reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2017

Mycha, czytalam ze w drugim trymestrze to częste sikanie ustaje troche. Mnie wprawdzie jeszcze daleko do drugiego trymestru, ale moze po prostu mniej pilam wczoraj, albo organizm zaczyna się przyzwyczajac jakos, no nie moge panikować z kazdą rzecza w ciazy, bo do psychiatryka mnie mąz wyśle niedlugo :/

Przepiekne slonce dzis u mnie, aż milo!! <3

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gabrika bardzo mi przykro :-( Trzymaj się kochana

Nikuss3006 witaj :-) ja też mam córkę Lenkę i jeszcze dzieciom nie mówiliśmy, tzn mąż raz coś wspomniał ale chyba to nie zrozumiała, poczekamy jeszcze kilka tygodni, a i Lenka pytana o rodzeństwo zawsze mówi, że chce siostrę bo brata już ma

A ja wczoraj się chyba czymś zatrułam albo wirus, no ewentualnie dolegliwości ciążowe ale tych nie miałam nigdy. Wczoraj od 22 przez ponad godzinę non stop wymioty i biegunka :-( teraz całe szczęście ok, dziś do pracy jechałam z papierową torbą w razie czego ale nie była potrzebna

Shaggy super wiadomości z rana :-)

U mnie też pięknie świeci słońce

@Mycha07 właśnie do tej pory mnie też pomagało jedzenie i nie dopuszczanie do uczucia głodu. I dzisiaj zjadłam też oczywiście i to dość obfite śniadanie. A po 10 minutach zaczęła się jazda :( może się czymś przytrułam?

Witam wszystkich. :)
Ja dzisiaj mam wolne i trochę po spałam bo aż do 10.30. ;)

Zaczęłam trochę nadrabiać i wieści od @gabrika strasznie mną wstrząsnęły. :( Tak mi przykro Kochana... jak przeczytałam o Twojej stracie to się poplakalam i przypomniałam sobie jak to było rok temu u mnie. :( Życzę Ci tego żebyś przetrwała ten czas a słoneczko kiedyś znów zaswieci.

Uświadomiłam sobie że chyba dopiero jak będzie 2 trymestr będzie można trochę odetchnąć choc wiadomo że na każdym etapie są zmartwienia.

Ja w nocy chodzę sikac przynajmniej 3 razy ale już się przyzwyczaiłam, ide szybko załatwię co trzeba i idę dalej spać. :D

@shaggy gratuluję udanej wizyty, dużego już masz dzidzia. ;)

Mam synka, ktory za kilka dni konczy 4latka i powiemy mu dopiero w nieco bardziej zaawansowanej ciazy, dlatego że:
- mieliśmy kilka poronien i dla mnie pierwszy trymestr jest patykiem na piasku pisany i sporo sie moze wydarzyc, do 8tc jest najwieksze ryzyko poronienia, potem po ukonczonym 12tc spada gwałtownie. My tracilismy ciaze 5-8tc właśnie. W razie nieszczescia chce dziecku oszczedzic dramatu byl dzidzius ale juz nie ma dzidziusia
- synek wszystko wszystkim rozgada a my chcemy podzielic sie wiadomoscia nie wczesniej niz po rozpoczeciu drugiego trymestru
- nie da nam żyć, bedzie zasypywał pytaniami, on od bardzo chce rodzenstwo
Moim zdaniem dobrze robicie. Ja też planuję wszystkim powiedzieć co najmniej dopiero koło 10 tygodnia. Jak na razie wie tylko moja przyjaciółka i jej mąż.

@Karolka2106 pomimo ze lekarka powiedziala ze najgorsze za nami odetchne chyba w listopadzie

Co do nocnych wizyt toaletowych to zastanawiam sie czy nie spac w lazience:rolleyes:
Chociaz jak przedwczoraj poszlam pozno spac to nie biegalam co godzine ale rano nadrobilam :laugh2:
@inka.jestem doskonale Cie rozumiem my najgorszy czas mamy za soba wiec corcia juz wie jakos musielismy jej wytlumaczyc dlaczego mama musi odpoczywac...

Faktycznie pierwsze trzy dni pytala co u dzidziusia itd ale teaz tylko jak do lekarza ide to sie pyta czy juz jest duzy i kiedy bedzie bo niedlugo swieta i chyba chce dostac prezent :rolleyes: ahh dzieci maja pomysly...

Taka piekna pogoda a mnie lapie niemoc chyba zaraz bedzie drzemka

reklama
Do góry