reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
@89Katia rozmawiałam z kuzynem i oni rodzili w pro familia. Masz jakieś info na temat tego szpitala ?
Łodzianki a Wy macie ?

Poza tym dziewczyny nie macie wrażenia, ze teraz spora liczba porodów kończy się przedwcześnie ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
O Pro Familii mam jak najlepsze zdanie. Wszystkie moje znajome, które tam rodziły wychwalają pod niebiosa. Za podejście do pacjentki, za komfort rodzenia, za szacunek, za warunki bytowe. Z tym, że nasz cudowny nfz nie przedłużył kontraktu z profamilią (żeby przypadkiem zbyt wiele kobiet nie rodziło w godnych warunkach :p ) i teraz poród tam jest płaty. Kosztuje sporo, ale jeśli Cię stać to chyba nie ma nad czym się zastanawiać :)

Uważam że nie do końca tak jest. Słyszałam to samo tylko o mdłościach. Każda kobieta jest inna i każda ciąża jest inna. Niektóre kobiety wcale nie mają mdłości w ciąży i tak samo niektórym piersi nie nabrzmiewaja bardzo. I te kobiety rodzą zdrowe dzieci. Czasami jest tak że są okropne mdłości i piersi bardzo bolesne a dochodzi do poronienia. Nie ma reguły. Ja nawet dzisiaj pisałam rano do dziewczyn czy je też przestały boleć piersi a teraz wieczorem mnie i znowu bolą. :)
Mi w poprzednich ciazach ani nie urosły ani nie twardnialy ,chyba że z mlekiem w srodku. Nie jestem z tych kobiet co piersi rosna w ciąży. Mam takie same :-) wrazliwsze sutki tylko.
Dziś lekarz zapytał mnie jak tam moje piersi. Byłam zdziwiona pan dr powiedział że czym twardsze tym lepiej bo to jest odzwierciedlenie hormonów ciążowych. Im bardziej napuchniete tym ciąża mocniejsza. Ja mam wrażenie że wieczorem mam miękkie a jak to u was wygląda?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

xnw40tc7sy506vxn.png

O Pro Familii mam jak najlepsze zdanie. Wszystkie moje znajome, które tam rodziły wychwalają pod niebiosa. Za podejście do pacjentki, za komfort rodzenia, za szacunek, za warunki bytowe. Z tym, że nasz cudowny nfz nie przedłużył kontraktu z profamilią (żeby przypadkiem zbyt wiele kobiet nie rodziło w godnych warunkach :p ) i teraz poród tam jest płaty. Kosztuje sporo, ale jeśli Cię stać to chyba nie ma nad czym się zastanawiać :)

Dzięki [emoji8]
Ja po moich atrakcjach w Matce Polce zapłacę każde pieniądze [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Takich kontrowersyjnych tematów jest masa. Od porodu, karmienia piersią, karmienia sloiczkami, puszczanie bajek itp. Każda ma inne doświadczenia i to decyduje o naszych poglądach. Rozmawiać zawsze warto i dzielić się swoją wiedzą. Ja byłam tym przypadkiem gdzie krocze nie chciało się zrosnac i za miasto tygodnia ze szwami chodziłam ponad dwa. Dlatego mam nadzieje ze tym razem nie będę musiała być nacinana.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

@kasiap3 czytalam gdzies ze jesli jest krotszy czas miedzy porodami to jesli raz bylo sie nacinanym to wszystko sie samo powinno ladnie naciagnac zeby kolejny raz nie nacinac ale nie ma reguly...

A co do proznociagu moja bratowa 3dzieciaczka wlasnie rodzila z pomoca tego cudu i niestety maluch chodzi na rehabilitacje bo cos mu uszkodzili i mial problem glowke utrzymac a pozostalych dwoch rodzila bez problemu wiec roznie to moze byc...

reklama
Dziewczyny, czy czujecie swoje brzuszki? Tzn czy macie tkliwe podbrzusze, albo czy czasem jest twardsze? Ja od wczoraj odczuwam właśnie takie dolegliwości i zastanawiam się, czy to normalne.

Do góry