reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2017

No mi tak tłumaczyła pielęgniarka .

@Danielkowa niewiem czy tak można sobie nie szczepic. Chyba są jakieś kary

hchy43r8h8l5x99d.png
A no to wiadomo, bo w pl jest przymus szczepien. Od kilku lat korespondujemy z sanepidem.

oar89n7312bz9t17.png

reklama
Moi znajomi nie szczepia swojego syna.. Beda sie sądzić, ale chyba nie oni tylko przychodnia dp której należą. Coraz wiecej ludzi nie chce szczepic.
Na pewno jakos to można "obejść".
Ja bym nie ryzykowala z calkowitym nieszczepieniem.. Jest duzo artykułów, w których jest napisane jakie są skutki szczepień.. Ale przecież nasi rodzice nas szczepili na te podstawowe i jakoś wszystko jest ok..
Ja bede szczepic na te podstawowe i absolutnie nieskojarzone.
Zapisalam sie na badania prenatalne. Pobranie krwi 12 kwietnia a usg 26. To dopiero bedzie stres :o

@akpuroks gratuluję udanej wizyty :) Faktycznie, za miesiąc będziemy miały genetyczne :D

@Mimi2330 jejku, co się dzieje :( może dzidziuś domaga się większego odpoczynku? Albo to plamienie to po wczorajszym badaniu?

@ewelinanice , @MarMo to jutro ważny dla nas dzień :) Oby wszystko było dobrze!! Też się stresuję, ale staram się odganiać od siebie złe myśli.
O której macie wizytę? Ja o 13

Ale pogoda się zepsuła, nie? :( Zmarzłam dziś rano.

ja mam o 12.15 ale ta gin ma duze kolejki wiec nie wiem o której mnie wpuszcza

Czesc Mamy!! Ja tez mam jutro wizyte i tez juz umieram ze strachu.. Cala noc mialam jakies skurcze i bol klujacy jajnika... Straszny strach w tej ciazy... Nie mam kiedy sie cieszyc...

spokojnie ja tez tak marudze ale po cichu w domu,... byle dotrwac do jutra i zobaczyc tego mojego małego brzdaca ... i oby miało serce jak dzwon!!

Jest duzo osob antyszczepionkowych i w jakis sposob oni chyba musza obchodzic te przepisy, chyba ze zapłacą kare i z głowy? Kwestia jeszcze jak wysokie te kary są...
Ja tez uważam, ze chociazby na te podstawowe trzeba zaszczepić. Jak mi sie uda znalezc artykul mądrej glowy na temat tych szczepień to podeślę, bo kiedys mi sie przewinął, ale niewiele z niego zapamiętałam.
Druga sprawa, ze kiedys tez byly inne szczepionki, a teraz pakują do nich świństwa.

Ja prenatalne mam 28.04 od razu krew i USG :)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy wy macie gdzies jakies kalendarzyki, ktore wam licza ktory macie tydzien, ja ciagle nie pamietam a nie chce mi sie co rusz sprawdzac I liczyc ile to dokladnie jest albo mam 9 albo 10 albo moze juz 11tydzien [emoji23] na starosc coraz gorzej z moja pamiecia
ja poinstalowalam kilka aplikacji które mi licza :) ale jakos licza do przodu bo pisza ze jestem w 8 a tak faktycznie w 7tydz. 2 dni...sama sie pomysliłam i teraz doliczyłam hehe

ja też mam aplikację, nazywa się PregLife. Fajna, ale nadal szukam "tej idealnej" ;) tu nie można np dodawać terminów wizyt :) w innej za to nie mogłam dodać daty porodu, tylko wyliczało z OM, a u mnie to się nie sprawdza bo ciąża młodsza :) jak macie jakieś fajne aplikacje to dajcie nazwy :)

ja mam zwykły kalenarzyk miesiaczkowy co liczy dni ciązy
happy baby
moja ciąża
ciąża sprout

reklama
Do góry