reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja już w domku, po pobraniu krwi. Znów zaczęło się kłucie po prawej stronie, czasami zdarza się że i po lewej. Czuje ze to chyba dobry znak. :blink:

@caltha mam łzy w oczach... mogę sobie tylko próbować wyobrazić przez to co przeszłas. :( Trzymam kciuki oby tym razem scenariusz byl pozytywny... tak bardzo Ci współczuję.

@sylwkaq90 nie zazdroszczę wymiotów :unsure: pewnie nie jest łatwo funkcjonować z tym w pracy. Dziękuję za kciuki, przydadzą się. :*

@89Katia mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :) właśnie dzisiaj z samego rana zrobiłam betę, po 17 mają być wyniki :)

reklama
Z rana jest mi tak zle, ze nie wiem jak wypije ta glukozę [emoji26][emoji26]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tak wcześnie będziesz miała obciążenie glukozą? Ja w zeszłym tygodniu miałam glukozę Ale naczczo badaną...

w57v3e3kfucyl84a.png

Ja już w domku, po pobraniu krwi. Znów zaczęło się kłucie po prawej stronie, czasami zdarza się że i po lewej. Czuje ze to chyba dobry znak. :blink:

@caltha mam łzy w oczach... mogę sobie tylko próbować wyobrazić przez to co przeszłas. :( Trzymam kciuki oby tym razem scenariusz byl pozytywny... tak bardzo Ci współczuję.

@sylwkaq90 nie zazdroszczę wymiotów :unsure: pewnie nie jest łatwo funkcjonować z tym w pracy. Dziękuję za kciuki, przydadzą się. :*

@89Katia mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :) właśnie dzisiaj z samego rana zrobiłam betę, po 17 mają być wyniki :)
Trzymam kciuki za piękny wynik [emoji173][emoji110][emoji110][emoji110]

w57v3e3kfucyl84a.png

Na tym etapie glukoza jest mierzona chyba bez obciążenia :) więc po prostu pobiorą krew i tyle.
Miałaś cukrzycę ciążową wcześniej?

Hmm. To mnie pocieszyłas :D. Mam zapisane badania na czczo:
-morfologia
-badanie ogólne moczu
- poziom glukozy na czczo
Dzisiaj idę zrobić, bo wczoraj nie dotarłam:
-grupa krwi
-odczyn Coombsa
-odczyn Wassermana
- toksoplazmoza
- tsh
-HIV, Hcv hbs
- poziom wit. D

To moja pierwsza ciąża :-)

Hmm. To mnie pocieszyłas :D. Mam zapisane badania na czczo:
-morfologia
-badanie ogólne moczu
- poziom glukozy na czczo
Dzisiaj idę zrobić, bo wczoraj nie dotarłam:
-grupa krwi
-odczyn Coombsa
-odczyn Wassermana
- toksoplazmoza
- tsh
-HIV, Hcv hbs
- poziom wit. D

To moja pierwsza ciąża :-)

:) test obciążenia glukozą jest w okolicach 24-28 tc :) teraz będziesz miała po prostu pobieraną krew i tyle :)
Właśnie - oprócz rozkładania nóg, trzeba się przyzwyczaić do ciągłego kłucia :p Po porodzie cieszyłam się, że mam już z tym spokój :p

reklama
Do góry