reklama
kruszynka28
Fanka BB :)
ja nie miałam nigdy ospy, ani żadnej tego typu choroby a szczepiona byłam tak jak kiedyś kazali, czyli wg kalendarza... taki oto dziwny przypadek jestem
jestem baaardzo ciekawa, co tam noszę pod serduszkiem <3 mojego męża babcia ma 10 wnuków, 1 prawnuka i tylko 1 wnuczkę... chciałabym córeczkę, bo fajnie byłoby mieć parkę, ale wiadomo, ważne, żeby było zdrowe
jestem baaardzo ciekawa, co tam noszę pod serduszkiem <3 mojego męża babcia ma 10 wnuków, 1 prawnuka i tylko 1 wnuczkę... chciałabym córeczkę, bo fajnie byłoby mieć parkę, ale wiadomo, ważne, żeby było zdrowe
OOO, święta to u mnie drażliwy temat. U mnie przygotowania leżą i kwiczą. Mąż od 2 miesięcy pracuje codziennie do 20-21, bo robota ich goni, przychodzi do domu praktycznie tylko spać a ja nie zawsze sie czuje na siłach, zresztą nie wiem o co chodzi, ale my produkujemy tyle brudu ze juz brak mi sił na to wszystko. Wczoraj pieknie wysprzątałam, a dziś rano jeszcze gorzej niż wczoraj, zlew pelny naczyń, podłoga jakby tydzien nie myta, wszędzie bajzel. No normalnie jakby krasnoludki przynosiły to wszystko! Dzis mam spadek formy i wszystko mnie wkurza, rozklejam sie z byle powodu, staram sie zrozumiec męża, ze nie ma po pracy na nic sily, ale on nie rozumie mnie, ze tylko mi dokłada wszystkiego, ze nie odkłada nic na swoje miejsce, ze nawet talerza po sobie nie umyje w dodatku jak ma teraz wolną sobotę, a ja bede w pracy to stwierdził , ze jedzie na ryby, bo co będzie sam siedzial w domu.. a mnie szlak trafił, mam wrazenie, ze wszystko na mojej głowie
przepraszam laski, musialam sie wygadać, jutro bedzie mi lepiej
Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
przepraszam laski, musialam sie wygadać, jutro bedzie mi lepiej
Mimi2330
Dodzwonilam się do mojej p. Dr. I powiedziała ze jak jest trochę i taki kolor to nic groźnego. Kazała dzwonić gdyby było bardziej nasilone. Ale i tak człowiek się stresuje....Ja szczepiłam na nfz bo do skojarzonych nie jestem przekonana, teraz pneumokoki są już w kalendarzu szczepień choć jest to szczepionka kontrowersyjna ale w meningokoki zainwestuję, szczepić należy ale z głową czyli kiedy dziecko jest zdrowe a pediatrzy często uważają, że kaszel czy katar nie jest przeciwwskazaniem a to akurat błąd.
W pierwszej ciąży miałam siateczkę żyłek na piersiach, teraz są marne trzy sztuki
Wg USG kończę 9 tydzień a wg OM jest tydzień później, na USG genetyczne umówię się na początek maja ale tylko na to podstawowe. Sporo osób poznaje już wtedy płeć ale chyba najpewniejszy jest osąd przy USG połówkowym.
@Mimi2330 to może być plamienie po badaniu, mi lekarka powiedziała, że mam małą nadżerkę i po badaniu czystości pochwy może pojawić się lekkie brunatne plamienie przez jeden dzień i żeby się tego nie bać.
Mimi2330
Kruszynka moze przechodzilas, ale bardzo lagodna wersje, ze nawet nie wiedzieli
Iśka tak jest u wszystkich! Te wredne krasnoludki robia totalny syf przez noc sprzatanie to syzyfowa praca.
Ja staram sie ogarniac na bierzaco, wiec nie zbieram sobie Przygotowania u nas skromne jak zawsze, trpche jedz o nka przygotuhe I juz im mniej tym mniej wyrzuce, zreszta nadal nie mam ochoty na wiele produktow, wiec w te swieta nie bedzie obzarstwa
Iśka tak jest u wszystkich! Te wredne krasnoludki robia totalny syf przez noc sprzatanie to syzyfowa praca.
Ja staram sie ogarniac na bierzaco, wiec nie zbieram sobie Przygotowania u nas skromne jak zawsze, trpche jedz o nka przygotuhe I juz im mniej tym mniej wyrzuce, zreszta nadal nie mam ochoty na wiele produktow, wiec w te swieta nie bedzie obzarstwa
Anusiak1507
@iśka90 moj maz od tamtego tygodnia wychodzi o 5wraca o 23 jestem sama ze wszystkim jak posprzatam to posprzatam jak nie to mam to gdzies dom jest dla nas a nie my dla domu wiec sie nie martw ja sie kiedys stresowalam ze tesciowa mozze przyjechac i co sobie pomysli ze nawet sprzatnac nie chce mi sie ale teraz stwierdzilam ze jak bedzie mega armagedon to jej drzwi nie otworze ;-) nie no zart ale napewno splynelo by po mnie co se pomysli
Musze kupic szafe i komode szafa duza przesuwna najlepiej... A komoda biala do pokoiku dzieciecego widzialyscie gdzies cos fajnego?
Musze kupic szafe i komode szafa duza przesuwna najlepiej... A komoda biala do pokoiku dzieciecego widzialyscie gdzies cos fajnego?
Anusiak1507
@Mycha07 ja wlasnie zawsze wedliny sama robilam wiesz pieklam wedzilam i wogole ciasta tez zawsze po 3 blachy a w tym roku pojde do miesnego kupie 4rodzaje szynki po 20dag jakas kielbase i ciasto w piekarni naprzeciwko i mam to gdzies mam nadzieje ze pogoda dopisze i wiecej czasu spedzimy na spacerach niz w domu
A teraz ciekawostka moja tesciowa potrafi na kazde swieta bez wzgledu na to czy to Boze Narodzenie czy Wielkaboc wydac tyle kasy ze my bysmy przejedli to w jakies 3miesiace spokojnie oczywiscie w ta kwote nie wliczam prezentow dla dzieci bo to inna bajka hehe
A teraz ciekawostka moja tesciowa potrafi na kazde swieta bez wzgledu na to czy to Boze Narodzenie czy Wielkaboc wydac tyle kasy ze my bysmy przejedli to w jakies 3miesiace spokojnie oczywiscie w ta kwote nie wliczam prezentow dla dzieci bo to inna bajka hehe
reklama
Mycha, jestes cukiernikiem, czy tak z hobby?
Anusiak, no ja nie jestem jakims terrorysta porządkowym, bo tez bałaganie, ale mam po prostu taka niemoc, a jeszcze jak mi wszystko smierdzi to tym bardziej mnie to wkurza.. wywaliłabym wszystko z tego domu a jeszcze ostatnio przychodzi do nas siostra męża akurat wtedy jak jest najwiekszy balagan i aż mi juz glupio, ja nie wiem czy ona ma jakiś radar kiedy ja akurat nie posprzątałam ,czy co ? nigdy u nas porzadku nie widziala, hehe
Anusiak, no ja nie jestem jakims terrorysta porządkowym, bo tez bałaganie, ale mam po prostu taka niemoc, a jeszcze jak mi wszystko smierdzi to tym bardziej mnie to wkurza.. wywaliłabym wszystko z tego domu a jeszcze ostatnio przychodzi do nas siostra męża akurat wtedy jak jest najwiekszy balagan i aż mi juz glupio, ja nie wiem czy ona ma jakiś radar kiedy ja akurat nie posprzątałam ,czy co ? nigdy u nas porzadku nie widziala, hehe