reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Dla mnie zmywarka to podstawa. Jak kupiliśmy mieszkania to mogłam nie mieć kuchenki, lodówki, a zmywarka musiała być. Nienawidzę zmywania. Po prostu nie cierpię tej czynności.

Sprzątam codziennie i jest względnie ok, ale mam burdel w szafkach i w końcu zabrałam się za to. Przy okazji wyrzucam niepotrzebne rzeczy. Dwa razy w roku robię taki przegląd szaf. I za każdym razem wyrzucam wory bzdetów. Ja nie wiem jak my to robimy.
A u syna w zabawkach taki przegląd robię znacznie częściej. Poza tym uczę się tolerancji bałaganu w jego pokoju. Np. poukładam wszystkie zabawki porządnie, posegreguję itp. a już po jednej zabawie wszystko jest wymieszane.

reklama
Jak moj M mieszkal jeszcze sam i wykańczał mieszkanie, chyba nie pomyslal przyszłościowo, bo zabudowal kuchnie i teraz zeby zmywarkę wstawic, musimy przerabiać te zabudowę :D no i tak sie przymierzamy od roku do tego, tylko czasu nigdy nie ma. Dobrze by bylo to ogarnąć przed listopadem jakoś :(

Zjadlam wlasnie 5 mandarynek pod rząd, przepyszne byly i bez pestek :D

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak moj M mieszkal jeszcze sam i wykańczał mieszkanie, chyba nie pomyslal przyszłościowo, bo zabudowal kuchnie i teraz zeby zmywarkę wstawic, musimy przerabiać te zabudowę :D no i tak sie przymierzamy od roku do tego, tylko czasu nigdy nie ma. Dobrze by bylo to ogarnąć przed listopadem jakoś :(

Zjadlam wlasnie 5 mandarynek pod rząd, przepyszne byly i bez pestek :D

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dzis 2 dojrzale ogromne pomarancze wsunelam. Tez byly yami :)

m3sxskjo6qsoarci.png

Hahaha, ale się posmialam :) u nas też wieczne sprzątanie, ale już się nieprzejmuje. U mnie zmywanie ujdzie, nie znoszę za to prasowania! Jakby była wersja żelazka jak zmywarki to dajcie znać [emoji14]
Na temat szczepionek się nie wypowiadam i nie wchodzę w dyskusje, bo jako lekarz mam zdecydowana opinię ;) i nie płacą mi za to żadne firmy [emoji14] a szkoda :) jeśli któraś jest zainteresowana antyszczepionkowa historia to tu jest w miarę opisana:
Link do: Cała prawda o szczepionkach – Mama i stetoskop

Powiem Wam, że po pracy wracam tak zmęczona psychicznie głównie, że marzę tylko o spaniu :) Ale powiedziałam już o ciąży, zareagowali bardzo pozytywnie! A jutro początek 11 tygodnia!

p19uskjojbeqaxq5.png

Mam nadzieje ze w drugim trymestrze wroci mi power i bede mpgla wszystko sprzatnac bez zadyszki haha ale faktycznie zelazko jak zmywarka bylo by spelnieniem marzen a teraz dojdzie kolejny czlonek rodziny i duzo wiecej prasowania

Wracalysmy z przedszkola i zaatakowal nas grad dzisiaj jak tylko nos za drzwi mieszkania wysune to pogoda sie psuje :-) to chyba znak ze powinnam isc na drzemke

Hahaha, ale się posmialam :) u nas też wieczne sprzątanie, ale już się nieprzejmuje. U mnie zmywanie ujdzie, nie znoszę za to prasowania! Jakby była wersja żelazka jak zmywarki to dajcie znać [emoji14]
Na temat szczepionek się nie wypowiadam i nie wchodzę w dyskusje, bo jako lekarz mam zdecydowana opinię ;) i nie płacą mi za to żadne firmy [emoji14] a szkoda :) jeśli któraś jest zainteresowana antyszczepionkowa historia to tu jest w miarę opisana:
Link do: Cała prawda o szczepionkach – Mama i stetoskop

Powiem Wam, że po pracy wracam tak zmęczona psychicznie głównie, że marzę tylko o spaniu :) Ale powiedziałam już o ciąży, zareagowali bardzo pozytywnie! A jutro początek 11 tygodnia!

p19uskjojbeqaxq5.png
po pierwszym nopie u dziecka zmienilam swoje zdanie. Nie bede wiecej ryzykowac.

oar89n7312bz9t17.png

reklama
Do góry