reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Witam ☺ dołączam do grona mam listopadowych, termin mam na 12 listopad. Byłam teraz w poniedziałek na kolejnym usg i wyszło, że jest to 10t5d, mam zalecenie dużo leżeć, żeby dziecko bardziej urosło, bo podobno gdy się leży ono rośnie, biorę luteine dopochwowo 1 na noc, kwas foliowy folik. Mam mieć za 2 tygodnie badania prenatalne. A jak to u Was wygląda z wielkością dzidzi? I jak uważacie czy kalendarz płci się sprawdza ? Pozdrawiam

reklama
I u mnie [emoji3]

hchy43r8h8l5x99d.png
A miami znasz już płeć/ bo ostatnio miałam młyn i nie doczytałam. ja jeszcze nie znam płci, lekarka mówła, że może 22 maja coś się okaże, ale nie mam parcia:)

U mnie na usg wyszło 10t5d, a dzidzi ma 3,76 cm, to mało? 2 tygodnie temu, wyszło 9 tygodni i miało 2,4 cm, jestem osobą szczupłą, waże 48 kg przy wzroście 167 cm, może dlatego, jakie są Wasze doświadczenia w tej kwestii ?

reklama
ale to wedlug mnie jest bardzo fajnie jak jest dwojka tej samej płci :) co w tym niedobrego?

oar89n7312bz9t17.png
Nie wiem czy źle ale każdy chciał mieć parkę [emoji23] teraz oczywiście jest już im dobrze z dwójką tej samej płci, szczególnie Ci od dziewczynek są zadowoleni, reszcie czasami brakuje małej księżniczki ;)

Ja mam genetyczne 5 maja, może coś się pokaże choć w żadnym wypadku się nie nastawiam, ostatnio syn kazał mi czekać do USG połówkowego [emoji33]

@Loman88 na tym etapie waga i wzrost rodzica nie ma wpływu, jeżeli na USG miałaś podaną taką długość i tydzień ciąży to jest ok, pytanie czy termin ciąży z OM bardzo od tego odbiega.

Do góry