reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ale tu się historie dzieją :) szok..
Ciągle się dziwię jak to jest z tymi lekarzami, technologia idzie do przodu, każdy usiłuje swój zawód wykonywać dobrze a w medycynie jakiś inny świat.
Ja jestem inż. i nie mieści mi się w głowie, że o jednej sytuacji mogą być tak skrajnie różne opinie.
@89Katia ja też mam wizytę 6t.6d.
@KaSia86 jak u Ciebie mdłości? u mnie tragedia, od rana do wieczora. Już chyba wszystkiego wypróbowałam, musiałam sobie zrobić dzień wolny w pracy bo im więcej siedzę tym gorzej.
Zamówiłam opaski na mdłości, zobaczymy czy to coś da ;)
Od rana czułam się dobrze, nawet po pracy zrobiłam sobie spacer do domu... A w domu znów wykręca mi żołądek na lewą stronę [emoji33] A już myślałam że powoli odpuszczają... No nic, pocieszam się że jeszcze ten trzeci miesiąc i będzie lepiej [emoji12]

w57v3e3kfucyl84a.png

reklama
Dziewczyny macie jakiś sposób na zgaga? bo dopada mnie jakoś teraz codziennie a tak to nie miałam:/
Na zgagę możesz Gaviscon, ale ja polecam siemię lniane- jest rewelacyjne! Ja żuję sobie łyżeczkę nasionek Ale można też Kisiel robić z mielonego [emoji4]

w57v3e3kfucyl84a.png

Ja sobie podpatruje Wasze wizyty bo ma swoją jeszcze chwilę czekam, wg moich obliczeń to też powinien być 6t6d, zobaczymy czy się potwierdzi :)

Ekstremalnych przeżyć nie zazdroszczę, że też lekarze tak łatwo skreślają nasze maleństwa, szok!

Ja jestem z przedmieść Poznania :)

Hej dziewczyny :-) Witam się i ja :-)
W sobotę zrobiłam test i wyszły dwie grube krechy, jestem trochę w szoku bo nie planowaliśmy, tzn chcieliśmy jeszcze jedno dziecko ale dopiero za rok. Mamy dwójkę, córka 3l i 4 m-ce i syn rok i 9 miesięcy.Do lekarza wybiorę się dopiero za 7-10 dni, żeby już coś było widać o ile wszystko jest w porządku ( mam za sobą jedno poronienie i przedwczesny poród (35tc) . Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze chociaż nie mam żadnych objawów. Pozdrawiam :-)

Gdzieś czytałam że sie w wrzątkiem zalewa i ten napar pije tak? Zielona jestem w tym:/
Tak, ze dwie łyżeczki wsypujesz do szklanki i zalewasz do połowy wrzątkiem- ja dla smaku dodaję łyżeczkę cukru. Nie wygląda to apetycznie Ale działa cuda [emoji4] Możesz też gotować w rondelku do momentu aż zacznie gęstnieć [emoji6]

w57v3e3kfucyl84a.png

reklama
Czesc Mamy :)
Ja dziś mam przedziwny dzień... Na drugie śniadanie miałam śledzie... Nacobiad ogórkowa... O ile ogorkowa chodziła za mna już kilka dni o tyle spontaniczne śledzie bardzo mnie zdziwiły :)
To potwierdza moją teorię o dziewczynce... Z moim sulynem nic takiego sie nie działo :):)

Do góry