reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Lenka mój też potrafi wszystko zwrócić, zdarza się to rzadko ale jednak czasami.. u Was przeszło?

Pingwinek super że lepiej się czujesz:) gratuluję, ważne że już po wszystkim:)

My dziś konczymy miesiąc i wreszcie doczekałam się 3 kg:blink: była położna z wagą ale już ostatni raz :blink:

Dzisiaj przeszlo narazie. Mam nadzieje ze sie nie powtorzy... jutro wizyta w przychodni to zobaczymy jak stoimy z waga:happy:. Ale
Jesli masz wage kuchenna elektroniczna to zrob jak ja swoja kruszyne ważę
:waga,forma do ciasta, na to klade kolderke zeby Malenka miala mieciutko. Wytaruje i klade dzieciatko:happy: i pokrywa sie z tym co ostatnio polozna wazyla :happy: w 3 dni 110 gram na plusie:rofl:

Mój się dawał karmić na leżąco w szpitalu. Teraz to już tylko na siedząco i to do lewej piersi włącznie w pozycji klasycznej a do prawej spod pachy i nie ma opcji żeby było inaczej. Nie i koniec. Ja śpię w miarę normalnie ale mój egzemplarz jest wyjątkowo łagodny dla mnie i budzi się co 4 godziny więc w nocy wstaję ledwo 2 razy.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak dziecko ładnie przybiera to mi nie kazała wybudzac. Ani przy pierwszym nie wybudzalam ani teraz nie wybudzam. Chyba że mam już twarde piersi

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

mój właśnie usnął jak tylko włączyłam Wofganga Amadeusza Mozarta
działa - słuchałam tej płyty w ciąży:-D

mój M pierwszy dzień w pracy, a mój pierwszy spacer - wyjście po odbiór Zosi z przedszkola:-p
zawiązałam młodego w chustę i 25 min marszu w jedną stronę
nie powiem nogi bolą i jest zmęczenie
ale na chwilę drzemałam, więc już ok:yes:
cały tydzień będę miała odbiórki córki
wózka nadal nie mam na chodzie, bo dętka dziurawa
M zawiódł - połowę ciąży zamawiał dętkę, no ale w piątek zamówił, można wyglądać, jutro może przyjdzie z nowiuśką oponą:)

M się ważył tak: najpierw on wszedł na wagę, a potem z dzieckiem na rękach, wg jego obliczeń na 3 tyg. Wicia - on przytył 1 kg, a nawet więcej, bo przecież jak wychodziliśmy ze szpitala to 2830g, a waży 4kg, więc łał
też mu się zdarzy chlusnąć po jedzeniu, ale już coraz rzadziej, on jest taki delikatny, jak szybciej z nim wstanę to już może być powód opróżnienia jego żołądka, kiedy jest b najedzony
i tak w kółko: cyc, odbicie, albo ulanie, kupa, cyc, odbicie, śpi...
ale już fajny robi się na buzi, i nóżki ma takie mięciutkie
tylko go całować i ściskać

w nocy wstaję do małego 3 razy, czasem 4, ale ja to mogłabym cały czas spać, odsypiam do 10.30 nieraz z nim
mały chodzi spać różnie, raz uśnie ok 22.00 innym razem po 23.00, najgorzej jak czegoś pojem

przedwczoraj wypiłam szklankę serwatki i bardzo płakał do 23.00, tam jest laktoza, pewnie jej nie trawi, aż miał oczko spuchnięte

ale dziś wypiłam pół szklanki mleka bez laktozy i ok, poprykał tylko więcej
jestem w szoku jak piszecie, że możecie jeść wszystko
ja jem b ostrożnie
też zero surowych warzyw/ owoców, głównie, kluski śląskie, kopytka
rosół gotowany bez wołowiny i selera, czosnku
mama martwi się co mi ugotuje/ przyrządzi na święta
jej wg wytycznych położnej

całuski
powodzenia w wykarmianiu maluszków

dzięki Magda na wizycie szczepiennej zapytam o kontrolę fizjoterapeuty, stawy biodrowe to ma mieć skontrolowane w 18 tyg., ale to chyba ortopeda bada, może i resztę też może zobaczyć ortopeda
zupełnie się na tym nie znam, kto, co, jak? z tymi sprawami, bo wcześniej nie miałam powodu

Dziewczyny, nadrobię jak tylko dam radę, my już trzeci dzień w domu, w zasadzie drugą dobę, bo wypis był w sobotę po południu. Dotrzymałam bez problemu do 22.11 a wręcz moja cesarka była przesunięta z 8:30 na 10:00, bo jedna dziewczyna do planowej dostała skurczy w nocy i ją wzięli jako pierwszą. Z nami wszystko dobrze, tylko do tej pory bardzo słabo się czułam, dziś pierwszy dzień funkcjonuję i nawet bez Apapu. Co za ulga!!!! Już nie trzeba uważać w wannie na każdy krok i można jeść bez strachu, że zaraz zwymiotuję (a wymioty o różnym nasileniu utrzymały się do samego końca). Ale wszystko to było warto, jak patrzę teraz na maleństwo w łóżeczku! :) <3
Gratulacje jak sie czujesz, ciesz sie teraz malenstwem.Pozdrawiam

reklama
Do góry