Hej !
Dolaczam do grona slabych nocek. Kot nad ranem mi wszystko zrzucal, nie dalo sie go opanowac. I tak jest codziennie. Jak przyjdzie dziecko na swiat i bedzie tak dalej to nie wiem co ja zrobie z nim
Do tego przyjechaly dzieci siostry meza, pewnie jak wyczują że już nie spie to przylecą na górę a mam dzis tyle roboty po krasnoludkach balaganiących, ze wcale nie mam ochoty z nimi siedziec.
Wczoraj moj dziadek zgubil klucz od samochodu, ktory mu pozyczylam i do jeszcze go nie znalazł, a to był jedyny klucz, ktory mielismy do tego samochodu.
Chyba sobie zaparzę meliski....
Z tym cmv tez mi sie wydaje, ze to chodzi o cytomegalie. Ja wczoraj zostawilam 270 zl w labo. A w tym miesiacu jeszcze wizyta u gin prywatnie i prenatalne za 400 zl, no i pewnie e endokrynolog i bedzie bankructwo
Aaa i jeszcze tesciowa zaczela mnie wkurzać, bo sie dopytuje ile zaplacilam za badania, ile lekarz bierze itd, tak jakby to z jej kieszeni szło, no masakra.
Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Masakra ile kasy na to idzie. Czasami żałuje, ze nie podliczyłam ile wydałam w pierwszej ciąży, bo tez wszystko oprócz porodu robiłam prywatnie.
O kurcze! Niefajnie z tym kluczem. W ogóle da się dorobić klucz do samochodu?
Oj znam dobrze te krasnoludki
Dlatego ja poszłam na wizytę na NFZ i dal mi skierowanie na wszystkie badania-200zł zaoszczędzone. A mojemu ginowi do którego chodzę prywatnie powiedziałam wprost ze chodzę na NFZ głównie po skierowanie, on jest jak najbardziej za[emoji1]
Mój ma usg nawet 4d i córkę mamy na płycie nagrana[emoji3]
Jak tam przygotowania do świąt? Ja już dzisiaj chce kupić mięso i zapeklowac a w sobotę upiekę. Jutro muszę zrobić biszkopty na 2 torty i ugotować mięso do galaretki. Mam nadzieję ze się wyrobie...
Wow jakie plany na święta Ja muszę nas tylko spakować i jutro jedziemy do rodziców i teściów. Tam spędzimy całe święta. Wrócimy we wtorek wieczorem.
Hej,
Katia Emsi świetne wiadomości wizytowe
Ja wczoraj zobaczyłam mojego 1,5 cm człowieka, miał już takie prymitywne rączki i nóżki i pępowinę lekarz pokazywał mi (nigdy nie zastanawiałam się kiedy wykształca się pępowina )
Mnie też zdenerwowali, bo lekarz kazał umówić się na wizytę za 4 tyg, poszłam do rejestracji i dostałam termin na 16.05 i dopiero w samochodzie zorientowałam się, że to jest za 5 tyg (wtedy mąż ma drugie zmiany, więc nie pójdzie ze mną). Zadzwoniłam tam dzisiaj i okazało się, że mają takie odległe terminy...i pomyśleć, że to prywatna przychodnia w której płacę 150 zł za wizytę...ale od razu umówiłam się na USG genetyczne (to będzie 12t6d)...
W poprzedniej ciąży chodziłam prywatnie i na nfz, ale w połowie ciąży zrezygnowałam z wizyt na nfz, bo ta lekarka jakaś dziwna była...wtedy powiedziałam, że nigdy więcej wizyt na nfz...
Anusiak trzymam kciuki za wizytę
LayDeeK jaka sytuacja dzisiaj ?
Ja też mam całą listę badań i już się boję ile zostawię w laboratorium
Ale się szykuje przyrost naturalny [emoji23][emoji23][emoji23] wszędzie brakuje terminów
Cieszę się, ze na wizycie wszystko ok
dla mnie gorsze jest zanosić ten mocz niż mieć pobierana krew [emoji85][emoji85]
Ja tez tego nie lubię!!!
Mnie też mój denerwuje już po 2wizytach, nie wiem jak długo wytrzymam[emoji12]
Ja akurat z lekarza jestem zadowolona, ale ten system mi nie odpowiada ale chce rodzic u mojego lekarza prowadzącego biedę dalej chodziła do tego LUX medu. Dodatkowy plus to badania za darmo.
U mnie się uspokoiło, ale mam straszne samopoczucie. Brzuch mnie pobolewa, niedobrze mi. Ciągle mam niesmak w buzi. Też tak.macie? Kiedy to się skończy????
Biedna męczysz się okropnie w pierwszej ciąży tez tak przechodziłam pierwszy trymestr? Pocieszające jest to, ze już bliżej jak dalej. Zaraz wejdziemy w drugi trymestr i będzie lepiej.
Ja teraz jestem bardzo słaba. Ciągle bym spała. Ciśnienie 100 na 60 i krew z nosa :/
Ja ostatnie dwa dni taka słaba byłam. Nawet nie ogarniałem mieszkania. Dziś od rana było trochę słońca i nowa energia we mnie wstąpiła [emoji23] właśnie czekam, aż podłogi wyschną i idę po coś dobrego do picia.
Synek [emoji170] luty 2024
Walentynka [emoji169] listopad 2017