reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Ale tu się historie dzieją :) szok..
Ciągle się dziwię jak to jest z tymi lekarzami, technologia idzie do przodu, każdy usiłuje swój zawód wykonywać dobrze a w medycynie jakiś inny świat.
Ja jestem inż. i nie mieści mi się w głowie, że o jednej sytuacji mogą być tak skrajnie różne opinie.
@89Katia ja też mam wizytę 6t.6d.
@KaSia86 jak u Ciebie mdłości? u mnie tragedia, od rana do wieczora. Już chyba wszystkiego wypróbowałam, musiałam sobie zrobić dzień wolny w pracy bo im więcej siedzę tym gorzej.
Zamówiłam opaski na mdłości, zobaczymy czy to coś da ;)
Od rana czułam się dobrze, nawet po pracy zrobiłam sobie spacer do domu... A w domu znów wykręca mi żołądek na lewą stronę [emoji33] A już myślałam że powoli odpuszczają... No nic, pocieszam się że jeszcze ten trzeci miesiąc i będzie lepiej [emoji12]

w57v3e3kfucyl84a.png

reklama
Dziewczyny macie jakiś sposób na zgaga? bo dopada mnie jakoś teraz codziennie a tak to nie miałam:/
Na zgagę możesz Gaviscon, ale ja polecam siemię lniane- jest rewelacyjne! Ja żuję sobie łyżeczkę nasionek Ale można też Kisiel robić z mielonego [emoji4]

w57v3e3kfucyl84a.png

Ja sobie podpatruje Wasze wizyty bo ma swoją jeszcze chwilę czekam, wg moich obliczeń to też powinien być 6t6d, zobaczymy czy się potwierdzi :)

Ekstremalnych przeżyć nie zazdroszczę, że też lekarze tak łatwo skreślają nasze maleństwa, szok!

Ja jestem z przedmieść Poznania :)

Hej dziewczyny :-) Witam się i ja :-)
W sobotę zrobiłam test i wyszły dwie grube krechy, jestem trochę w szoku bo nie planowaliśmy, tzn chcieliśmy jeszcze jedno dziecko ale dopiero za rok. Mamy dwójkę, córka 3l i 4 m-ce i syn rok i 9 miesięcy.Do lekarza wybiorę się dopiero za 7-10 dni, żeby już coś było widać o ile wszystko jest w porządku ( mam za sobą jedno poronienie i przedwczesny poród (35tc) . Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze chociaż nie mam żadnych objawów. Pozdrawiam :-)

Gdzieś czytałam że sie w wrzątkiem zalewa i ten napar pije tak? Zielona jestem w tym:/
Tak, ze dwie łyżeczki wsypujesz do szklanki i zalewasz do połowy wrzątkiem- ja dla smaku dodaję łyżeczkę cukru. Nie wygląda to apetycznie Ale działa cuda [emoji4] Możesz też gotować w rondelku do momentu aż zacznie gęstnieć [emoji6]

w57v3e3kfucyl84a.png

reklama
Czesc Mamy :)
Ja dziś mam przedziwny dzień... Na drugie śniadanie miałam śledzie... Nacobiad ogórkowa... O ile ogorkowa chodziła za mna już kilka dni o tyle spontaniczne śledzie bardzo mnie zdziwiły :)
To potwierdza moją teorię o dziewczynce... Z moim sulynem nic takiego sie nie działo :):)

Do góry