reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

A ja zemdlalam... Niewiem co to dalej bedzie... Dostalam jakied zastrzyki w tylek i kroplowki i mam poprostu czekac ale widac ze cos jest nie tak bo mialam u siebie juz 5 lekarzy i wszystki polozne. Trzymajcie kciuki oby te omdlenie to z glodu bylo.. Ehh
Oj bidulko. Ale ci się cos przypaletalo :/ trzymam kciuki.

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Witam dziewczyna ...ja rano zaliczyłam labolatorium i zostawiłam jedyne 218 zł ..buu o 13 odbieram wyniki... pozdrawiam i miłego dnia zycze :) cały czas was podczytuje ale mam mega duzo roboty i nie mam kiedy napisac :)
Wkurzaja mnie te mega kwoty za badania :/ ja póki co wydalam prawie 300 zl. Na tą wizytę na szczęście sam mocz.

hchy43r8h8l5x99d.png

A ja zemdlalam... Niewiem co to dalej bedzie... Dostalam jakied zastrzyki w tylek i kroplowki i mam poprostu czekac ale widac ze cos jest nie tak bo mialam u siebie juz 5 lekarzy i wszystki polozne. Trzymajcie kciuki oby te omdlenie to z glodu bylo.. Ehh
Kochana mam nadzieje, ze szybko dojda co sie dzieje :/ trzymaj sie!

A tak z ciekawości, dziewczyny poniżej 35 rż, dostałyście skierowanie na usg genetyczne czy odpłatnie wykonujecie?
Mój ginekolog powiedział wprost, że nie ma sprzętu ani umiejętności i podał mi miejsca w których je mogę wykonać. To badanie jest bezpłatne dla kobiet od 35 rż a dla młodszych jeśli są wskazania to ze skierowaniem. U mnie w sumie nie ma wskazań więc nie jestem zaskoczona, że nie dostałam;) ale prawie wszystkie piszecie, że planujecie je wykonać i zastanawiam się czy którejś lekarz wykazał się takim miłym gestem;)
Zapisałam się już na 8.05, mam nadzieję że poznam płeć [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja jestem po 35rż. i dostałam od razu skierowanie na NFZ. W poprzedniej ciąży też tak było. Uważąm że trzeba skorzystać jak jest za darmo:)

Przedstawiam Wam Mojego Maluszka. Wszystko jest super. :) Serduszko bije, wody płodowe, mocz i krew w normie. Wymiary w porządku.
Mały troszkę się ruszał, w pewnym momencie założył obie rączki za główkę :laugh2: nie wiedziałam że takie akrobacje są możliwe.

Okazało się że prenatalne jednak są płatne :oo2: lekarz podał mi cenę i wydaje mi się że chyba bardziej będzie nam się kalkulować zrobić je w Polsce.
Ale jestem szczęśliwa. :)

Załączniki

• 20170426_100705.jpg
    20170426_100705.jpg
    92,5 KB · Wyświetleń: 78
Ostatnia edycja:
reklama
Przezierność wyszła ok. Ale ja mam 39 lat, więc chcę wiedzieć czy jest dobrze. Poza tym poczytałam o tym badaniu i zdecydowałam się na nie skoro daje 99% pewności.
ja mam prawie 37, ale takie badanie jest juz inwazyjne i nie jest bezpieczne dla dziecka, przynajmniej tak bylo kiedys, moze coś się zmieniło.

oar89n7312bz9t17.png

Do góry