reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

@89Katia lekarz ustalił ci płeć dziecka na podstawie wyrostka? powiedział ci jak to rozpoznaje? ja na badaniu prenatalnym też widziałam wyrostek ale nic nie mówił[emoji5]
Bardzo proszę, taka ściąga :)
IMG_1786.jpg

Ja jestem po dwóch cc i nastawiam się na trzecie. Nie mam pewności, bo jeszcze nie rozmawiałam ze swoją lekarką, ale mam nadzieję, że przeszkód nie będzie. A Ty rozmawiałaś? Czy po prostu u was w szpitalu jest tak, że jak ktoś miał jedno to siłą rzeczy i drugie obowiązkowo?
Lekarz już na pierwszej wizycie powiedział, ze w szpitalu maja taka politykę, ze jak ktoś jest po cc to może nie wyrazić zgody na SN.

Chyba potrzebowałam paru dni aby ochłonąć.. Już bez płaczu tylko z nadzieją :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
I tak trzymaj!!! :)

Tez mam wizytę 10.05, ale pewnie bez usg.

Znowu prasowałam. Miałam takie zaległości w praniu i prasowaniu przez złe samopoczucie, ze aż wstyd. W końcu to Ogarnelam trochę i jutro powinnam skończyć. Ufff.....

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Załączniki

• IMG_1786.jpg
    IMG_1786.jpg
    76,8 KB · Wyświetleń: 312
reklama
Ja muszę prasować. Chociażby koszule męża (w zasadzie mogły sam :p ) No i jak pracowałam to sukienki, żakiety itp. Rzeczy syna od samego początku prasowałam i jakoś tak mi zostało :)
Nie prasuje bielizny i rzeczy takich do chodzenia po domu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@iśka90 witaj w klubie ... ja również dziś byłam w pracy [emoji6]

Ja również CC a termin na 5.11 wiec pewnie również będzie październik [emoji4] zatem jak mamusia [emoji6]

@Mimi2330 ja właśnie z powodu pierwszego porodu będę miała teraz CC

@Mycha07 to chodzi o miednice. Jeśli dziecko jest duże a miednica wąska zawsze jest CC. Zbyt duże ryzyko SN.

@Marika92 i tak trzymać [emoji6]

@lena_89 doskonale Cię rozumiem ... przeżyłam to samo i stad teraz decyzja o cc bez zastanawiania się. A jak sie ma synek ? Ile mial w skali Apgar? U nas efekt jest niestety :/

@89Katia ja tez wizyta 10.05 [emoji6]
I ja tez z tych prasujacych niemal wszystko [emoji6]... i mam wieczne zaległości hehe

@Karolka2106 jak szefowa ? Wszystko ok?

Ta pogoda mnie dobija ... a raczej moja głowę [emoji30][emoji943][emoji35]

Emsi mial 7 pkt, wiec nie tak malo, ale niestety skutki sa widoczne do dzisiaj...bo niestety zaszczepili go w pierwszej dobie co prawdopodobnie poglebilo problemy. Ma obnizone napiecie miesniowe z przewaga prawej strony i od roku mamy diagnoze autyzmu, bo na taka diagnoze mozemy uzyskac najwiecej terapii w przedszkolu (ma logopede, zajecia z SI, fizjoterapie, psychologa i zajecia z pedagogiem).

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja od początku mówiłam, ze jakoś weszło robi wyjść musi [emoji13] wiedziałam, ze będzie bolec. Trzeba po prostu przez to przejść. Później okazało się, ze syn ma dwie pętle z pępowiny na szyi. Wtedy spanikowałam. Ale przed porodem leżałam długo w szpitalu i widziałam jak lekarze błyskawicznie reagują jak coś złego się dzieje. I postanowilismy, ze rodzę SN, ale jakby coś się działo to sala operacyjna miała być w gotowości.
Zdarzyło się inaczej. Miałam cc z zaskoczenia. Na ktg na skurczu drastycznie spadło tętno Małemu i 20 mi tu później był już na świecie. Okazało się, ze był 3 razy owinięty pępowina i w ułożeniu potylicowym tylnym. Nie było szans na szczęśliwy poród SN.
Teraz jestem już po cc i mogę wybrać jak chce rodzic i nie chce SN.

Ja rodzilam 2razy sn bez znieczulen itp. Mimo wszystko chce cc. Już się narodzilam. I wiedząc teraz ile rzeczy może się zdarzyć po drodze tfu tfu wolę żeby mnie położyli,rozcieli i wyjeli zdrowe dziecko

xnw40tc7sy506vxn.png

Mówicie, że jak miednica wąska to się kwalifikuje do cc? Ja raczej z tych wąskich, to ciekawe co wymyślą u mnie. Po tym co piszecie i po tym co się osłuchałam o porodach to rzeczywiście cc wydaje się najbezpieczniejszą opcją, przynajmniej dla malucha.

reklama
Emsi mial 7 pkt, wiec nie tak malo, ale niestety skutki sa widoczne do dzisiaj...bo niestety zaszczepili go w pierwszej dobie co prawdopodobnie poglebilo problemy. Ma obnizone napiecie miesniowe z przewaga prawej strony i od roku mamy diagnoze autyzmu, bo na taka diagnoze mozemy uzyskac najwiecej terapii w przedszkolu (ma logopede, zajecia z SI, fizjoterapie, psychologa i zajecia z pedagogiem).

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

To u nas kochanie bardzo podobnie. Apgar 5/7. Obniżone napięcie, problemy w nauce itp. Non stop jakieś terapie ... niestety nie mamy orzeczenia, wiec wszystko płatne ... nie wiem ile tysięcy już wydałam na te terapie. Głównie to SI, Biofeedback, Tomatis etc. Oraz oczywiście wsparcie psychologa i pedagoga tzw. zajęcia kompensacyjne.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry