reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Dziękuje za odpowiedzi:) niewiem co myslec za kazdym razem jak sie spoznia to myśle nareszcie wkońcu się udało a @ przychodziła. Bolą mnie piersi tak że bez stanika to masakra a jajnik prawy tak kłuje jakby spuchnął i chciał wyjść na wierzch hehe
Na objawy za wczesnie. Zaplodniona kom jajowa wędruje min 6 dni przez jajowód zanim się zagniezdzi w macicy

reklama
acard jest jeszcze przepisywany jeśli w poprzednich ciążach były problemy z nadciśnieniem lub jeśli w usg genetycznym (z dopplerem i/lub testem pappa) wyjdzie podniesione ryzyko IUGR lub preeklampsji.
acard również rozrzedza krew, jak heparyna

nie każda mutacja "zakrzepowa" jest też podstawą do refundacji heparyny. Natomiast przy tych mthfr warto oznaczyć homocysteinę i kwas foliowy- i brać folian zmetylowany. Obecność mutacji nie świadczy natychmiast o chorobie i konieczności leczenia, sporo mutacji pozostaje bezobjawowych

co do ddimerów to one źle wychodzą w momencie, gdy w chwili badania jest problem z nadkrzepliwością, która może pojawić się później
Dokladnie jest tak jak napisała caltha. Ja mam mutacje, ale trombofilii nie stwierdzono ze wzgl na brak dotychczasowo objawów klinicznych. Przyjmuję tylko 0,4 mg heparyny, czyli dawkę profilaktyczną. I oczywiscie witaminy z grupy b w metylowej formie. Zwykly kwas foliowy mnie truł (przy dawce tylko 0.8), we krwi mialam drukrotnie przekroczone stężenie i sikalam prawie na zielono.

@89Katia ja mam dzisiaj wizytę. Bardzo bym chciała zobaczyć serduszko, ale nie wiem czy to nie za wcześnie... w pierwszej ciąży biło już w 6tc. Teraz nie robiłam bety i nawet nie wiem ile wynosi...

U mnie z objawów tylko kłucie w podbrzuszu, delikatny ból piersi, ziewanie w ciągu dnia i oczywiście brak @ poza tym czuje się spoko... za to w pierwszej ciąży byłam zwłoki od samego początku.

Słyszałam o tym clexanie. Koleżance uratował nie tylko ciążę, ale i pracę! Zwolnili ją jak jeszcze nie wiedziała, że jest w ciąży po czym musieli przywrócić na stanowisko, a że miała nawykowe poronienia to szybciutko claxen i ma teraz zdrowego synka i nową pracę :p

@oregano trzymam kciuki za wizytę:) może zobaczysz już serduszko ale chyba lepiej za bardzo się nie nastawiac żeby później nie było takiego rozczarowania. :)

A ja dzisiaj na po południe do pracy... tak mi się nie chce ze szok. :(
A czy Wy też czujecie takie pobolewanie w kregoslupie?

@oregano powodzenia!!!!!!! Trzymam kciuki!

@Karolka2106 mnie plecy bolą jak się przeforsuję. Ostatnio jak ponad dwie godziny spacerowałam z synem. Od dwóch dni na razie mam z tym spokój.

@oregano trzymam kciuki za wizytę:) może zobaczysz już serduszko ale chyba lepiej za bardzo się nie nastawiac żeby później nie było takiego rozczarowania. :)

A ja dzisiaj na po południe do pracy... tak mi się nie chce ze szok. :(
A czy Wy też czujecie takie pobolewanie w kregoslupie?
Mnie plecy bola,nerki,korzonki,ledzwia rwa kulszowa
A gdzie to dalej Boziu kochany [emoji33]

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

89Katia aha :) to długi spacerek sobie zrobiłaś, ale fajnie się tak przewietrzyc.
A ja momentami czuje takie jakby lekkie bole w krzyżu i jak na miesiączkę ale nie są one jakieś mocne.

Dzięki dziewczyny za wyjasnienia z tymi badaniami i mutacjami. Za tydzien w czw mam pierwsza wizyte i zdecydowalam sie zmienic lekarza, ten do ktorego pójdę, specjalizuje się w dobrej diagnostyce poronień, przynajmniej takie opinie o nim slyszalam, moze z nim pogadam, jak te obecna ciążę badać itd. Chociaż lekarze mi mówią, ze jedno poronienie to norma i nie traktują tego jako cos nienormalnego :/

Mnie od wczoraj nie kłują jajniki, ani krzyż nie boli, dzis w nocy jedynie brzuch tak lekko, co mnie wystraszyło, juz nie wiem czy nie lepiej bylo jak ten jajnik kłuł. No i z objawów zostal mi ból piersi, ktore macam co kilka minut, zeby sie upewnic, ze boli :D

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry