reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
@shaggy cudownie ze wszystko dobrze z malenstwem mam termin dzien po Tobie z usg z om mialam na 11.11 wiec chyba nie ma tragedii.
Masz zdjecie?
Od dzis masz l-4?

@89Katia mnie wczoraj tak bolal brzuch plecy i tylek ze myslalam ze zwarjuje dzwonilam do pani dr pomimo ze bylam na wizycie i powiedziala ze macica sie rozciaga i uciska na rwe kulszowa czy jakos tak a ja mam macice w tylozgieciu to moze byc intensywniejszy bol

Nasz szczęście ma 1.34 cm i idzie idealnie z om czyli 8t 2 dzień. 9.11. na ten moment wszystko ok. oby następna wizyta nie wykazała NT zwiększonej. aaa i serduszko miało. L4 już mam. Która dzisiaj jeszcze ma wizytę?
Cudownie!!

@89Katia mnie wczoraj tak bolal brzuch plecy i tylek ze myslalam ze zwarjuje dzwonilam do pani dr pomimo ze bylam na wizycie i powiedziala ze macica sie rozciaga i uciska na rwe kulszowa czy jakos tak a ja mam macice w tylozgieciu to moze byc intensywniejszy bol

Wiem, wiem :) panikowałam z takimi bólami w pierwszej ciąży. teraz niby wiem, że to normalne, ale czuję jakiś głupi niepokój. Byle do piątku...
A, i też mam tyłozgięcie, więc dzieki za info :)

@89Katia ciesze sie ze moglam pomoc, ja wczoraj troche spanikowalam bo czulam sie jakbym miala temperature do tego te bole... A w domu sama z corka... No ale zadzwonilam i sie uspokoilam

Dzisiaj wyszlo mi nocne podjadanie mamb... Pobolewa mnie dwojka...Nie ma tragedi ale czuje dyskomfort...

nie mam zdjęcia bo to na NFZ:p a co do pokrywania się terminów to zależy kiedy owulacja byla a że ja wiem kiedy była to się pokrylo

ja mam w poniedziałek dopiero wizytę, jeszcze wyników nie odebrlam
wczoraj mialam kiepski dzień w pracy, od tak opiekun mojego awansu zawodowego odmówil mi opieki
strasznie mi się plakać chcialo, ale teraz już wiem, że będzie mi lżej, czulam się jakgdyby pomiędzy mlotem a kowadlem z jednej przyczyny
os. z którą pracuję na grupie jest os. nie lubianą w pracy, ale to babka z jajami, nie daje się nikomu
mojej opiekunce grala na nerwach, to taka mini wojna, w której ja oberwalam kulą
no iw efekcie w moich hormonach ciążowych zlożylam do dyr rezygnację z awansu na st. n-l mianowanego a tym samym pozostanie na obecnym stopniu
wiadomo szkoda, ale cóż
moja dzidzia już jest taką kulką pod pępkiem malą, fajnie to wyczuwam dlonią, no i mam wrażenie, że czasami czuję bicie serca tam, a wy?

reklama
@89Katia też wstałam z myślą, że to będzie kiepski dzień. Nie mogłam spać prawie całą nocą, cały czas martwiąc się czy będzie wszystko dobrze z maleństwem. Poza tym dzisiaj idę zaraz ustalić szczegóły w pracy i nie wiem czy mówić im od razu o ciąży czy nie... Stresuje się strasznie, że nie dam rady z językiem, albo że czegoś nie zrozumiem w kwestii zatrudnienia itp. Więc od rana stres i niechęć do wszystkiego...

@shaggy super wiadomości od rana, jesteś moją osłodą poranka na dziś :)

@Anusiak1507 siła sugestii, rozmawiałyśmy o zębach i wywolalysmy wilka z lasu [emoji14]

p19uskjojbeqaxq5.png

Do góry