reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2017

hej dziewczyny. Ja też dzisiaj po badaniu, nadprogramowym bo mam niestety stan zapalny dowcipny, nie ma jak uroki ciąży..... ale dostałam jakiś krem i ma pomóc. U mnie już 8tyd. i 4 dni, nie wiem jak wy te paseczki robicie na dole hehehe.
A co do luxmedowskim sprzętów, to mi tez lekarz poradziła robić przesiewowe usg gdzie indziej i będę bulić, zastanawiam się też nad testem PAPPA.

pozdrówka

reklama
Ja dostałam skierowanie na prenatalne z racji wieku, zdecydowałam się na aminopunkcję. Niestety z tym skierowaniem muszę iść do Zakładu genetyki, stanąć w kolejce od 7.30, przejść konsultacje u kolejnego lekarza, który dopiero wyznaczy termin i miejsce badania. Tak więc muszę albo wziąć urlop, albo mocno spóźnić się do pracy i to odrobić. A sądziłam, że termin badania przez telefon załatwię.

Moje dzisiejsze badanie to naprawde rozczarowanie.. Doktor beznadziejny do kwadratu... Nic sam mi nie powiedzial, jak zapytalam o cokolwiek to odpowiadal jakbym byla jakims durniem.. A na pytanie o plec... Popatrzyl na mnie z politowaniem i odpowiedzial ze powinnam wiedziec ze dopiero w 16 tygodniu cechy plciowe sa mozliwe do rozpoznania... Kanal i tyle..
Cale szczescie ze Maluch tak slicznie fikal :) to zrekompensowalo niemilego doktora.
Lekarz porażka. Już wiesz do kogo nie iść następnym razem.

MarMo a to było zwykle usg czy genetyczne?
Kawał dziada:/

3jgx43r8xrunsobg.png
Genetyczne czyli usg, pobranie krwi na test pappa i wyniki po 8 maja - wiadomo.. Dlugi weekend...

hej dziewczyny. Ja też dzisiaj po badaniu, nadprogramowym bo mam niestety stan zapalny dowcipny, nie ma jak uroki ciąży..... ale dostałam jakiś krem i ma pomóc. U mnie już 8tyd. i 4 dni, nie wiem jak wy te paseczki robicie na dole hehehe.
A co do luxmedowskim sprzętów, to mi tez lekarz poradziła robić przesiewowe usg gdzie indziej i będę bulić, zastanawiam się też nad testem PAPPA.

pozdrówka

Mabi na tej stronie, https://www.suwaczki.com
Wybierz po lewej stronie: termin porodu i ciąża a dalej wg instrukcji wpisujesz pierwszy dzień ostatniej miesiączki, wybierasz typ paska i suwak. Następnie kopiujesz link który sie utworzył ( ja wybrałam ten pierwszy) i kopiujesz do sygnatury. Sygnatura powinna byc w ustawieniach Twojego konta tutaj[emoji4]
Mam nadzieję, że w miarę jasno to przedstawiłam[emoji4]

3jgx43r8xrunsobg.png

Ja dostałam skierowanie na prenatalne z racji wieku, zdecydowałam się na aminopunkcję. Niestety z tym skierowaniem muszę iść do Zakładu genetyki, stanąć w kolejce od 7.30, przejść konsultacje u kolejnego lekarza, który dopiero wyznaczy termin i miejsce badania. Tak więc muszę albo wziąć urlop, albo mocno spóźnić się do pracy i to odrobić. A sądziłam, że termin badania przez telefon załatwię.
nie obawiasz się tego badania?
mialas juz prenatalne? wyszlo cos niepokojącego?

oar89n7312bz9t17.png

reklama
Do góry