reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2017

Hihi mi tez czasem przychodzi wielka ochota na cos a pozniej jak zrobie to mi nie smakuje [emoji14]
My raczej nigdzie nie bedziemy jechac, bo kase musimy oszczedzac, ja zrezygnuje z pracy I tylko maz bedzie nas utrzymywac, wiec srednio bedzie przy trojce dzieci. Wyskoczymy gdzies na 2-3dni w Irlandie ale na tym sie skonczy.
Maluszek bedzie spal u nas w sypialni, narazie nie mamy juz extra pokoju na trzecie, wiec chyba jeden pokoj bedzie wspolny w przyszlosci. Generalnie I tak nikt nie siedzi w sypialniach, tylko zycie toczy sie w salonie I kuchni ;)

reklama
Dobra mój dzisiejszy kryzys zażegnany, spotkanie w pracy było super, aż nie mogę się doczekać kiedy zacznę :)
U nas pogoda dzisiaj przepiękna, może wyciągnę męża na spacer po plaży :)
Ja głównie pije wodę, soki dla mnie też za słodkie. Pilabym na okrągło herbatę, ale mnie nastraszylyscie, że za dużo nie wolno [emoji14] jakieś plany na weekend?

A jeszcze tak przy remontach: planujecie od początku pokoik dla dziecka czy początkowo przy Was?

p19uskjojbeqaxq5.png

Cieszę się, ze z praca wszystko ok!!!!! :)

Mamy mieszkanie 2pokojowe. Jak syn się urodził to spał z nami w sypialni i jak miał 1,5 roku sypialnie przerobiłyśmy na jego pokój.
My teraz urzędujemy w pokoju dziennym i nie wiem jak zrobić z wieczornym usypianiem. Przecież o godzinie 19-20 nie będziemy wszyscy chodzić spac, a nie wyobrażam sobie tez oglądania filmu czy coś przy maluszku ( chodzi o światło z tv, lampki, rozmowy - generalnie dodatkowe bodźce).
Myśle, ze zrobie tak, ze jak dziecko będzie zasypialo to będzie w pokoju syna, a jak my będziemy szli spac to przeniesiemy je do nas do pokoju.
Kupimy pewnie kołyskę do tego celu. No nie wiem :) będziemy myśleć później :)

Widzę wszystkie macie czas remontowy ;) nas czeka malowanie na pewno, chociaż rok temu sama przemalowała całe mieszkanie, ale wybrałam najtańsze farby i niestety plam nie da się zmyć [emoji35]

Wiecie co? Zrobiłam obiad, ale zebrało mi się na wymioty. Nic nie tknelam. Nagle dostałam przebłysku i poczułam okropna chęć na chińskie jedzenie. Normalnie jakby nic innego na świecie noe istniało.
Mąż pojechał po chińskie.... [emoji23]

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

A wakacje miały być na wyspach kanadyjskich, ale pojedziemy za rok :)
W tym roku tradycyjnie polskie morze :)
W między czasie pojadę z synem na wieś do rodziców.

Cieszę się, ze z praca wszystko ok!!!!! :)

Mamy mieszkanie 2pokojowe. Jak syn się urodził to spał z nami w sypialni i jak miał 1,5 roku sypialnie przerobiłyśmy na jego pokój.
My teraz urzędujemy w pokoju dziennym i nie wiem jak zrobić z wieczornym usypianiem. Przecież o godzinie 19-20 nie będziemy wszyscy chodzić spac, a nie wyobrażam sobie tez oglądania filmu czy coś przy maluszku ( chodzi o światło z tv, lampki, rozmowy - generalnie dodatkowe bodźce).
Myśle, ze zrobie tak, ze jak dziecko będzie zasypialo to będzie w pokoju syna, a jak my będziemy szli spac to przeniesiemy je do nas do pokoju.
Kupimy pewnie kołyskę do tego celu. No nie wiem :) będziemy myśleć później :)

Widzę wszystkie macie czas remontowy ;) nas czeka malowanie na pewno, chociaż rok temu sama przemalowała całe mieszkanie, ale wybrałam najtańsze farby i niestety plam nie da się zmyć [emoji35]

Wiecie co? Zrobiłam obiad, ale zebrało mi się na wymioty. Nic nie tknelam. Nagle dostałam przebłysku i poczułam okropna chęć na chińskie jedzenie. Normalnie jakby nic innego na świecie noe istniało.
Mąż pojechał po chińskie.... [emoji23]

Ja dzis zal8czylam najzdrowszego na swiecie McDonald's oraz chinskie w ramach poznego obiadu....
Brawo Ja :biggrin2::tak:

Ja dzis zal8czylam najzdrowszego na swiecie McDonald's oraz chinskie w ramach poznego obiadu....
Brawo Ja :biggrin2::tak:

Nie wiem czy Ty tez tak masz, ale ja nie potrafię nad tym zapanować [emoji23] wszystko jest bleee tylko jedna potrawa, która mi się ubzdura jest ok.

No wlasnie my tez mielismy jechac ale do Grecji ale teraz to szkoda kasy i chyba wezme mloda na wies do ciotki a tatus w czasie urlopu zrobi remont i to bedzie najlepsze wyjscie...
Dzisiaj cola nie pomaga do tego cisnienie nie takie bo glowy wszystkim wkolo pekaja chyba dzisiaj o 20bede spala

@Anusiak1507 spij Kochana, spij.

U mnie dziś mąż ma wychodne i wieczorny rytuał z synkiem zostaje w moich rękach :)

reklama
My mieliśmy jechać na przełomie sierpnia/września na tournee po Bałkanach ale ze względu na zaawansowanie ciąży z tego zrezygnujemy, pod koniec czerwca jedziemy w Bory Tucholskie, a na koniec sierpnia jakieś jeziorko lub agroturystyka bo polskiego morza mamy już dość a chodzenie po górach też nie za bardzo w ciąży.

Synek spał w naszej sypialni ale w swoim łóżeczku 7,5 miesiąca, nawet jak jeszcze spał u nas to i tak karmiłam go piersią w jego pokoiczku :) drugie dziecko też zamierzam trzymać u nas max do roku a potem pójdzie do brata :D pokój wolny jeszcze mamy ale robi obecnie za gościnny i nie chcę się go jeszcze pozbywać, zresztą myślę, że dzieciakom będzie fajnie mieszkać razem, dopiero jak najstarsze pójdzie do szkoły to ich rozdzielę :D większych remontów póki co nie planuję, wszystko u nas jeszcze świeżo zrobione :)

Do góry