reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Hej !
Dolaczam do grona slabych nocek. Kot nad ranem mi wszystko zrzucal, nie dalo sie go opanowac. I tak jest codziennie. Jak przyjdzie dziecko na swiat i bedzie tak dalej to nie wiem co ja zrobie z nim :D
Do tego przyjechaly dzieci siostry meza, pewnie jak wyczują że już nie spie to przylecą na górę a mam dzis tyle roboty po krasnoludkach balaganiących, ze wcale nie mam ochoty z nimi siedziec.
Wczoraj moj dziadek zgubil klucz od samochodu, ktory mu pozyczylam i do jeszcze go nie znalazł, a to był jedyny klucz, ktory mielismy do tego samochodu.
Chyba sobie zaparzę meliski....

Z tym cmv tez mi sie wydaje, ze to chodzi o cytomegalie. Ja wczoraj zostawilam 270 zl w labo. A w tym miesiacu jeszcze wizyta u gin prywatnie i prenatalne za 400 zl, no i pewnie e endokrynolog i bedzie bankructwo :D
Aaa i jeszcze tesciowa zaczela mnie wkurzać, bo sie dopytuje ile zaplacilam za badania, ile lekarz bierze itd, tak jakby to z jej kieszeni szło, no masakra.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Masakra ile kasy na to idzie. Czasami żałuje, ze nie podliczyłam ile wydałam w pierwszej ciąży, bo tez wszystko oprócz porodu robiłam prywatnie.
O kurcze! Niefajnie z tym kluczem. W ogóle da się dorobić klucz do samochodu?
Oj znam dobrze te krasnoludki :p :p

Dlatego ja poszłam na wizytę na NFZ i dal mi skierowanie na wszystkie badania-200zł zaoszczędzone. A mojemu ginowi do którego chodzę prywatnie powiedziałam wprost ze chodzę na NFZ głównie po skierowanie, on jest jak najbardziej za[emoji1]
Mój ma usg nawet 4d i córkę mamy na płycie nagrana[emoji3]
Jak tam przygotowania do świąt? Ja już dzisiaj chce kupić mięso i zapeklowac a w sobotę upiekę. Jutro muszę zrobić biszkopty na 2 torty i ugotować mięso do galaretki. Mam nadzieję ze się wyrobie...

zem3tv73heitwzn6.png

uwo93e3k92cgh11g.png

Wow jakie plany na święta :) Ja muszę nas tylko spakować i jutro jedziemy do rodziców i teściów. Tam spędzimy całe święta. Wrócimy we wtorek wieczorem.

Hej,

Katia Emsi świetne wiadomości wizytowe :)
Ja wczoraj zobaczyłam mojego 1,5 cm człowieka, miał już takie prymitywne rączki i nóżki :) i pępowinę lekarz pokazywał mi (nigdy nie zastanawiałam się kiedy wykształca się pępowina ;) )

Mnie też zdenerwowali, bo lekarz kazał umówić się na wizytę za 4 tyg, poszłam do rejestracji i dostałam termin na 16.05 i dopiero w samochodzie zorientowałam się, że to jest za 5 tyg (wtedy mąż ma drugie zmiany, więc nie pójdzie ze mną). Zadzwoniłam tam dzisiaj i okazało się, że mają takie odległe terminy...i pomyśleć, że to prywatna przychodnia w której płacę 150 zł za wizytę...ale od razu umówiłam się na USG genetyczne (to będzie 12t6d)...
W poprzedniej ciąży chodziłam prywatnie i na nfz, ale w połowie ciąży zrezygnowałam z wizyt na nfz, bo ta lekarka jakaś dziwna była...wtedy powiedziałam, że nigdy więcej wizyt na nfz...

Anusiak trzymam kciuki za wizytę :)
LayDeeK jaka sytuacja dzisiaj ?

Ja też mam całą listę badań i już się boję ile zostawię w laboratorium :D

Ale się szykuje przyrost naturalny [emoji23][emoji23][emoji23] wszędzie brakuje terminów :D
Cieszę się, ze na wizycie wszystko ok ;)

dla mnie gorsze jest zanosić ten mocz niż mieć pobierana krew [emoji85][emoji85]

f2w3s65gmns13fyt.png

Ja tez tego nie lubię!!!

Mnie też mój denerwuje już po 2wizytach, nie wiem jak długo wytrzymam[emoji12]

zem3tv73heitwzn6.png

uwo93e3k92cgh11g.png

Ja akurat z lekarza jestem zadowolona, ale ten system mi nie odpowiada :p ale chce rodzic u mojego lekarza prowadzącego biedę dalej chodziła do tego LUX medu. Dodatkowy plus to badania za darmo.

U mnie się uspokoiło, ale mam straszne samopoczucie. Brzuch mnie pobolewa, niedobrze mi. Ciągle mam niesmak w buzi. Też tak.macie? Kiedy to się skończy????

Biedna :( męczysz się okropnie :( w pierwszej ciąży tez tak przechodziłam pierwszy trymestr? Pocieszające jest to, ze już bliżej jak dalej. Zaraz wejdziemy w drugi trymestr i będzie lepiej.

Ja teraz jestem bardzo słaba. Ciągle bym spała. Ciśnienie 100 na 60 i krew z nosa :/

hchy43r8h8l5x99d.png

Ja ostatnie dwa dni taka słaba byłam. Nawet nie ogarniałem mieszkania. Dziś od rana było trochę słońca i nowa energia we mnie wstąpiła [emoji23] właśnie czekam, aż podłogi wyschną i idę po coś dobrego do picia.

Synek [emoji170] luty 2024
Walentynka [emoji169] listopad 2017

reklama
Jakie śliczne dzidzie :) gratulacje mamuśki;) a tak z innej beczki... dziś mam 10+1 i boli mnie brzuch. wczoraj ciągnęło a dziś jak na okres tyle że słabiej. Ciekawe czy to znaczy że rozciąga się czy coś niedobrego. Zauważyłam że tak nisko pod pepkiem już mam zgrubienie.
Hejka! Ja też mam takie bóle i to szczególnie jak coś porobię więcej. To chyba rozrastamy się koleżanki:)

W końcu udało mi się umówić na usg genetyczne. Ten LUX med to totalna porażka! Niczym się nie różni od NFZ.
Wczoraj miałam wizytę i lekarz dał skierowanie na usg genetyczne. Od razu poszłam się zapisać i pierwszy wolny termin to ..... 20.05! Infolinia z LUX medu do mnie dzwoniła i wyznaczyli to jako "wizytę dodatkowa", gdzie nie jestem zapisana na żadna konkretna godzinę. Mam przyjść w piątek 28.04 po godzinie 18 i wejść między pacjentami[emoji15] dla mnie to chore! Czuje sie jak zbędne koło u wozu. Pierwsza ciąże prowadziłam cała prywatnie i nie do pomyślenia było to, aby dla pacjentki nie było miejsca na tak ważne usg. Po cholerę to ubezpieczenie prywatne? Na dodatek będę miała usg na beznadziejnym, starym sprzęcie. Bosko [emoji15][emoji15][emoji15][emoji15] i tak i tak pojde prywatnie do kogoś kto ma normalny sprzęt. Oczywiście prywatnie, bo jak inaczej.
Sorki za ten wyrzut z samego rana, ale jestem wkurzona i rozżalona.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Katia ja też bardzo zawiodłam się na luxmedzie i zaczęłam chodzić prywatnie, bo nic nie szło załatwić tam. Na usg kazali mi 2 miesiące czekać, bo na wizycie nie robią bo ten lekarz nie ma, tylko na innej placówce na końcu miasta. Masakra....Z innych lekarzy jestem zadowolona, np byłam u okulisty i laryngologa i super i szybko, ale ginekologia leży totalnie w lux medzie u mnie w ZG:)

Ja teraz jestem bardzo słaba. Ciągle bym spała. Ciśnienie 100 na 60 i krew z nosa :/

hchy43r8h8l5x99d.png
Na krew z nosa polecam maść EMOFIX bez recepty ok 35 zl, ale jest rewelacyjna. Ja z nosa mam bardzo często krwotoki, od dziecka. I ostatnio byłam u laryngologa i mi poleciła i jak tylko zaczyna lecieć daję troszkę maści i koniec. Mój pierwszy objaw ciąży to był krwotok z lewej dziurki w pracy. Dziewczyny tak się przestraszyły, bo nie mogłam zatamować, że puściły mnie do domu, i całe szczęście, bo miałam zostać jeszcze na nockę do pomocy i dźwigać.

Katia ja też bardzo zawiodłam się na luxmedzie i zaczęłam chodzić prywatnie, bo nic nie szło załatwić tam. Na usg kazali mi 2 miesiące czekać, bo na wizycie nie robią bo ten lekarz nie ma, tylko na innej placówce na końcu miasta. Masakra....Z innych lekarzy jestem zadowolona, np byłam u okulisty i laryngologa i super i szybko, ale ginekologia leży totalnie w lux medzie u mnie w ZG:)

To mamy podobne zdanie :)
Ja jak pisałam wyżej będę tam chodzić ze względu na lekarza i poród, ale mam jeszcze wybranego lekarza prywatnie.

Oglądacie już wyprawkowy rzeczy? :)

To mamy podobne zdanie :)
Ja jak pisałam wyżej będę tam chodzić ze względu na lekarza i poród, ale mam jeszcze wybranego lekarza prywatnie.

Oglądacie już wyprawkowy rzeczy? :)

Ja oglądam kocyki i wózki ;) ale to można kupić po Poznaniu płci. Ubranek neutralnych mam dużo po synu.

hchy43r8h8l5x99d.png

Właśnie ja prawie wszystkie takie lepsze ubranka posprzedawałam, albo porozmawiałam. Jak poznam płeć to przejrzę wszystko co mam i zobaczę co się nadaje. Ale już nie mogę się doczekać tego szału zakupów :D

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kurcze jak tak Was czytam dziewczyny, to się cieszę, że się zdecydowałam na prywatną klinikę.

Ja dzisiaj zrobiłam sobie domowe spa przed jutrzejszym wyjazdem do rodziny :D

@89Katia ja póki co zaczęłam się rozglądać za wózkiem i łóżeczkiem i o ile z łóżeczkiem raczej pójdzie gładko, to na wózek ciężko mi się będzie zdecydować :p

Z córką łagodniej przechodziłam ciąże.
Jak dobrze, że temat wyprawki mnie nie dotyczy :) Wszystko mam po córce. Wózek czy łóżeczko nada się także dla chłopca :)
Gorzej będzie z ubrankami :)
I znowu wymioty. W sumie to nawet nie mam czym... Zamówiłam pizzę. Zjem i biorę się za ciasta :) Zrobię Kinder Country :)

reklama
Ja wózek mam po córce, w świetnym stanie wiec pewnie on zostanie, chybaze hormony uderza do glowy i ten sprzed am a kupie nowy:) Ale z wozkami jak z autami, kupujesz i juz po wyjsciu ze sklepu traci na wartosci:) Łóżeczko mamy, na razie Lila w nim spi, ale Lile przeniesiemy juz do jej pokoju. O ile sie wyrobimy z wykanczaniem domu, a na razie sprawy sie komplikuja. Ubranek mam duuużo, niekotre uniwersalne, ale jak bedzie chlopiec o bede psrzedawac te cudne sukieneczki i dresiki na olx, na pewno bedzie ciezko mi sie z niektorymi rozstac:)
Wiem, ze w tej ciazy nie bede az tak szlala z ubrankami, bo mialam ich przy Lili duzo za duzoi, niektore nawet ani razu nie zalozone.
Musze kupic bujaczek, bo ten po Lili oddalismy i mate do zabawy, bo jeilismy po moich siostzrenacahc i juz jest do niczego.
Juz chce wiedziec co tam w srodku siedzi i robic wyprawke.....:)

Do góry