reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

A ja zemdlalam... Niewiem co to dalej bedzie... Dostalam jakied zastrzyki w tylek i kroplowki i mam poprostu czekac ale widac ze cos jest nie tak bo mialam u siebie juz 5 lekarzy i wszystki polozne. Trzymajcie kciuki oby te omdlenie to z glodu bylo.. Ehh
Oj bidulko. Ale ci się cos przypaletalo :/ trzymam kciuki.

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Witam dziewczyna ...ja rano zaliczyłam labolatorium i zostawiłam jedyne 218 zł ..buu o 13 odbieram wyniki... pozdrawiam i miłego dnia zycze :) cały czas was podczytuje ale mam mega duzo roboty i nie mam kiedy napisac :)
Wkurzaja mnie te mega kwoty za badania :/ ja póki co wydalam prawie 300 zl. Na tą wizytę na szczęście sam mocz.

hchy43r8h8l5x99d.png

A ja zemdlalam... Niewiem co to dalej bedzie... Dostalam jakied zastrzyki w tylek i kroplowki i mam poprostu czekac ale widac ze cos jest nie tak bo mialam u siebie juz 5 lekarzy i wszystki polozne. Trzymajcie kciuki oby te omdlenie to z glodu bylo.. Ehh
Kochana mam nadzieje, ze szybko dojda co sie dzieje :/ trzymaj sie!

A tak z ciekawości, dziewczyny poniżej 35 rż, dostałyście skierowanie na usg genetyczne czy odpłatnie wykonujecie?
Mój ginekolog powiedział wprost, że nie ma sprzętu ani umiejętności i podał mi miejsca w których je mogę wykonać. To badanie jest bezpłatne dla kobiet od 35 rż a dla młodszych jeśli są wskazania to ze skierowaniem. U mnie w sumie nie ma wskazań więc nie jestem zaskoczona, że nie dostałam;) ale prawie wszystkie piszecie, że planujecie je wykonać i zastanawiam się czy którejś lekarz wykazał się takim miłym gestem;)
Zapisałam się już na 8.05, mam nadzieję że poznam płeć [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja jestem po 35rż. i dostałam od razu skierowanie na NFZ. W poprzedniej ciąży też tak było. Uważąm że trzeba skorzystać jak jest za darmo:)

Przedstawiam Wam Mojego Maluszka. Wszystko jest super. :) Serduszko bije, wody płodowe, mocz i krew w normie. Wymiary w porządku.
Mały troszkę się ruszał, w pewnym momencie założył obie rączki za główkę :laugh2: nie wiedziałam że takie akrobacje są możliwe.

Okazało się że prenatalne jednak są płatne :oo2: lekarz podał mi cenę i wydaje mi się że chyba bardziej będzie nam się kalkulować zrobić je w Polsce.
Ale jestem szczęśliwa. :)

Załączniki

• 20170426_100705.jpg
    20170426_100705.jpg
    92,5 KB · Wyświetleń: 74
Ostatnia edycja:
reklama
Przezierność wyszła ok. Ale ja mam 39 lat, więc chcę wiedzieć czy jest dobrze. Poza tym poczytałam o tym badaniu i zdecydowałam się na nie skoro daje 99% pewności.
ja mam prawie 37, ale takie badanie jest juz inwazyjne i nie jest bezpieczne dla dziecka, przynajmniej tak bylo kiedys, moze coś się zmieniło.

oar89n7312bz9t17.png

Do góry