reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Tyle ludzi to spotyka, masakra.. strasznie przykre.

Mnie się w ogóle głupie sny śnią, ostatnio że miałam cewnik i mi się chciało sikać i sikałam krwią.. taką gęstą jak przecier pomidorowy :O a dziś w nocy jakiś krzywy ząb, którego sobie wyjęłam z dziąsła ot tak palcami :/ zwariować idzie.

@oleczkaa_1987 każda z nas panikuje, lekarze to na pewno rozumieją i się zdążyli przyzwyczaić :D
No ja też mam dziwne sny. Dziś miałam ze obcinam takiej ciotce włosy z baaaardzo długich na krótkie

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Poszłam na dwugodzinny spacer z synem i tyle nadrabiania :)

Ja tez jutro wizyta z jednej strony się ciesze ze zobaczę moja fasolkę a z drugiej bardzo się martwię czy wszystko jest dobrze [emoji54] jutro moja córcia ma urodziny mam nadzieje ze to będzie znowu dla mnie najszczesliwszy dzień i usłyszę same dobre informacje od lekarza [emoji5] trzymajcie kciuki dziewczynki [emoji5]

xnw4s65gte9hv7ri.png

Trzymam mocno kciuki :)

@iśka90 to dalad mi do myslenia bo ja ciagle na progesteronie lece... ale postaram sie negatywnie nie nastawiac

Dziewczyny od 18.04 moda ciążowa w lidlu :)

m3sxskjo6qsoarci.png

O fajnie, dzięki za info :)

Aaa pochwale Wam sie ze wczoraj bylam na wystawie Body Worlds. Kurde to bylo niesamowite. Troche sie balam ze pozniej w glowie mi sie poprzestawia ale to bylo cos zobaczyc płody tydzien po tygodniu na wlasne oczy. Dzieki temu juz wiem ze moje malenstwo to wcale nie fasolka tylko maly człowieczek z raczkami i nozkami. Moj bardziej sobie uswiadomil co z czym i dlaczego. Jak wyglada dzieciatko w kadym tygodniu itd. Jak ktoras bedzie miala okazji to polecam i wcale nie jest to jakies wstrząsające:)

m3sxskjo6qsoarci.png

Super! Poszukam sobie info o tej wystawie :)

A ja dostałam smutną wiadomość. Koleżanka z pracy była ok 2 tygodnie więcej w ciąży niż ja i dziś ma lyzeczkowanie. Nie było akcji serca i zarodek sporo za mały ....

hchy43r8h8l5x99d.png

O nie :( Przykro mi...

Ja dziś jestem taka poddenerwowana, że sama nie wiem o co mi chodzi. Co jakiś czas krzyczę na syna, a on nie jest temu winny, że matce hormony buzują. On ma tylko 3 lata, a ja czasami wymagam od niego za dużo :( Mam okropne wyrzuty sumienia. Już go przeprosiłam, wyprzytulałam i wycałowałam. Mówi, że sie na mnie nie gniewa i że jestem super mamusią. Kochany mój...

Tyle ludzi to spotyka, masakra.. strasznie przykre.

Mnie się w ogóle głupie sny śnią, ostatnio że miałam cewnik i mi się chciało sikać i sikałam krwią.. taką gęstą jak przecier pomidorowy :O a dziś w nocy jakiś krzywy ząb, którego sobie wyjęłam z dziąsła ot tak palcami :/ zwariować idzie.

@oleczkaa_1987 każda z nas panikuje, lekarze to na pewno rozumieją i się zdążyli przyzwyczaić :D
Mój lekarz mnie ostrzegał że jak znajdę szybko w ciążę po poronieniu to będę panikować. Miał rację :). Ci lekarze to mają ciężki żywot z nami;)

Cześć kochane!
A jakoś się ostatnio uspokoiłam, co ma być to będzie :) objawy mi się zdecydowanie zmniejszyły, może trochę brzuszek wyskoczył, ale nie jestem pewna czy to skutek ciąży czy słodyczy [emoji14] ale przeżywam to bardzo, bo całe życie miałam płaski, zgrabny brzuch a tu nagle takie coś [emoji14] czekam aż się z tego zrobi ciążowa piłka, to może mi przejdzie moja zalosc nad zmianą figury!
Poza tym polska pogoda mnie przeraża! Chyba wezmę ze sobą kurtkę zimową na święta, bo tu mam codziennie koło 24 stopni, a w Polsce ma być tak zimno! Masakra [emoji14]
Wystawy nie widziałam, ale pamiętam dokładnie jak kazali mi się uczyć rozwoju zarodka od zapłodnienia do 12 tyg, no to kluczowy czas i prof nas przepytywal z każdego szczegółu, wtedy się wkurzalam, ale teraz się cieszę, że wiem co się dzieje dzień po dniu :)

p19uskjojbeqaxq5.png

Mój lekarz mnie ostrzegał że jak znajdę szybko w ciążę po poronieniu to będę panikować. Miał rację :). Ci lekarze to mają ciężki żywot z nami;)
Oj, uwierz, jakbyś zaszła później to też byś panikowała ;) Ja zaszłam rok później i to samo :D W dodatku w miesiąc po laparoskopii dermoida na jajniku i wypalaniu ognisk endometriozy.. i na początku sobie wkręcałam, że to może być pozamaciczna, no bo zaraz po operacji i w ogóle.. :p
za to tego jutra to naprawdę się boję, bo takie mi się dziwne trochę wydaje, że lekarz z własnej woli zaprasza pacjentkę do szpitala na usg, żeby nie musiała myśleć przez święta, czy wszystko jest ok.. może coś widział wtedy na pierwszym usg ale nic nie powiedział? albo może rzeczywiście jest miły i uczynny.. no zobaczymy jutro.

@89Katia, ale masz kochanego i wyrozumiałego synka ! <3

Oj, uwierz, jakbyś zaszła później to też byś panikowała ;) Ja zaszłam rok później i to samo :D W dodatku w miesiąc po laparoskopii dermoida na jajniku i wypalaniu ognisk endometriozy.. i na początku sobie wkręcałam, że to może być pozamaciczna, no bo zaraz po operacji i w ogóle.. [emoji14]
za to tego jutra to naprawdę się boję, bo takie mi się dziwne trochę wydaje, że lekarz z własnej woli zaprasza pacjentkę do szpitala na usg, żeby nie musiała myśleć przez święta, czy wszystko jest ok.. może coś widział wtedy na pierwszym usg ale nic nie powiedział? albo może rzeczywiście jest miły i uczynny.. no zobaczymy jutro.

@89Katia, ale masz kochanego i wyrozumiałego synka ! <3
A może chce Ci zapewnić spokojne święta, dobry uczynek koło Wielkanocy :) nie panikuj!

p19uskjojbeqaxq5.png

Oleczkaa_1987 ja do tej pory nie mam żadnych objawów ale staram się nie wariować, na usg idę dopiero 10 maja, mam nadzieję, że jakoś wytrzymam. Właściwie jedynie co to jestem bardziej senna i zmęczona, ale jak się wstaje o 5:40 to trudno być wyspanym ;-)

Mi po poronieniu udało się zajść w ciążę dopiero po 15 m-cach i też był stres czy wszystko będzie ok.

reklama
Do góry