reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Jak byłam mlodsza, tak mi się nie raz zdarzało. Jak dostaniesz okres, a zyczę Ci zebys nie dostala:), to mozesz sobie zbadac prolaktyne między 3-5 dniem cyklu. Moze ze stresu Ci się podniosla?

Jakie masz zawsze wyzsze temperatury? Do nich się odnies.

reklama
najwyzsza w cyklu to 36,6 a po owu tak jak pisałam 36.8 do 37 z czymś to w takim razie jeśli owu była tak pózno to kiedy mam testować?

Ja robiłam te badania w kierunku mutacji w genach odpowiedzialnych za trombofilie. I wyszły mi 3 na 5. ponoc mutacje Mthfr ma az 40%kobiet. Acard i clexane to leki rozrzedzające krew, ale dzialające na innej zasadzie. Przy poronieniach nawykowych stosuje się tzw. "Żelazny zestaw", w jego sklad wchodzi m.in duphaston/luteina w większych dawkach, clexane i acard. Te leki rozrzedzające są tez potrzebne po to, aby dupek/luteina nie zagęscily za bardzo krwi, a tym samym nie utrudniły jej swobodnego przeplywu w okolicach macicy.
Stosowanie zelaznego zestawu to standardowe leczenie w poronieniach nawracających.
Dziękuję za wyjaśnienie :)
A te badania mozna zrobic na wlasna rękę normalnie w kazdym laboratorium, czy lekarz zleca?

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuje za odpowiedzi:) niewiem co myslec za kazdym razem jak sie spoznia to myśle nareszcie wkońcu się udało a @ przychodziła. Bolą mnie piersi tak że bez stanika to masakra a jajnik prawy tak kłuje jakby spuchnął i chciał wyjść na wierzch hehe

Akurat w tym miesiącu odpuściłam starania na siłę więc kochamy się spontanicznie i akurat koło 9 były z 3 zbliżenia więc nie wiem jaka jest szansa przy takich dziwnych 3ech cyklach

Hej!

Kiepska noc za mną. Średnio spałam. Do tego mam katar, który mnie męczy.
Humor mam kiepski. Do tego piersi bolą coraz mniej. Wiem, że tak może być. Oprócz braku @ i dyskomfortu w piersiach nie mam żadnych objawów ciążowych.

@gabrika powodzenia dziś na wizycie! Zaciskam mocno, mocno kciuki!

Ktoś jeszcze dziś ma wizytę?

reklama
acard jest jeszcze przepisywany jeśli w poprzednich ciążach były problemy z nadciśnieniem lub jeśli w usg genetycznym (z dopplerem i/lub testem pappa) wyjdzie podniesione ryzyko IUGR lub preeklampsji.
acard również rozrzedza krew, jak heparyna

nie każda mutacja "zakrzepowa" jest też podstawą do refundacji heparyny. Natomiast przy tych mthfr warto oznaczyć homocysteinę i kwas foliowy- i brać folian zmetylowany. Obecność mutacji nie świadczy natychmiast o chorobie i konieczności leczenia, sporo mutacji pozostaje bezobjawowych

co do ddimerów to one źle wychodzą w momencie, gdy w chwili badania jest problem z nadkrzepliwością, która może pojawić się później

Do góry