reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Witamy [emoji5] super ze wszystko jest ok a co do wieku ciazy to idziemy łeb w łeb u mnie identycznie termin miałam na 09.11 a po wczorajszym USG wyszło na 03.11 [emoji5]

xnw4s65gte9hv7ri.png
Marta1985@ u mnie identycznie jak u Ciebie, termin z OM 9.11, z USG 3.11 :)

reklama
Hej dziewczyny!
nie ma mnie jeden dzień, a wy piszecie 10 stron ;p
wszystkim gratuluje wspaniałych zdjęć i udanych wizyt, wygląda to super i nie mogę się doczekać swojego za dwa tygodnie.
Odnośnie odczuwania ruchów, ja w pierwszej ciąży poczułam w 14 tygodniu i nikt mi nie wierzył, było to troche porównywalne do własnie jakiegoś trzepotu lub jakby ktoś mnie głaskał, muskał delikatnie wewnątrz brzucha. W końcu mój maż nie wytrzymał i uznał, że bajeruję bo to za wcześnie i w 17 tygodniu przylożył mi ucho do brzucha jak leżałam i dostał w to ucho prosto kopniaka, tak że oboje się wystraszyliśmy :) więc dostał sygnał, że ma się do mamy nie dotykać. Teraz też czuję już jakieś łaskotania, ale przypuszczam, że na razie to może jakieś rozciąganie macicy.

Odnośnie apetytów, to jak odeszły mi mdłości to nadrabiam braki, mam nadzieję, że waga nie skoczy bo na razie jestem 0,5 kg na minusie, ale czuję że zaraz to nadrobię niestety. Dalej u mnie faza na sałatki, teraz porzuciłam coleslaw dla wiosennej i z buraków, mniam!
Przebolałam jakoś królika z Linda i wstyd mi trochę było, więc dzisiaj ograniczyłam się do gorzkiej czekolady w rozsądnej ilości :)

buziaki i dobrej nocy mamuśki :)

To ja mam już co najmniej ze 2 kg na plusie, chociaż przez ostatni tydzień jakoś mniej jem, nic nie mogę wcisnąć w siebie.. więc może mi spadła waga. Cycki prawie nic nie urosły, tylko żyły powychodziły i lekko boli jeden cyc.

@niusia87 też miałam epizod z brązowymi plamieniami przez kilka dni, ale lekarz się niczego złego nie doszukał, ciąża rozwija się prawidłowo, więc nie wiadomo skąd takie coś. Mam nadzieję, że Cię uspokoiłam troszeczkę, chociaż wiem, że to panika, bo sama się wystraszyłam :D

iska90 dzięki za słowa otuchy, na razie staram się nie panikować, bo przed poprzednią wizytą też miałam taki epizod tylko jednodniowy i lekarz powiedział że wszystko jest ok i nie ma co się martwić, może się tak zdarzyć nawet przez 3-4 dni. Staram się więc być dobrej myśli, choć nie ukrywam że trochę stres jest, na szczęście przed nami długi weekend więc będę mogła poleniuchowac ;-)

Śliczne te nasze maluszki!!!
A ujęć 3D nic nie przebije.

Ja wg OM mam termin na 6.11, ale na usg dzidzia ciągle tydzień starsza (co by się zgadzało, bo owulacja miałam max 10 dc).

Także zaczęłam 14 tydzień i mam 1 kg na plusie i widoczny brzuszek piłeczkę:D
Też zaczęłam dzisiaj 14 tydzień  nie wiem kiedy ten czas tak leci!!!
Z kilogramów mam na plusie póki co 1,3kg więc nie jest tak dramatycznie [emoji14]

Już mam widoczny maleńki wystający brzuch i zaczęłam nosić spodnie ciążowe - nie mogłam się do nich przekonać, ale teraz już czuję, że to mój największy luksus :D

p19uskjojbeqaxq5.png

Też zaczęłam dzisiaj 14 tydzień  nie wiem kiedy ten czas tak leci!!!
Z kilogramów mam na plusie póki co 1,3kg więc nie jest tak dramatycznie [emoji14]

Już mam widoczny maleńki wystający brzuch i zaczęłam nosić spodnie ciążowe - nie mogłam się do nich przekonać, ale teraz już czuję, że to mój największy luksus :D

p19uskjojbeqaxq5.png
U mnie też odstaje, coś czuję że jeszcze tydzień, max dwa tygodnie i już nie będzie się dało ukryć naszego stanu :D i wbrew opiniom odnośnie kształtu brzucha i płci, to u mnie taka bardziej piłeczka się robi, co miałoby wróżyć na chłopaka, a nie na dziewczynkę, no ale zobaczymy jak się rozrośnie później :)

Kregosłup boli mnie dziś niemiłosiernie, miałam chwilę spokoju, a jak tylko siadłam w fotelu w pracy tak ledwo wytrzymuje, no czuję jakby się rozchodził! I jeszcze na nogę promieniuje :( Jak tak dalej pójdzie to chyba szybciej ucieknę na zwolnienie :(
Jak byście miały jakieś fajne ćwiczenia dla ciężarnych to podzielcie się linkami :)

Dziewczyny u mnie po prenatalnym maly szok bo rano mowiono ze chlopak(po zachowaniu reka w kroku) a popoludniu okazalo sie ze dziewczynka ;-) zeby bylo smiesznie to prenatalne robil mi sam ordynator ktory nie chcial mnie wypuscic ze szpitala ;-) i jak sie ubralam jak czlowiek i unalowalam to mnie nie poznal i sie pyta kiedy ostatnio u niego bylam;-) jedyny problem to wysokie tetno 184 mam nadzieje ze to przez stres zwiazany z dojazdem(jechalam 1,5h) lekarz mowil ze moze dlatego ze ksiezniczka sie wiercila ;-) ale musze miec to pod kontrola

reklama
Do góry