@estrelicia hormony nam wariują. Ja mam czasem podobnie. Czasem cieszę się, że brzuszek już zaczyna być fajnie widoczny, że nabieram nawet kobiecych kształtów, bo zawsze byłam baardzo szczupła, max 51 kg przy 168 cm ! a z drugiej strony wszędzie mi żyły powychodziły, na bokach brzucha, na piersiach, na udach, coraz więcej spodni jest ciasnych. Cerę mam okropną, włosy jeszcze gorzej... a te na nogach rosną w zastraszającym tempie. Ja się pytam gdzie ten blask kobiet w ciąży?
@Bezkonserwantow dziwna trochę ta lekarka, nawet jeśli nie chciałaby brać na siebie odpowiedzialności za te ewentualne 5% błędu to mogłaby powiedzieć, że z badań wynika, że wszystko jest ok, ale wiadomo, że zawsze zostaje te 5%.. No ale każdy chce naciągnąć na dodatkowe badania, tym bardziej, że z tego co zrozumiałam to miałabyś je robić w tej samej klinice co pracuje ta lekarka, a więc dla nich dodatkowe pieniądze. Skoro ryzyko wyszło Ci naprawdę niskie to ja bym sobie dała spokój z tym dodatkowym badaniem za ponad 2 koła. Ewentualnie jakbyś miała sprawdzonego lekarza innego, który mogłby potwórzyć usg, można by to było z nim skonsultować..
U mnie dziś na obiad będzie.... makaron ze szpinakiem i kurczakiem