reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Hihi mi tez czasem przychodzi wielka ochota na cos a pozniej jak zrobie to mi nie smakuje [emoji14]
My raczej nigdzie nie bedziemy jechac, bo kase musimy oszczedzac, ja zrezygnuje z pracy I tylko maz bedzie nas utrzymywac, wiec srednio bedzie przy trojce dzieci. Wyskoczymy gdzies na 2-3dni w Irlandie ale na tym sie skonczy.
Maluszek bedzie spal u nas w sypialni, narazie nie mamy juz extra pokoju na trzecie, wiec chyba jeden pokoj bedzie wspolny w przyszlosci. Generalnie I tak nikt nie siedzi w sypialniach, tylko zycie toczy sie w salonie I kuchni ;)

reklama
Dobra mój dzisiejszy kryzys zażegnany, spotkanie w pracy było super, aż nie mogę się doczekać kiedy zacznę :)
U nas pogoda dzisiaj przepiękna, może wyciągnę męża na spacer po plaży :)
Ja głównie pije wodę, soki dla mnie też za słodkie. Pilabym na okrągło herbatę, ale mnie nastraszylyscie, że za dużo nie wolno [emoji14] jakieś plany na weekend?

A jeszcze tak przy remontach: planujecie od początku pokoik dla dziecka czy początkowo przy Was?

p19uskjojbeqaxq5.png

Cieszę się, ze z praca wszystko ok!!!!! :)

Mamy mieszkanie 2pokojowe. Jak syn się urodził to spał z nami w sypialni i jak miał 1,5 roku sypialnie przerobiłyśmy na jego pokój.
My teraz urzędujemy w pokoju dziennym i nie wiem jak zrobić z wieczornym usypianiem. Przecież o godzinie 19-20 nie będziemy wszyscy chodzić spac, a nie wyobrażam sobie tez oglądania filmu czy coś przy maluszku ( chodzi o światło z tv, lampki, rozmowy - generalnie dodatkowe bodźce).
Myśle, ze zrobie tak, ze jak dziecko będzie zasypialo to będzie w pokoju syna, a jak my będziemy szli spac to przeniesiemy je do nas do pokoju.
Kupimy pewnie kołyskę do tego celu. No nie wiem :) będziemy myśleć później :)

Widzę wszystkie macie czas remontowy ;) nas czeka malowanie na pewno, chociaż rok temu sama przemalowała całe mieszkanie, ale wybrałam najtańsze farby i niestety plam nie da się zmyć [emoji35]

Wiecie co? Zrobiłam obiad, ale zebrało mi się na wymioty. Nic nie tknelam. Nagle dostałam przebłysku i poczułam okropna chęć na chińskie jedzenie. Normalnie jakby nic innego na świecie noe istniało.
Mąż pojechał po chińskie.... [emoji23]

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

A wakacje miały być na wyspach kanadyjskich, ale pojedziemy za rok :)
W tym roku tradycyjnie polskie morze :)
W między czasie pojadę z synem na wieś do rodziców.

Cieszę się, ze z praca wszystko ok!!!!! :)

Mamy mieszkanie 2pokojowe. Jak syn się urodził to spał z nami w sypialni i jak miał 1,5 roku sypialnie przerobiłyśmy na jego pokój.
My teraz urzędujemy w pokoju dziennym i nie wiem jak zrobić z wieczornym usypianiem. Przecież o godzinie 19-20 nie będziemy wszyscy chodzić spac, a nie wyobrażam sobie tez oglądania filmu czy coś przy maluszku ( chodzi o światło z tv, lampki, rozmowy - generalnie dodatkowe bodźce).
Myśle, ze zrobie tak, ze jak dziecko będzie zasypialo to będzie w pokoju syna, a jak my będziemy szli spac to przeniesiemy je do nas do pokoju.
Kupimy pewnie kołyskę do tego celu. No nie wiem :) będziemy myśleć później :)

Widzę wszystkie macie czas remontowy ;) nas czeka malowanie na pewno, chociaż rok temu sama przemalowała całe mieszkanie, ale wybrałam najtańsze farby i niestety plam nie da się zmyć [emoji35]

Wiecie co? Zrobiłam obiad, ale zebrało mi się na wymioty. Nic nie tknelam. Nagle dostałam przebłysku i poczułam okropna chęć na chińskie jedzenie. Normalnie jakby nic innego na świecie noe istniało.
Mąż pojechał po chińskie.... [emoji23]

Ja dzis zal8czylam najzdrowszego na swiecie McDonald's oraz chinskie w ramach poznego obiadu....
Brawo Ja :biggrin2::tak:

Ja dzis zal8czylam najzdrowszego na swiecie McDonald's oraz chinskie w ramach poznego obiadu....
Brawo Ja :biggrin2::tak:

Nie wiem czy Ty tez tak masz, ale ja nie potrafię nad tym zapanować [emoji23] wszystko jest bleee tylko jedna potrawa, która mi się ubzdura jest ok.

No wlasnie my tez mielismy jechac ale do Grecji ale teraz to szkoda kasy i chyba wezme mloda na wies do ciotki a tatus w czasie urlopu zrobi remont i to bedzie najlepsze wyjscie...
Dzisiaj cola nie pomaga do tego cisnienie nie takie bo glowy wszystkim wkolo pekaja chyba dzisiaj o 20bede spala

@Anusiak1507 spij Kochana, spij.

U mnie dziś mąż ma wychodne i wieczorny rytuał z synkiem zostaje w moich rękach :)

reklama
My mieliśmy jechać na przełomie sierpnia/września na tournee po Bałkanach ale ze względu na zaawansowanie ciąży z tego zrezygnujemy, pod koniec czerwca jedziemy w Bory Tucholskie, a na koniec sierpnia jakieś jeziorko lub agroturystyka bo polskiego morza mamy już dość a chodzenie po górach też nie za bardzo w ciąży.

Synek spał w naszej sypialni ale w swoim łóżeczku 7,5 miesiąca, nawet jak jeszcze spał u nas to i tak karmiłam go piersią w jego pokoiczku :) drugie dziecko też zamierzam trzymać u nas max do roku a potem pójdzie do brata :D pokój wolny jeszcze mamy ale robi obecnie za gościnny i nie chcę się go jeszcze pozbywać, zresztą myślę, że dzieciakom będzie fajnie mieszkać razem, dopiero jak najstarsze pójdzie do szkoły to ich rozdzielę :D większych remontów póki co nie planuję, wszystko u nas jeszcze świeżo zrobione :)

Do góry