reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Basia bardzo ładnie :) dla mnie tylko oficjalna wersja Barbara jest za długa. Ale imię samo w sobie bardzo urokliwe, dziewczęce i ładne po prostu :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Muszę z mężem jeszcze porozmawiać. Żeby tylko zaraz nie było boom na Baśki:)hahhahaha i też ważne żeby w rodzinie nie było tego imienia, ale ani Agatki ani Basi nie ma u nas:)

reklama
Niestety nie przewidzimy na jakie imienia będzie moda. Moi znajomi dali rok temu swojemu synowi na imię Wojtuś. Nie słyszeli nigdzie, żeby rodzice nazywali tak swoje dzieci, śmiali sie, ze zapomniane imię :-). Dzisiaj mówią, ze na placu zabaw co drugi to Wojtek [emoji15][emoji15]

Niestety nie przewidzimy na jakie imienia będzie moda. Moi znajomi dali rok temu swojemu synowi na imię Wojtuś. Nie słyszeli nigdzie, żeby rodzice nazywali tak swoje dzieci, śmiali sie, ze zapomniane imię :-). Dzisiaj mówią, ze na placu zabaw co drugi to Wojtek [emoji15][emoji15]

Dokładnie!

1492527971-aaaaaa.jpeg

My już po :-) dzidzia ma prawie 3cm a pomiar odpowiada wiekowi ciąży :-) dzidzia spała, nie ruszala się a szkoda :-) serduszko pięknie biło, tętno ok. Następna wizyta to te prenatalne i być może zgadywanie płci :-)

xnw40tc7sy506vxn.png
Super!!! Ale bobas

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas jak bedzie dziewczynka bedzie Gabrysia a jak chłopiec to Mikołaj. Niby caly czas mowimy gabrysia ale po cichu mam nadzieje na.tego Mikusia. Juz nawet w glowie mam.caly pokoj zaprojektowany lacznie z kolorem przycmionego niebieskiego... wiec jak sie okaze ze dziewycha to dopiero bedzie trzeba wszystko obmyslec na nowo [emoji14] w maju ruszamy z dobudowa pokoju :)

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc Mamy!!!
Udalam sie dzis na nie planowana wizyte i... 4,48 cm, bijace serduszko i 11 tydzien 2 dni idealnie w punkt wiek z OM.
Wszystko przepieknie.. Prawie...
Pani dr stwierdzila, ze prawdopodobnie bede miala przodujace lozysko bo tak jej to wyglada... Kazala pokazac poprzednie zdjecia z usg i taka wystawila mi doagnoze...
Jak juz poczytalam cos w tym zakresie to najbardziej boje sie wad rozwojowych Malucha...
Czy ktoras z was zna ten temat??

Czesc Mamy!!!
Udalam sie dzis na nie planowana wizyte i... 4,48 cm, bijace serduszko i 11 tydzien 2 dni idealnie w punkt wiek z OM.
Wszystko przepieknie.. Prawie...
Pani dr stwierdzila, ze prawdopodobnie bede miala przodujace lozysko bo tak jej to wyglada... Kazala pokazac poprzednie zdjecia z usg i taka wystawila mi doagnoze...
Jak juz poczytalam cos w tym zakresie to najbardziej boje sie wad rozwojowych Malucha...
Czy ktoras z was zna ten temat??

Uu, ja nie pomogę, nie mam pojęcia.

f2w3s65gmns13fyt.png

Bezkonserwantow pierwszy raz słyszę by z powodu łożyska przodujacego dziecko mialo wady rozwojowe. Poki co w razie czego oszczędzaj się, raczej nie współżyj, az sytuavja sie wyjasni czy to rzeczywiscie prawda. Chyba ok. 20 tyg.moze Ci lekarka jednoznacznie stwierdzić czy łozysko masz przodujace.

oar89n7312bz9t17.png

reklama
Do góry