reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

1489998952680789685456.jpg

Załączniki

• 1489998952680789685456.jpg
    1489998952680789685456.jpg
    742,4 KB · Wyświetleń: 259
reklama
Dziewczęta czy kontrolujecie betę? Sprawdzacie jej przyrost? Jeżeli tak to jak często?
Miłego dnia! ;*
Ja nie sprawdzam. Szkoda kłuć mi rąk, w koncu bede to robić co miesiac teraz :D

Dzis o godzinie 6:00 mialam juz oczy jak pięć złotych i przyszły niezłe mdłości. Przed chwilą puściły i moglam wcisnąć jakies sniadanie :D aleee aie ciesze, bo to chyba dobry znak [emoji2]

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

@PatkaWariatka ja bete robiłam tylko na samym początku, tzn na drugi dzień po pozytywnym teście (w terminie @) i po upływie 48h, żeby sprawdzić czy przyrost jest prawidłowy. Od tamtej pory nie robię, bo uważam, że po pewnym czasie nie ma to większego sensu, a zawsze oczekiwanie na wyniki to dodatkowy stres. Myślę, że potem najważniejsze i najbardziej miarodajne jest to co widzimy na usg ;)

@Anusiak1507 ja biorę na obecną chwilę tylko witaminy Femibion Natal 1

Ale sie porozpisywalyscie ;-)
Ja po poranku pelnym wymiotow przespalam cala niedziele. Wymioty zdarzaly sie wczesniej ale nie bylo takiej tragedii czyli objawy przybieraja na sile:-)
Mam zupelny brak apetytu nie smakuje mi zupelnie nic...wmuszam w siebie jedzenie.
Piersi bolesne i w podbrzuszu w dalszym ciagu bol ja bym go okreslila jak taki przedmiesiaczkowy ale trwa od ostatniego terminu miesiaczki wiec juz oczywiscie czerwona lampka wlaczona. Bo dlaczego tak dlugo pobolewa te podbrzusze skpro u innych tylko w terminie miesiaczki... Ahh i za chwile mysl ze poki nie plamie i nie krwawie to chyba nie jest zle takie wahania nastroju potok mysli strach to cos co towarzyszy mi od tygodnia.
Dzis wizyta u jakiejs innej pani dr mam nadzieje ze jej podejscie bedzie takie jak mojej doktorowej:-) ze uslysze serduszko i wszystko bedzie dobrze...
Bierzecie jakies leki?
Ja od czasu kiedy zaczelam brac witaminy i wszystkie przepisane leki cierpie na poranna biegunke...
Biore luteine100 dopochwowo 2xdziennie
Acard75
Pelne spectrum kwasow omega
Witamine d3 2000jednostek
Oczywiscie wszystko z polecenia doktorowej.
Ktos pisal o zmianach skornych ja tez takie mam a wczesniej idealna cera byla... Jak bylam w ciazy z cora jedyne co zle wspominam to zaparcia i bardzo duzy brzuch od poczatku ze wzgledu na bardzo duza ilosc wod plodowych ale cera byla w stanie idealnym... No coz teraz wiecej lekow i juz troszke wiosen minelo od ostatniego porodu;-)
Nie martw się tym bólem jeśli nie krwawisz i nie plamisz. U mnie ból jak na @ zaczął się tydzień przed terminem @ i trwał ok 4 tygodni, dopiero od jakichś 2 tygodni nie boli... Ale to normalne, w końcu macica się rozciąga [emoji6]

w57v3e3ktmvwxeii.png

Nie odzywalam się bo weekend zabiegany a postanowiliśmy z mężem nie bawić się komórkami przy Córce więc mam tylko czas jak śpi w dzień albo wieczorem, a zazwyczaj też jest coś do zrobienia[emoji19]
Jestem trochę podlamana bo byłam w sobotę na wizycie -6t1d i pecherzyk rośnie odpowiednio-12mm ma, ale nic na razie w nim nie widac. Lekarka mówi żeby się nie przejmować bo może być za wcześnie ale ja się już boję [emoji25] Następna wizyta 5.04, nie wiem jak dotrwam. ..

zem3tv73heitwzn6.png

uwo93e3k92cgh11g.png

reklama
Ale sie porozpisywalyscie ;-)
Ja po poranku pelnym wymiotow przespalam cala niedziele. Wymioty zdarzaly sie wczesniej ale nie bylo takiej tragedii czyli objawy przybieraja na sile:-)
Mam zupelny brak apetytu nie smakuje mi zupelnie nic...wmuszam w siebie jedzenie.
Piersi bolesne i w podbrzuszu w dalszym ciagu bol ja bym go okreslila jak taki przedmiesiaczkowy ale trwa od ostatniego terminu miesiaczki wiec juz oczywiscie czerwona lampka wlaczona. Bo dlaczego tak dlugo pobolewa te podbrzusze skpro u innych tylko w terminie miesiaczki... Ahh i za chwile mysl ze poki nie plamie i nie krwawie to chyba nie jest zle takie wahania nastroju potok mysli strach to cos co towarzyszy mi od tygodnia.
Dzis wizyta u jakiejs innej pani dr mam nadzieje ze jej podejscie bedzie takie jak mojej doktorowej:-) ze uslysze serduszko i wszystko bedzie dobrze...
Bierzecie jakies leki?
Ja od czasu kiedy zaczelam brac witaminy i wszystkie przepisane leki cierpie na poranna biegunke...
Biore luteine100 dopochwowo 2xdziennie
Acard75
Pelne spectrum kwasow omega
Witamine d3 2000jednostek
Oczywiscie wszystko z polecenia doktorowej.
Ktos pisal o zmianach skornych ja tez takie mam a wczesniej idealna cera byla... Jak bylam w ciazy z cora jedyne co zle wspominam to zaparcia i bardzo duzy brzuch od poczatku ze wzgledu na bardzo duza ilosc wod plodowych ale cera byla w stanie idealnym... No coz teraz wiecej lekow i juz troszke wiosen minelo od ostatniego porodu;-)
A ja prawie nic nie czuje. Może lekką senność..

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry