reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Jaka wyszła wam przeziernosc karkowa?

Od rana mam mętlik w głowie. Niby na prenatalnym wyszło wszystko ok, ale kobieta była na tyle dziwna, ze nie bardzo jej chyba ufam. Robila dziwne miny, wzdychała cały czas, gdyby nie maz i pytanie czy wszystko jest w porządku to chyba sama by tego nie powiedziała. Usg robiła praktycznie w milczeniu, co wiało groza.
Po usg poinformowała, ze wprowadza dane do programu i zobaczymy co wyjdzie. Po wprowadzeniu powiedziała, ze ryzyko zespołu Downa to 1-2903, czyli bardzo małe.
Dodając, ze przy tym badaniu mamy 95 % pewności. Jeśli chcemy mieć prawie 100% , to poleca badania krwi, właśnie te NIFTY.
Zapytałam, czy przy takim wyniku według niej warto robić takie badanie. Usłyszeliśmy, ze to nasza decyzja i jak chcemy mieć 100% pewności to mamy se zrobić.
Super [emoji1360]

Zastanawiam się czy nie iść jeszcze raz do kogoś innego... pomóżcie!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Bezkonserwantow ryzyko jest rzeczywiście bardzo małe a lekarka nie powie Ci wprost - nie trzeba robić NIFTY, bo nie daj Boże okaże się jednak, że jesteś w tych 5% ryzyka błędu badania i jednak dziecko będzie miało trisomię to będziesz miała do niej pretensje. Wiec żeby chronić pupę odpowiada w taki asekuracyjny sposób.
Osobiście jeżeli miałabym pieniądze to zrobiłabym to DNA płodowe bo wykrywa więcej wad... ale jeżeli po teście podwójnym wyjdzie mi niewielkie ryzyko to pewnie się wstrzymam

https://www.suwaczki.com/tickers/34bwyx8dob8d9ps3.png

Czesc[emoji3] napisz coś więcej o sobie

Napisane na 5080X w aplikacji Forum BabyBoom
A wiec jestem juz mama :) mam córke ktora urodzilam w 2009r przez CC o mesiac wczesniej.... wiec to moja druga ciaża. puki co przebiga dobrze. czytalam ze pare z Was wybiera sie na prenatalne badanka ja rowniez ide 10 maja wczesniej mam przyjechac do kliniki na pobanie krwi.

@Bezkonserwantow ryzyko jest rzeczywiście bardzo małe a lekarka nie powie Ci wprost - nie trzeba robić NIFTY, bo nie daj Boże okaże się jednak, że jesteś w tych 5% ryzyka błędu badania i jednak dziecko będzie miało trisomię to będziesz miała do niej pretensje. Wiec żeby chronić pupę odpowiada w taki asekuracyjny sposób.
Osobiście jeżeli miałabym pieniądze to zrobiłabym to DNA płodowe bo wykrywa więcej wad... ale jeżeli po teście podwójnym wyjdzie mi niewielkie ryzyko to pewnie się wstrzymam

https://www.suwaczki.com/tickers/34bwyx8dob8d9ps3.png

1493208681-aaaaaa.jpeg

To są moje wyniki, ciężko mi to wogole odczytać.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jaka wyszła wam przeziernosc karkowa?

Od rana mam mętlik w głowie. Niby na prenatalnym wyszło wszystko ok, ale kobieta była na tyle dziwna, ze nie bardzo jej chyba ufam. Robila dziwne miny, wzdychała cały czas, gdyby nie maz i pytanie czy wszystko jest w porządku to chyba sama by tego nie powiedziała. Usg robiła praktycznie w milczeniu, co wiało groza.
Po usg poinformowała, ze wprowadza dane do programu i zobaczymy co wyjdzie. Po wprowadzeniu powiedziała, ze ryzyko zespołu Downa to 1-2903, czyli bardzo małe.
Dodając, ze przy tym badaniu mamy 95 % pewności. Jeśli chcemy mieć prawie 100% , to poleca badania krwi, właśnie te NIFTY.
Zapytałam, czy przy takim wyniku według niej warto robić takie badanie. Usłyszeliśmy, ze to nasza decyzja i jak chcemy mieć 100% pewności to mamy se zrobić.
Super [emoji1360]

Zastanawiam się czy nie iść jeszcze raz do kogoś innego... pomóżcie!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Skonsultuj to z innym lekarzem

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam nową mamę :)

@estrelicia ja czegoś takiego nie mam. Wręcz przeciwnie. mam teraz piękne piersi, a rosnący brzuch mnie cieszy. Wiem, że po ciąży da się wrócić do swojej figury. Ba, mieć nawet lepszą. Jedyne co już mnie stresuje to stan piersi po ciąży o karmieniu. Wiem, że będą obrzydliwe. To mój największy kompleks :( Ale co zrobić. Może za parę lat zainwestuję w medycynę estetyczną :p

@Bezkonserwantow kompletnie nie znam się na odczytywaniu wyników, więc nie pomogę.

Zapomniałam co jeszcze miałam napisać.Nic dziś nie zrobiłam. Jem i śpię na zmianę. Dziwny dzień.

reklama
Do góry