Ja miałam najpierw przez brzuszek, ale z racji tego że maluszek nie chciał buźki pokazać to również i to drugie.@Anusiak1507 dziękuję :* a wiecie może czy mogę się już nastawić na usg przez brzuszek czy jeszcze dowcipnie?
reklama
Mimi2330
Fanka BB :)
Będzie dobrze. ChociaŻ ja mam jutro i też stres....Dzień dobry wszystkim. A ja dzisiaj na 9.00 mam wizytę i nogi mam jak waty, boję się jakie wieści usłyszę.
Bezkonserwantow
Przezierność wyszła ok. Ale ja mam 39 lat, więc chcę wiedzieć czy jest dobrze. Poza tym poczytałam o tym badaniu i zdecydowałam się na nie skoro daje 99% pewności.
Są przecież mniej inwazyjne badania i tez maja prawie 100% pewności.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mabi
Hej dziewczyny.....
a ja dzisiaj od rana ryczę. Co to za stan :/ martwię się lekiem coo dostałam na moje problemy dowcipne ( candida niestety....) . Wszędzie trąbią nic przed końcem pierwszego trymestru, wystrzegaj się ..... eh a ja już teraz musiałam coś wziąć i teraz się stresuje, że mogę zrobić krzywdę dziecku.... a z drugiej strony nie leczyć też źle....
a ja dzisiaj od rana ryczę. Co to za stan :/ martwię się lekiem coo dostałam na moje problemy dowcipne ( candida niestety....) . Wszędzie trąbią nic przed końcem pierwszego trymestru, wystrzegaj się ..... eh a ja już teraz musiałam coś wziąć i teraz się stresuje, że mogę zrobić krzywdę dziecku.... a z drugiej strony nie leczyć też źle....
Hej!
Powodzenia na dzisiejszych wizytach!! Trzymam mocno kciuki!!! &&&&&&
@MarMo ciągle powtarzam, że lekarze na studiach powinni mieć zajęcia z empatii i człowieczeństwa. Ważne, że z dzidziusiem ok.
@Mabi może zadzwoń do lekarza i zapytaj o to. Masakra,że to my jako pacjentki musimy martwić się o takie rzeczy. Na pewno jest jakiś lek, który jest bezpieczny w I trymestrze. Ja brałam gynalgin chyba w pierwszej ciąży. Nie pamiętam tylko na co to było. Chyba na bakterie w moczu.
U mnie szok i niedowierzanie. Mąż SAM powiedział, że nie idzie do pracy i idzie do lekarza. Meczy go kaszel już drugi tydzień. Zawsze trzeba go wołami do lekarzy ciągać, a dziś poczuł jakieś wyrzuty sumienia, że naraża swoją żonę w ciąży na chorobę no i poszedł sie leczyć ten mój chłopina.
Pogoda okropna. OKROPNAAAA
A ja mam chyba coś na kształt rwy kulszowej. Boli mnie lewa strona kręgosłupa i promieniuje na pośladek. Ciężko mi się chodzi.
Miłego dnia wszystkim!
Powodzenia na dzisiejszych wizytach!! Trzymam mocno kciuki!!! &&&&&&
@MarMo ciągle powtarzam, że lekarze na studiach powinni mieć zajęcia z empatii i człowieczeństwa. Ważne, że z dzidziusiem ok.
@Mabi może zadzwoń do lekarza i zapytaj o to. Masakra,że to my jako pacjentki musimy martwić się o takie rzeczy. Na pewno jest jakiś lek, który jest bezpieczny w I trymestrze. Ja brałam gynalgin chyba w pierwszej ciąży. Nie pamiętam tylko na co to było. Chyba na bakterie w moczu.
U mnie szok i niedowierzanie. Mąż SAM powiedział, że nie idzie do pracy i idzie do lekarza. Meczy go kaszel już drugi tydzień. Zawsze trzeba go wołami do lekarzy ciągać, a dziś poczuł jakieś wyrzuty sumienia, że naraża swoją żonę w ciąży na chorobę no i poszedł sie leczyć ten mój chłopina.
Pogoda okropna. OKROPNAAAA
A ja mam chyba coś na kształt rwy kulszowej. Boli mnie lewa strona kręgosłupa i promieniuje na pośladek. Ciężko mi się chodzi.
Miłego dnia wszystkim!
Mimi2330
Moim zdaniem gorsze jest nieleczenie...Hej dziewczyny.....
Ja brałam coś na uplawy i też się martwilam czy będzie dobrze jak to biorę i lekarka powiedziała ze to bezpieczne, ze w końcu czymś trzeba leczyć pacjentki przez te 9 miesięcy
Anusiak1507
@Mabi ja tez juz bralam leki antybiotyk i teraz masa roznych dziwnych wiec glowa do gory...;-)
A ja po dzisiejszej wizycie zrozumialam ze oni nie maja pojecia co mi jes i ostatnie dwa dni to bylo leczenie na zasadzie prob i bledow a ty sie kobiecino mecz. Mieli szczescie widziec i slyszec jak wyglada moj atak bo akurat przyszli... A juz myslalam ze bedzie dobrze bo juz wczoraj wygladalo ze sie poprawilo...:-/
A ja po dzisiejszej wizycie zrozumialam ze oni nie maja pojecia co mi jes i ostatnie dwa dni to bylo leczenie na zasadzie prob i bledow a ty sie kobiecino mecz. Mieli szczescie widziec i slyszec jak wyglada moj atak bo akurat przyszli... A juz myslalam ze bedzie dobrze bo juz wczoraj wygladalo ze sie poprawilo...:-/
O nieeee już myślałam, że po wszystkim a Ty nadal się męczysz@Mabi ja tez juz bralam leki antybiotyk i teraz masa roznych dziwnych wiec glowa do gory...;-)
oleczkaa_1987
Jak ciąża przebiega bez problemów to każdy gin jest dobry. Ale jak coś się złego dzieje to naprawdę ciężko znaleźć porządnego specjalistę. Bądź silna. Dla maluszka@Mabi ja tez juz bralam leki antybiotyk i teraz masa roznych dziwnych wiec glowa do gory...;-)
reklama
Mabi
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Wiem, że ginekolog nie przepisała mi tego bez powodu. Lek nazywa się Gynazol, a ja oczywiście od razu szukam jakiś postów na necie i niepotrzebnie się stresuje, ale jakoś w ogóle nie umiem się opanować. W cytologii wyszedł mi stan zapalny i faktycznie mnie zaczeło szczypać i wczoraj na wizycie stwierdziła lekarka, że trzeba to wyleczyć. Tylko ja jakoś nie mam do niej zaufania, może to jest powodem..... po prostu
Anusiak mam nadzieję, że w końcu Cie zdiagnozują. Ja w pierwszej ciąży też ciągle lądowałam na patologii, a to skurcze, a to szyjka, było kolorowo. Ale chyba lepiej, że jesteś tam na miejscu, w końcu muszą dojść do jakiś wniosków.
[/CODE]
Anusiak mam nadzieję, że w końcu Cie zdiagnozują. Ja w pierwszej ciąży też ciągle lądowałam na patologii, a to skurcze, a to szyjka, było kolorowo. Ale chyba lepiej, że jesteś tam na miejscu, w końcu muszą dojść do jakiś wniosków.