizyte 9 maja bedzie to 12.0. tydzien ....juz mam takiego stracha ze dzisiaj cała noc sniła mi sie wizyta u ginekolago.... widziałąm mala dzidzia jak zywa cała obrosnieta czarnymi włosami eheh a p gin mi powiedziała ze nic nie widac co to jest ...a na koniec ze ladny chłopak rosnie heheh ... oby wytrwac do 9 tego :p
Hehe to niezły sen :)

Ja dzisiaj miałam straszne sny, to pewnie dlatego że czytając forum natknąłam się na temat poronien. I w nocy śniła mi się krew. :(
Teraz też się boję o Maluszka... nie wspomnę o tym że od początku ciąży po każdym wyjsciu z ubikacji jest konrola czy nie ma na bieliźnie plamek. Ten strach chyba się nie skończy. Czekam na prenatalne, do poniedziałku to już niedługo, może wtedy odetchne?

A zacznę się już chyba smarować, czytałam że nie ma sensu wydawać masę pieniędzy na drogie specyfiki przeciw rozstępom i kupiłam zwykła oliwke Bambino. Myślicie ze to dobry wybór? :p

Do osób które biorą dupka: do kiedy lekarz kazał Wam go brać?

reklama
Ja właśnie ostatnio rozmawiałam z moją Panią doktor ze raczej boję się to odstawić bo ogólnie mam rozwalone hormony to mi powiedziała że spokojnie mogę brać do 37tc

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry